Τώρα θα φανεί αν έχει προσωπικότητα ο Παναθηναϊκός

Τώρα θα φανεί αν έχει προσωπικότητα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γύρισε στο σημείο που ήταν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τώρα καλείται να δείξει αν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο… περσινός Παναθηναϊκός έχασε από τον περσινό Άρη. Με τον οποίο στη Θεσσαλονίκη την περασμένη σεζόν μέτρησε μία νίκη στην κανονική διάρκεια και μία ισοπαλία στα πλέι οφ.

Οι Κώτσιρας, Βιτάλ, Πέρεθ από τη μία ήταν στο αρχικό σχήμα, οι Καμαρά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς στην άλλη. Είναι κι αυτή μία διαπίστωση. Ο Παναθηναϊκός είπε ότι ενισχύθηκε, ο Άρης επίσης είπε ότι έκανε σημαντικές μεταγραφές και σε ένα ματς… τελικό στηρίχθηκαν ως επί το πλείστον στον κορμό της σεζόν που πέρασε.

Αλλά το θέμα μας είναι ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος με την ήττα στο «Κλ. Βικελίδης», τη δεύτερη συνεχόμενη μετά τα Γιάννινα, με τον ίδιο τρόπο, γύρισε εκεί που ήταν πριν την πρεμιέρα και την τεσσάρα με τον Απόλλωνα. Στη μιζέρια και την εσωστρέφεια.

Το κατάφερε σε μόλις δέκα μέρες τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία να την μετατρέψει σε μουρμούρα. Οι ήττες πληγώνουν και μαζί και οι εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθεί ν’ αλλάξει πολλά. Σίγουρα όχι να μάθουν τα βασικά αρκετοί έμπειροι παίκτες που διαθέτει. Αλλά προσπαθεί να βρει ταυτότητα και κυρίως προσωπικότητα.

Εκτός από τη νοοτροπία που σε ένα ακόμα παιχνίδι έκανε την εμφάνισή της. Ο Άρης ήταν αγχωμένος. Το έβλεπες και μετά το 1-0 που έγινε νωρίς, μόλις στο 10’. Ήθελε ένα χτύπημα για να βγει εκτός. Γιατί άλλη φάση στο πρώτο μέρος πλην του γκολ δεν έκανε. Τι απάντηση είχε ο Παναθηναϊκός; Καμία. Είχε έναν Ιωαννίδη σαν τη καλαμιά στον κάμπο και τέλος.

Το έχω αναφέρει ξανά. Η ποιότητα είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο. Εκτός από το να είσαι ομάδα εντός κι εκτός γηπέδου. Αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι ο Άρης έχει καλύτερες μονάδες στις περισσότερες θέσεις. Βέβαια, το ότι μπορεί να υπερτερεί ο Άρης σε κάποιες θέσεις, έναντι του «τριφυλλιού», είναι κάτι που πονάει. Δεν μπορεί να το δεχθεί ο οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ποιότητα, νοοτροπία, πάθος, τσαμπουκάς, ομάδα, τύχη. Όλα αυτά είναι σημαντικά για να πάρεις ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας. Στο «Κλ. Βικελίδης», παρά την ενίσχυσή του ο Παναθηναϊκός (θα δούμε στην πορεία σε τι βαθμό ενισχύθηκε), δεν είχε και προσωπικότητα.

Το κάρο κόλλησε στη λάσπη στο 10’, στα Γιάννινα στο 5’ και για ένα ολόκληρο ματς, δεν υπήρχε ένας να το ξεκολλήσει. Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός μέτρησε πέντε τελικές και τις τέσσερις τις είχε ο Ιωαννίδης… Δηλαδή, το «τριφύλλι», που ενισχύθηκε το καλοκαίρι, περίμενε να τραβήξει το κάρο ένας παίκτης 21 ετών, που στα χαρτιά είναι ο τρίτος φορ της ομάδας. Και ήθελε και φορ το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν πήρε…

Σε κάθε περίπτωση, είναι και πάλι το εύκολο να γκρινιάξει κανείς, να δικάσει και να καταδικάσει. Να μηδενίσει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός γύρισε γρήγορα στη γκρίνια, αλλά επειδή έχει τεράστια φανέλα μπορεί ν’ ανατρέψει την κατάσταση. Έχει μπροστά του δύο ματς για να βγάλει προσωπικότητα.

Το ένα είναι εντός. Όπου τώρα Γιοβάνοβιτς και παίκτες καλούνται να δείξουν αν έχουν προσωπικότητα. Και ως σύνολο και ως ατομικό επίπεδο. Ο Βόλος δεν θα έχει άγχος, είναι μία αξιόμαχη ομάδα, πολύ καλή απ’ όσο έχω δει μεσοεπιθετικά. Θα έρθει να παίξει τη μπάλα του κι αυτό είναι και καλό και κακό για τους «πράσινους», που με πούλμαν έχει ένα θέμα... Ας πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός να ηρεμήσει για να πάει στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και να γυρίσει το κλίμα. Δεν είναι απίθανο. Παναθηναϊκός είναι.

Θα φανεί τώρα πόσο αντέχει το στομάχι του Σέρβου και των παικτών του. Ή θα ζητήσουν με τα αποτελέσματα (γιατί η εικόνα αυτή την περίοδο δεν μπορεί να είναι εκπληκτική) τη στήριξη του κόσμου, ή θα τον οδηγήσουν στο να τους γυρίσει την πλάτη. Ούτως ή άλλως η απαξίωση είναι σε μεγάλο βαθμό.

ΥΓ. Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει κι άλλους τρόπους. Όταν η μπάλα δεν πάει μπροστά, η λύση για πρώτη αλλαγή, ίσως να μην είναι δεύτερος φορ, αλλά οι μεσοεπιθετικοί. Το έκανε στα Γιάννινα δεν του βγήκε, όπως δεν άλλαξε κάτι και στη Θεσσαλονίκη. Απλά την πρώτη φορά έβαλε τον Ιωαννίδη δίπλα στον Καρλίτος και τη δεύτερη τον Ισπανό δίπλα στον Έλληνα…

ΥΓ1.: Όταν σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, ξεκινούν μόνο τρεις μεταγραφές κάτι δεν έχει γίνει καλά. Φυσικά και παίζει ρόλο το rotation, αφού υπάρχουν τρία ματς σε μία εβδομάδα.

ΥΓ2.: Ο Κώτσιρας είναι αξιοπρεπής ποδοσφαιριστής. Ο Χουάνκαρ επίσης έχει καλά και θετικά. Σε μία μεγάλη ομάδα, όμως, τα μπακ οφείλουν να είναι κι επιθετικά. Και στα δύο εκτός έδρας ματς ήταν μία από τις αιτίες που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απειλητικός.

ΥΓ3.: Ο Βιγιαφάνιες είχε μία ακόμα κακή βραδιά. Δεν ξέρω πως, αλλά αν μπορεί, ας βρει τον τρόπο ο ίδιος και ο Γιοβάνοβιτς, ώστε να συνέλθει. Πολυτέλεια με το συμβόλαιό του να είναι τόσο κακός.

ΥΓ4. Ο ΠΑΟΚ δεν βλέπεται, αλλά έκανε δύο νίκες εκτός. Η ΑΕΚ ζορίστηκε με τη Λαμία, αλλά είναι στους επτά βαθμούς. Ο Άρης έχει το -6 και προς το παρόν δεν γίνεται σύγκριση. Ο Ολυμπιακός έχει τα θέματα του, όμως και πάλι είναι καλύτερος απ' όλους στην παρούσα φάση. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, λοιπόν, σε δύο ματς, ωστόσο και οι υπόλοιποι δεν πετάνε. Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δείχνουν ότι μπορούν να ανέβουν αρκετά σκαλοπάτια, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν προκαλεί αυτή την αισιοδοξία. Στο χέρι του είναι να το αλλάξει. 

  

  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Μαθαίνει να... μην κερδίζει εκτός έδρας - Το αρνητικό «πράσινο» σερί

Παναθηναϊκός: Μαθαίνει να... μην κερδίζει εκτός έδρας - Το αρνητικό «πράσινο» σερί

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0: Τα highlights της μάχης στη Θεσσαλονίκη (video+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0: Τα highlights της μάχης στη Θεσσαλονίκη (video+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ανάσταση» με Καμαρά, πάλευε μόνος του ο Ιωαννίδης (video+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ανάσταση» με Καμαρά, πάλευε μόνος του ο Ιωαννίδης (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved