Οι παίκτες αποφάσισαν στους δυο ημιτελικούς!

Οι παίκτες αποφάσισαν στους δυο ημιτελικούς!

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει τις δυο μονομαχίες του Final-4 της Euroleague στην Κολωνία, στέκεται στην επιρροή του Δημήτρη Ιτούδη και στο γεγονός ότι η εξέλιξη του μπάσκετ οδηγεί πλέον τους παίκτες να καθορίζουν ξεκάθαρα τους αγώνες

Οι δυο ημιτελικοί του Final-4 της Κολωνίας πρώτα η «μάχη» ΤΣΣΚΑ-Αναντολού Εφές και μετά Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, αν μη τι άλλο επιβεβαίωσαν ότι οι παίκτες επηρεάζουν πλέον περισσότερο και από τους προπονητές τα παιχνίδια!

Η εξέλιξη του αθλήματος οδηγεί τους παίκτες να παίρνουν την απόφαση την κρίσιμη στιγμή όπως έκανε ο Κόρι Χίγκινς στον αγώνα της Μπαρτσελόνα, δίνοντας τη νίκη με καλάθι στα 0.9 δέκατα πριν την λήξη, ενώ λιγότερη αλλά εξίσου σημαντική ήταν η επιρροή των παικτών στον πρώτο ημιτελικό.

Εκεί, όπου η «μαγική» περιφέρεια της Εφές (Μίτσιτς, Λάρκιν και Μπομπουά) έκανε απίστευτα πράγματα στο πρώτο 20λεπτο (σημειώνοντας 39 πόντους). Η Τουρκική ομάδα έφτασε στο +21 (39-60 στο 23’) και έδωσε ένα αίσθημα απόλυτης κυριαρχίας στην «Lanxess Arena» όμως, ο Δημήτρης Ιτούδης που έχει μάθει να δουλεύει στην λεπτομέρεια και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη βρήκε το αντίδοτο και αποσυντόνισε τα γκαρντ της Εφές. Πρώτα με τον Ίφε Λούντμπεργκ και στην συνέχεια με τον Ούκχοφ, πιέζοντας πολύ και βγάζοντας εκτός ρυθμού τους «εγκεφάλους» του Εργκίν Αταμάν.

Όταν δε βγήκε με φάουλ και ο Κρις Σίνγκλετον, ήξερε που να χτυπήσει, αφού μετά τα τρίποντα των Λούντμπεργκ και Ούκχοφ που έφεραν την διαφορά στο -10 (61-71 στο 32’) εκεί «χτύπησε» στοχευμένα στο «ζωγραφιστό» πηγαίνοντας άλλοτε με τον Ντάνιελ Χακετ στο χαμηλό-ποστ και άλλοτε με τον Ουίλ Κλάιμπερν. Η διαφορά ροκανίστηκε και στο τέλος ο Κλάιμπερν είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ που έκανε την μεγάλη επιστροφή, αλλά το σουτ κατέληξε στο… σίδερο.

Βέβαια, ήταν μια πολύ καλή επιλογή σχεδιασμένη από τον Δημήτρη Ιτούδη, όχι όμως και η προηγούμενη επίθεση του Χίλιαρντ που βιάστηκε και έκανε ένα πολύ κακό τρίποντο (αιρ-μπολ). Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Έλληνας τεχνικός επηρέασε σε τέτοιο βαθμό το παιχνίδι που έφερε την ΤΣΣΚΑ από το -21 σε… απόσταση αναπνοής από τη νίκη. Κι όλα αυτά ενώ έχει δοκιμαστεί όλη την σεζόν η ομάδα του από πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, ενώ έχασε και στο πιο σημαντικό σημείο της διοργάνωσης τον Μάικ Τζέιμς.

Το ένστικτο του Χίγκινς

Στον δεύτερο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, η Αρμάνι αντέδρασε και βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια με τους Ροντρίγκεθ και Πάντερ, όμως, στο τέλος βεβιασμένες επιλογές έδωσαν την ευκαιρία στην Ισπανική ομάδα να πάρει τη νίκη με τον Κόρι Χίγκινς να σημειώνει το καλάθι στα 0.9 δέκατα! Ένα μεγάλο σουτ που δεν βρήκε στόχο στην προηγούμενη επίθεση για λογαριασμό των Ιταλών από τον Κέβιν Πάντερ. Βέβαια, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα που ρίσκαρε παίζοντας με τον Ροντρίγκεθ στον πάγκο στα τελευταία λεπτά, έπαιξε ο Σέιβον Σιλντς που ήταν καλός, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει στο φινάλε είναι κάτι που χρεώνεται ο «Έκτορας».

Η Μπαρτσελόνα που στερήθηκε το Νικ Καλάθη ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο τελευταίο 3λεπτο (πάτησε στο πόδι του Κάιλ Χάινς) είχε τις λύσεις από τον Χίγκινς στο φινάλε που απέδειξε ότι είναι παίκτης για τα μεγάλα σουτ.

Η πολύ καλή άμυνα της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο ψηλός έβγαινε δυναμικά έξω από την ρακέτα μπλόκαρε την Αρμάνι, η οποία στο δεύτερο μέρος χτύπησε αξιοποιώντας το καλό διάβασμα της άμυνας από τον Ροντρίγκεθ και την ευχέρεια που είχαν στο σκοράρισμα ο Πάντερ και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο με το Νικ Καλάθη που ήταν καταπληκτικός (είχε 17 πόντους με 6/9 σουτ εντός παιδιάς, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και στο τέλος όταν χρειάστηκε ο Κόρι Χίγκινς έκανε την δουλειά…

Τα μεγάλα σκορ και η μεγαλύτερη δυνατή επιρροή των παικτών στον καθορισμό ενός αγώνα είναι τα στοιχεία που μπορεί να επισημάνει κανείς από τους δυο ημιτελικούς του Final-4 της Κολωνίας.

Η εξέλιξη του μπάσκετ οδηγεί ολοένα και περισσότερο εκεί. Στον παίκτη που αποφασίζει στο τέλος και λιγότερο στον προπονητή, ακόμη κι αν αυτός είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η ο Έτορε Μεσίνα. Όσο για τον πρώτο ημιτελικό, ο Δημήτρης Ιτούδης επηρέασε την εξέλιξη του, καθόρισε το παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, γιατί παρά την ορθότητα της επιλογής του να πάει η μπάλα στον Ουίλ Κλάιμπερν, εκείνος βρήκε απέναντι του τον πολύ καλό αμυντικά Κρις Σίνγκλετον και δεν μπόρεσε να… συνδεθεί με το καλάθι.

Πλέον, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την «μάχη» των πάγκων ανάμεσα σε Γιασικεβίτσιους και Αταμάν, στον τελικό της Κυριακής (30/5), αν και όπως έχει φανεί στα πρώτα ματς, οι παίκτες είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για την τύχη του…

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved