Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Παρά τα εμβόλια, τις θεραπευτικές και τις μη φαρμακευτικές στρατηγικές για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον κορονοϊό. θα βοηθούσε στην προστασία των ατόμων από μελλοντική μόλυνση.

Η διατροφή θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με τη διατήρηση υγιούς μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και ακολουθούν γενικά μια υγιεινή διατροφή, αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο Covid-19. Αυτή η παρατήρηση υποδεικνύει πιθανή σχέση μεταξύ της διατροφής και του της μόλυνσης από κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



LIVE Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Η έξοδος των «πράσινων» κόντρα στην ομάδα του Λέτο
LIVE Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Η έξοδος των «πράσινων» κόντρα στην ομάδα του Λέτο
Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα με Ρενάτο Σάντσες και Μαντσίνι οι «πράσινοι»
Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα με Ρενάτο Σάντσες και Μαντσίνι οι «πράσινοι»
LIVE Ελλάδα – Φινλανδία: Ο μικρός τελικός του Eurobasket 2025
LIVE Ελλάδα – Φινλανδία: Ο μικρός τελικός του Eurobasket 2025
Eurobasket 2025: Αποθέωση για τους διεθνείς κατά την αναχώρηση για το γήπεδο
Eurobasket 2025: Αποθέωση για τους διεθνείς κατά την αναχώρηση για το γήπεδο
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved