Μαρσέλο και Ρομπέρτο δείχνουν τη δυναμική του Ολυμπιακού

Μαρσέλο και Ρομπέρτο δείχνουν τη δυναμική του Ολυμπιακού

Γίνεται μία σπουδαία μεταγραφή και ένα ποδοσφαιρικό «αντίο» να μεγαλώνουν ταυτόχρονα έναν σύλλογο; Γίνεται! Και η απάντηση είναι ο Ολυμπιακός.

Η Δευτέρα (05/09) ήταν ιδιαίτερη ημέρα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ετοιμάσει μία γιορτή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής του Μαρσέλο. Ωστόσο, ο καλύτερος «προπομπός», όχι τόσο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, έμελλε να είναι ένα «αντίο». Μία απόφαση ενός ποδοσφαιριστή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (05/09) ο Ρομπέρτο Χιμένεθ ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να κρεμάσει τα γάντια του. Ένας παίκτης που ανδρώθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, «έφτιαξε» το όνομά του στον Ολυμπιακό και πέρασε από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα, την Premier League και τη LaLiga, έστω κι αν οι επιδόσεις του δεν ήταν αυτές που θα ήθελε. Κι όμως, έπειτα από μία σημαντική καριέρα, ο Ισπανός θέλησε να «αποχαιρετίσει» την ενεργό δράση κάνοντας ειδική μνεία στους Πρωταθλητές Ελλάδας και ανεβάζοντας φωτογραφία από τη θητεία του στους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί κάποιος να θεωρεί υπερβολική τη διατύπωσή μου πως το «αντίο» του Ρομπέρτο μεγαλώνει, ακόμα περισσότερο, τον Ολυμπιακό, αλλά ένα γρήγορο πέρασμα στο ποστ του Ισπανού τερματοφύλακα, ίσως τον πείσει. Μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έσπευσαν να ευχηθούν τα καλύτερα στο νέο «κεφάλαιο» της προσωπικής του ζωής. Ο τεράστιος Ίκερ Κασίγιας μπήκε στην «διαδικασία» να σχολιάσει. Και δεν ήταν ο μόνος. Απλά μιλάμε για έναν θρύλο του αθλήματος. Έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

«Ήμουν κι εγώ εκεί»

Αναμφίβολα η είδηση της αποχώρησης του Ρομπέρτο ήταν σημαντική, αλλά όχι αυτή που κυριάρχησε. Βλέπετε, λίγες ώρες αργότερα, ο θρυλικός Μαρσέλο έφτασε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έφτασε στη χώρα μας και στις αποσκευές του, μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα, έφερε και τα 5 Champions League που έχει κατακτήσει με την Ρεάλ, αλλά και όλα τα τρόπαια της καριέρας του. Μιλάμε για τον παίκτη της «Βασίλισσας» που έχει πάρει, στη θητεία του στην ομάδα της Μαδρίτης, τις περισσότερες κούπες, απ’ οποιονδήποτε άλλον.

Όπως είναι φυσιολογικό, η γιορτή που ετοίμαζαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμενόταν με ανυπομονησία απ’ όλους τους φιλάθλους της ομάδας. Ωστόσο, αυτό που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το αρχικό πλάνο έκανε αναφορά στο άνοιγμα δύο θυρών. Όμως, η δίψα των οπαδών ήταν τόσο μεγάλη που άνοιξαν, σχεδόν, όλες οι θύρες του φαληρικού γηπέδου.

Αν κάποιος πλησίαζε το «Γ. Καραϊσκάκης» μερικές ώρες πριν την έναρξη της γιορτής καταλάβαινε άμεσα πως αυτό που θα ακολουθούσε δεν θα είχε προηγούμενο. Η πρώτη «γεύση» ερχόταν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Δεκάδες φίλαθλοι αναζητούσαν τον τρόπο για να εισέλθουν στις εξέδρες, τη στιγμή που οι οπαδοί που βρίσκονταν ήδη στις «θέσεις» τους, είχαν δημιουργήσει μία απίστευτη ατμόσφαιρα, η οποία θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο σε κάποιο ντέρμπι ή σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς.

MarceloFans

Όμως, ακόμα και αυτή η αίσθηση δεν ανταποκρινόταν πλήρως σ’ αυτό που είχε «στηθεί» μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν έναν απίστευτο παλμό, το σύνθημα «Μαρσέλο έλα, μας έχει πιάσει τρέλα» δονούσε την ατμόσφαιρα και άπαντες μετρούσαν τα λεπτά για να φτάσει η ώρα ο Βραζιλιάνος αμυντικός να «πατήσει» το χορτάρι του γηπέδου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό δεν ανεβάζει επίπεδο μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν είναι μόνο πως δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, ενώ μεγαλώνει και το πρεστίζ του συλλόγου. Είναι πολλά περισσότερα. Ακόμα και στο μάρκετινγκ. Για να σας δώσω ένα ελάχιστο παράδειγμα, έξω από το γήπεδο υπήρξαν άνθρωποι που έστησαν μικρούς πάγκους πουλώντας αφάνες! Και ξεπούλησαν!

Και όλα αυτά πριν ακόμα εμφανιστεί ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Διότι αυτό που ακολούθησε μετά την έλευσή του, πέρασε στην ιστορία. Η νύχτα έγινε μέρα στο Φάληρο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, στο νέο παίκτη της ομάδας τους την τρέλα τους για το σύλλογο. Του παρουσίασαν ένα «δείγμα» απ’ αυτό που θα ακολουθήσει στη σεζόν, όταν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μάλιστα, αυτό δεν έμεινε στα στενά όρια της Ελλάδας. Έκανε το γύρο του κόσμου. Μπορεί να μην στήθηκαν στην Ευρώπη έκτακτες εκπομπές, μπορεί οι ιστοσελίδες του εξωτερικού να μην ετοίμασαν αφιερώματα και να έστειλαν απεσταλμένους για τη μεταγραφή του Μαρσέλο, αλλά οι εικόνες από το «Γ. Καραϊσκάκης» έγιναν μεγάλο θέμα. Όπως είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως τις τελευταίες ώρες το όνομα του συλλόγου «ακούγεται» σ’ όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, η έλευση του Βραζιλιάνου θρύλου στους Πειραιώτες αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική «διαφήμιση» για το σύλλογο και σ’ ένα άλλο σημαντικό τομέα. Η παρουσία του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό «ανοίγει» πλέον πιο εύκολα τις «πόρτες» όταν η ομάδα θα θελήσει να πλησιάσει έναν ποδοσφαιριστή, κοντά στο βεληνεκές του διεθνή αμυντικού, για να έρθει στην Ελλάδα.

Η γιορτή για τον Μαρσέλο ανήκει πια στην ιστορία για τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν ένα πανίσχυρο «γρανάζι» στη «μηχανή» τους, το οποίο βέβαια χρειάζεται ειδική μεταχείριση, όχι λόγω χαρακτήρα, αλλά κυρίως για το μεγάλο διάστημα που έχει μείνει εκτός «κίνησης». Όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν ο Βραζιλιάνος βρεθεί στο επίπεδο που θέλει, τότε απλά θα κάνει τη διαφορά. Τόσο απλά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση για Μαρσέλο (photo+videos)

Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση για Μαρσέλο (photo+videos)

Ολυμπιακός: Νέες αναφορές για Μασούρα και η πρόταση της Τραμπζονσπόρ

Ολυμπιακός: Νέες αναφορές για Μασούρα και η πρόταση της Τραμπζονσπόρ

Ολυμπιακός: Το ιδιαίτερο «αντίο» στον Ρομπέρτο - «Σε ευχαριστούμε για τις θρυλικές στιγμές» (photo)

Ολυμπιακός: Το ιδιαίτερο «αντίο» στον Ρομπέρτο - «Σε ευχαριστούμε για τις θρυλικές στιγμές» (photo)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved