Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Νέο «χτύπημα» στην Ελλάδα - Έκλεισε Κοντούρη από Παναιτωλικό
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Νέο «χτύπημα» στην Ελλάδα - Έκλεισε Κοντούρη από Παναιτωλικό
Βίρτους Μπολόνια: Πλήγμα με Κάρσεν Έντουαρντς - Εκτός και με Παναθηναϊκό AKTOR
Βίρτους Μπολόνια: Πλήγμα με Κάρσεν Έντουαρντς - Εκτός και με Παναθηναϊκό AKTOR
Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό
Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/12) - Πού θα δείτε Basketball League και δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/12) - Πού θα δείτε Basketball League και δράση στην Ευρώπη
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved