Η «κανονικότητα» περνά από κάτι επικό!

Η «κανονικότητα» περνά από κάτι επικό!

Εδώ που φτάσαμε-όπως φτάσαμε-ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια μίνι υπέρβαση κόντρα στη Σλάβια, αλλά μόνο έτσι θα επανέλθει στα στάνταρ που πρέπει να βρίσκεται, με κάτι ξεχωριστό.

Πέρασαν τόσες ώρες απ’ το ματς της Πράγας. Ακόμη περισσότερο κι απ’ την αποβολή του Παλάσιος που άλλαξε οριστικά τα δεδομένα του ματς, στα χείλη έρχεται εκείνο το «αν αποφεύγαμε το δεύτερο γκολ πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα». Αυτό που γράφει, δεν ξεγράφει όμως. Όπως και η αποβολή που γράφτηκε στο μπλοκάκι του ανεκδιήγητου Γάλλου, δεν μπορεί να σβηστεί.

Ο Παναθηναϊκός για μισή ώρα έδειξε πως τακτικά είναι διαβασμένος και μπορεί να τα καταφέρει, παρότι ήταν προφανής η αδυναμία του στη δημιουργία. Η απειρία της ομάδας φάνηκε μετά την αποβολή, ήρθε το πρώτο γκολ και μετά το ματς είχε αλλοιωθεί ξεκάθαρα. Κάθε συνθήκη που δημιουργήθηκε μετά την κόκκινη του Παλάσιος, ήταν πλαστή. Γιατί θα έπρεπε να βρίσκεται στο χορτάρι ο Αργεντινός κι ας έχανε με αυτόν 4-0 ο Παναθηναϊκός! Θα έχανε επειδή το άξιζε κι όχι επειδή ένας τραγικός διαιτητής οδήγησε προς τα εκεί.

Στη συζήτηση προφανώς μπορούν να μπουν και οι απουσίες του Παναθηναϊκού. Σπουδαίες απουσίες, ο Σένκεφελντ αλλάζει όλη την άμυνα, ο Αλεξανδρόπουλος είναι η μόνη πηγή ενέργειας στα χαφ. Χωρίς αυτούς μετριάστηκαν οι λύσεις, μετριάστηκαν οι επιλογές στο χορτάρι.

Προφανώς κι έπαιξε ρόλο η απουσία λύσεων και λόγω μεταγραφών που καθυστέρησαν. Δεδομένα «χτυπάει» άσχημα να βλέπεις τον Γιοβάνοβιτς να πρέπει να βάλει στο παιχνίδι τον Καμπετσή στην ευρωπαϊκή επιστροφή της ομάδας μετά από πέντε χρόνια. Αλλά εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που δεν είναι μόνιμη, θα αλλάξει. Δε θα έπρεπε να υπήρχε σε τέτοιας σημασίας ματς, αλλά και πάλι είναι προσωρινό.

Ρεβάνς τώρα. Στη Λεωφόρο. Θα είναι λογικά γεμάτο το «κλουβί». Έτσι πρέπει κιόλας, για την «τρέλα» που λέει ο λόγος. Όχι μόνο για την πρόκριση που σαφώς παραμένει το ζητούμενο. Διότι το 2-0 όσο δύσκολο κι αν είναι, τόσο δυνατό μπορεί να αποδειχθεί αν σου πάει λίγο το ματς. Σκεφτείτε απλά ένα γκολ σχετικά νωρίς, ή να μένει το 0-0 και να σκοράρει ο Παναθηναϊκός στο 70’ στο «καμίνι» της Λεωφόρου.

Η ψυχολογία θα γυρίσει τούμπα και μετά τα πάντα γίνονται. Όπως γίνεται φυσικά και το να δεχτείς ένα γκολ γρήγορα και να… σχολάσει ο γάμος πριν το καταλάβεις, αν παρουσιαστείς απρόσεκτος απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Σλάβια.

Αυτές οι ανατροπές είναι που σου δίνουν σημεία αναφοράς στην ιστορία του. Ποια είναι η Χόνβεντ για παράδειγμα; Κι όμως αναφέρεται σωστά ως μία απ’ τις σημαντικότερες επιτυχίες στην Ευρώπη για ένα σωματείο που έχει παρουσίες σε τελικό, ημιτελικά, προημιτελικά, βραδιές δόξας κτλ.

Ανατροπές σκορ που σε έχουν μετατρέψει σε σχεδόν «τελειωμένο». Κι εκεί που παύουν όλοι να σε πιστεύουν και να ελπίζουν, εσύ τους αναγκάζεις να σηκωθούν με ανοιχτό το στόμα και να σε χειροκροτήσουν.

Δεν ξέρουμε αν θα περάσει ο Παναθηναϊκός. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Θα μοιάζει μίνι έκπληξη η πρόκριση των «πράσινων». Αλλά ας έχουν οι πάντες στο μυαλό τους, πως πλέον κυνηγούν περισσότερα από ένα απλό εισιτήριο για τα play offs του Conference League.

Βραδιές όπως αυτή της Λεωφόρου στην 11η Αυγούστου, έρχονται να μετατραπούν σε μύθους. Αποτελώντας ένα ακόμη σημάδι στο «μπαρουτοκαπνισμένο» κορμί ενός κλαμπ που έχει ξεχάσει τι θα πει επιτυχία εκτός συνόρων. Εδώ καλά-καλά ξέχασε τι θα πει παρουσία.

Φανταστείτε λοιπόν η επιστροφή να συνοδευτεί από πρόκριση, κόντρα στη Σλάβια Πράγας κι ενώ έχεις χάσει με 2-0 το πρώτο ματς. Το απόλυτο σκηνικό… κανονικότητας. Σε επίπεδο αισθήματος κόσμου πάντα, γιατί η συμμετοχή στα play offs του Conference δεν είναι το φυσιολογικό για τον Παναθηναϊκό.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό που αναζητά ο τωρινός! Διότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα τωρινά δεδομένα και να βάζουμε στο «καζάνι» τα 114 χρόνια ιστορίας. Σε αυτό το ενδεχόμενο, οτιδήποτε λιγότερο απ’ τον τελικό είναι αποτυχία, επειδή είχες φτάσει εκεί το 1971. Δεν πάει έτσι όμως…

Ο Παναθηναϊκός αναζητά ένα θαύμα. Για τον εαυτό του, για τον κόσμο του που θα βρεθεί στη Λεωφόρο. Κανένα θαύμα δεν είναι απλό ή εύκολο. Όμως αν σου «κάτσει», τότε πραγματικά σου αλλάζει τη ζωή για τη συνέχεια της σεζόν, φέρνοντας πιο κοντά σου στόχους που θεωρητικά ακόμη και σήμερα θεωρείς πως θες χρόνο για να τους «πιάσεις».

Όλα αυτά, χωρίς να ξεχνάμε πως η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυση. Φάνηκε στα χαφ η ανάγκη της για προσθήκες, φάνηκε η ανάγκη για ενίσχυση στο βάθος του ρόστερ της. Οι ποιοτικές λύσεις που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή του προπονητή και ανετότερη την εξυπηρέτηση του ποδοσφαιρικού του πλάνου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Μπήκε» ο Σένκεφελντ, εκτός ο Αλεξανδρόπουλος

Παναθηναϊκός: «Μπήκε» ο Σένκεφελντ, εκτός ο Αλεξανδρόπουλος

Ο Panathinaikos όλα τα μπορεί - Οι 4 φορές που προκρίθηκε με ανατροπή από ήττα με 2+ γκολ (videos)

Ο Panathinaikos όλα τα μπορεί - Οι 4 φορές που προκρίθηκε με ανατροπή από ήττα με 2+ γκολ (videos)

Παναθηναϊκός: Άγγλος σφυρίζει στη ρεβάνς της Λεωφόρου

Παναθηναϊκός: Άγγλος σφυρίζει στη ρεβάνς της Λεωφόρου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved