Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Παρά τα εμβόλια, τις θεραπευτικές και τις μη φαρμακευτικές στρατηγικές για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον κορονοϊό. θα βοηθούσε στην προστασία των ατόμων από μελλοντική μόλυνση.

Η διατροφή θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με τη διατήρηση υγιούς μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και ακολουθούν γενικά μια υγιεινή διατροφή, αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο Covid-19. Αυτή η παρατήρηση υποδεικνύει πιθανή σχέση μεταξύ της διατροφής και του της μόλυνσης από κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Παναθηναϊκός AKTOR: Γιαννακόπουλος για Βαλαντσιούνας - «Θέλουμε, θέλει, αν δεν πει ναι η ομάδα του…»
Παναθηναϊκός AKTOR: Γιαννακόπουλος για Βαλαντσιούνας - «Θέλουμε, θέλει, αν δεν πει ναι η ομάδα του…»
Ντοπέ ο Άλβαρες της Μπιλμπάο, επειδή έκανε θεραπεία κατά της τριχόπτωσης
Ντοπέ ο Άλβαρες της Μπιλμπάο, επειδή έκανε θεραπεία κατά της τριχόπτωσης
Ο Αϊνά υπέγραψε το νέο συμβόλαιο στη Νότιγχαμ
Ο Αϊνά υπέγραψε το νέο συμβόλαιο στη Νότιγχαμ
Wimbledon: Στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά ο Αλκαράθ
Wimbledon: Στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά ο Αλκαράθ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved