Όταν ξέρεις, δεν ψάχνεις αποδείξεις…

Όταν ξέρεις, δεν ψάχνεις αποδείξεις…

Το έχουμε ξαναπεί. Αλλά η επανάληψη είναι η μάνα της μάθησης: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε ένας συνηθισμένος επιχειρηματίας. Ούτε ένας συνηθισμένος πρόεδρος. Αυτό φαντάζομαι πια το έχουν καταλάβει και οι πέτρες. Οι κοντινοί του άνθρωποι το ξέρουν χρόνια τώρα. Οι πολλοί το έμαθαν, κυρίως, μέσα από τον τρόπο που κράτησε το τιμόνι του Παναθηναϊκού…

Από τις αποφάσεις που έλαβε. Από αυτά που έλεγε. Κυρίως από αυτά που έκανε. Γιατί τα λόγια χωρίς πράξεις, τα παίρνει ο αέρας.

Με τον Μπερτομέου, από την στιγμή που ο Ισπανός πείραξε τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν είχε άλλο δρόμο. Άλλοι μπορεί. Ο Δημήτρης όχι.

««Αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής… Ποτέ δεν πετάς πέτρα πρώτος, αλλά όταν σου πετάνε ακόμα και πετραδάκια, απαντάς με βράχους». Κι αυτό το έχει πει στη ζωή του περισσότερο από το «Πάτερ ημών». Μπας και σώσει κόσμο…

Ο Μπερτομέου δεν το κατάλαβε. Πίστεψε, όπως όλοι οι αλαζόνες, ότι ο Γιαννακόπουλος είναι ένας ακόμη παράγοντας από αυτούς που ο Ισπανός μπορεί να τους καλοπιάσει όπως ο Κολόμβος τους Ινδιάνους. Κι όταν δεν έπιασε το «καλόπιασμα», πίστεψε ότι θα τον κάνει να σκύψει το κεφάλι… Mέγιστο λάθος.

Οι «βράχοι» του Γιαννακόπουλου στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ συνέντευξη Τύπου της 9ης Ιουνίου του 2020, μπορεί να μην γκρέμισαν το κάστρο του Ισπανού αμέσως αλλά προκάλεσαν τέτοιο ρήγμα ώστε να δουν κάποιοι τι συμβαίνει στο… βασίλειο της Δανιμαρκίας! Να δουν δηλαδή όσα φώναζε ο Γιαννακόπουλος…

Να δουν ότι «η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί…Οι ομάδες δεν γνωρίζουν πόσα είναι και που πάνε τα χρήματα από τις χορηγίες αλλά και από όλες τις άλλες πηγές εσόδων της. Μαθαίνουν κάθε χρόνο μόλις 15 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί τόσα;».

Να δουν ότι «Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι τρεις ομάδες που συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Ζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του, λέγοντας ότι πήγε τη νίκη από τις 10.000 ευρώ στις 37.500… Θέλετε να μάθετε από που είναι τα λεφτά του περίφημου pool; Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών το 52% το λαμβάνουν οι ομάδες και το υπόλοιπο 48% κοντά στα 10 εκατομμύρια είναι το ποσό που μοιράζονται οι ομάδες για τις νίκες. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα».

Το μόνο που δεν ένοιαζε τον Δημήτρη να δει κανείς, είναι αυτό που είχε στην ψυχή του για τον Παναθηναϊκό… Ίσως γιατί το θεωρούσε αυτονόητο.

Το είχε πει κι αυτό, εκείνο το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου…: «Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται. Να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τις Παναθηναϊκές αξίες έναντι οποιοδήποτε τιμήματος…». Απλά, τότε, οι γνωστοί-άγνωστοι «τοκιστές-σουλατσαδόροι» είπανε τα δικά τους… Τις «παπαριές» που έλεγαν κι έγραφαν από την πρώτη στιγμή που πήρε στα χέρια του τον Παναθηναϊκό… Λάσπη και αλητεία! Από τη μία ο Μπερτομέου και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι... Εχθροί και "φίλοι". Μόνος του κι όλοι τους... Η ζωή του όλη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στα μάτια τα δικά μου δεν αποδεικνύουν τίποτα. Δεν χρειαζόμουν αποδείξεις. Ούτε για το πόσο «σάπιο» είναι το σύστημα της Βαρκελώνης, ούτε για τους «αγαπητικούς» του Μπερτομέου που τώρα βγαίνουν πρώτοι εναντίον του… Κλασικά εικονογραφημένα!

Όταν ξέρεις δεν ψάχνεις αποδείξεις. Ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί ακόμα… Ο Μπερτομέου αναζητάει ήδη νέους συμμάχους. Η Βίρτους του Τζόρτζεβιτς- και οι 41 βολές που εκτέλεσε στον ημιτελικό με την Ούνιξ μπας και πάρει εκείνη το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα- είναι μία από τις πρόθυμες ομάδες να στηρίξουν τον Ισπανό… Απλά ο Πρίφτης τους χάλασε τα σχέδια και τώρα θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να μπει στη διοργάνωση η πρόθυμη, ιταλική ομάδα! Τζόρντι ψάξου…

Ψάξου αλλά κράτα κι αυτό για να το θυμάσαι… Το είπε κι αυτό, τότε ο Δημήτρης αλλά δεν το άκουσες: «Στο τέλος το μαύρο πρόβατο, μπορεί να είναι ο λύκος…».

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved