Ο Βατούτιν απαξίωσε τις λίγκες, θα υπάρξει αντίδραση;

Ο Βατούτιν απαξίωσε τις λίγκες, θα υπάρξει αντίδραση;

Ο Γιάννης Πάλλας σχολιάζει τις θέσεις του Αντρέι Βατούτιν που οδηγοούν σε απαξίωση των εθνικών πρωταθλημάτων και αναρωτιέται αν θα υπάρξει αντίδραση

Τις... δεύτερες σκέψεις που έχουν πολλοί και τις απέκτησαν από τις συζητήσεις με τον Τζόρντι Μπερτομέου όλα αυτά τα χρόνια, ξεδίπλωσε χωρίς να το... καταλάβει σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο «ισχυρός άνδρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν.

Ο Ρώσος παράγοντας που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Μπερτομέου της Euroleague, ούτε λίγο ούτε πολύ φρόντισε να αποδομήσει πλήρως τα εθνικά πρωταθλήματα και να τα οδηγήσει σε απαξίωση.

Διότι, μόνο αυτό μπορείς να πεις μελετώντας τις θέσεις του. Τι είπε λοιπόν μεταξύ άλλων, ο πανίσχυρος παράγοντας της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν:

«Τα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι πραγματικά δύσκολο για προπονητές και παίκτες να παίζουν δύο παιχνίδια της Euroleague την εβδομάδα και μετά το εγχώριο πρωτάθλημα το ίδιο Σαββατοκύριακο. Πάρα πολλά παιχνίδια!

Νομίζω ότι για όλους θα ήταν ιδανικό να έχουμε δύο ομάδες. H μία θα έπαιζε στην Euroleague, η άλλη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Και ίσως η βασική ομάδα να έπαιζε στα πλέι οφ του εγχώριου πρωταθλήματος».

Αυτές οι θέσεις που φαίνεται ότι έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι σε επίπεδο Ευρωλίγκας αν μη τι άλλο αποδυναμώνουν τα εθνικά πρωταθλήματα και τα καθιστούν λιγότερο εμπορικά. Γιατί, πως μπορεί να επενδύσει κάποιος σ’ ένα προϊόν όπως το μπάσκετ όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχουν με τις πρώτες ομάδες, αλλά με μια δεύτερη που θα έχουν φτιάξει στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο κόσμος θέλει να βλέπει πάντα τους καλύτερους και οι χορηγοί να επενδύουν στους καλύτερους και όχι σε αθλητές... δεύτερης γραμμής.

Κι εδώ πλέον είναι το πρόβλημα. Θα κάνουν κάτι οι λίγκες των χωρών για να φρενάρουν τις... διαθέσεις των παραγόντων της Euroleague, η θα αποδεχθούν την απαξίωση των εθνικών πρωταθλημάτων;

Είναι ένα ερώτημα που αν μη τι άλλο θα το βρούμε μπροστά μας σύντομα, καθώς ο κίνδυνος της αποδυνάμωσης των πρωταθλημάτων και της μείωσης των εσόδων θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των συλλόγων στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Συνεπώς, οι Λίγκες των χωρών θα πρέπει να σκεφτούν πως θα αντιδράσουν από τώρα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε να μην περιμένουν να έρθει η πρόταση για να γίνει πράξη και να μην έχουν τρόπο αντίδρασης.

Τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι εκείνα που δίνουν οξυγόνο και συμβάλλουν στην παραγωγική διαδικασία, μέσα από την οποία «ψαρεύει» κάθε φορά μια ομάδα που συμμετέχει σ’ ένα κλειστό πρωτάθλημα όπως είναι η Euroleague. Άρα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved