Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Παρά τα εμβόλια, τις θεραπευτικές και τις μη φαρμακευτικές στρατηγικές για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον κορονοϊό. θα βοηθούσε στην προστασία των ατόμων από μελλοντική μόλυνση.

Η διατροφή θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με τη διατήρηση υγιούς μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και ακολουθούν γενικά μια υγιεινή διατροφή, αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο Covid-19. Αυτή η παρατήρηση υποδεικνύει πιθανή σχέση μεταξύ της διατροφής και του της μόλυνσης από κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Serie A: «Έσπασαν» καρδιές, αγκαλιά με τον τίτλο η Νάπολι!
Serie A: «Έσπασαν» καρδιές, αγκαλιά με τον τίτλο η Νάπολι!
Ιστορικό πρώτο γκολ για τον γιο του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία
Ιστορικό πρώτο γκολ για τον γιο του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία
Ισπανία: Στο Champions League η Βιγιαρεάλ, χάλασε το πάρτι της Μπαρτσελόνα - Σώθηκε η Αλαβές
Ισπανία: Στο Champions League η Βιγιαρεάλ, χάλασε το πάρτι της Μπαρτσελόνα - Σώθηκε η Αλαβές
Τουρκία: Πρωταθλήτρια η Γαλατάσαραϊ με γκολ του τερματοφύλακα Μουσλέρα - Δείτε βίντεο
Τουρκία: Πρωταθλήτρια η Γαλατάσαραϊ με γκολ του τερματοφύλακα Μουσλέρα - Δείτε βίντεο
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved