Να βγει η αλήθεια ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Να βγει η αλήθεια ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την απαίτηση να πέσει φως στο θέμα των κρουσμάτων του Προμηθέα.

Όταν διάβασα για την απόφαση της ΑΕΚ να απαγορεύσει αρχικά στους παίκτες της να πάνε στην Εθνική Ελλάδος, θύμωσα… Γιατί η Εθνική δεν μπορεί να γίνεται «παιχνίδι» και μοχλός πίεσης στα χέρια κανενός, όποια κόντρα και αν έχει. Στη συνέχεια και ξετυλίγοντας το κουβάρι του ρεπορτάζ, ταυτόχρονα με την υποχώρηση της Ένωσης στο όλο θέμα, αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Πολύ σοβαρότερα απ’όσο φαίνονταν. Και φυσικά δεν αφορούσε απλά και μόνο στην όποια κόντρα υπάρχει ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Και εξηγούμαι.

Οι Πατρινοί μετράνε κάποια κρούσματα κορωνοϊού. Ούτε η πρώτη ομάδα είναι, ούτε (δυστυχώς) η τελευταία. Το ζήτημα που προκύπτει αφορά στην αντιμετώπιση της ομάδας του Βαγγέλη Λιόλιου έναντι των κρουσμάτων. Και κυρίως στο γεγονός ότι δεν ενημέρωσαν ούτε την ΕΟΚ ως διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου, αλλά ούτε και τον ΠΑΟΚ, ως αντίπαλο τους και άμεσα ενδιαφερόμενο, στο ματς του Κυπέλλου!

Για την ακρίβεια το να μην ενημερώσεις ότι μέλη της ομάδας σου έχουν πυρετο από το πρωί της ημέρας του αγώνα- πιθανόν και από το προηγούμενο βράδυ- και είναι πιθανά κρούσματα, να μην κάνεις άμεσα τεστ σε όλη την ομάδα είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Κι όλα αυτά εν μέρει επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως τα κρούσματα δεν ακολούθησαν την αποστολή στο γήπεδο αλλά έμειναν στο ξενοδοχείο... Χωρίς φυσικά αυτό να αρκεί για την προστασία τόσο των μελών της ομάδας τους, όσο και των υπολοίπων. Άλλα πρέπει και έπρεπε να γίνουν...

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο γενικότερο πλαίσιο της μυστικοπάθειας για ένα θέμα που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απόλυτη και άμεση ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση, υπήρξε έντονη ενόχληση έως και… επίθεση σε άνθρωπο του μπάσκετ που επικοινώνησε προσωπικά με το μέλος της ομάδας του Προμηθέα που ήταν μεταξύ των κρουσμάτων. Το «γιατί» ενοχλήθηκαν οι Πατρινοί είναι θέμα... Και μάλιστα ΜΕΓΑ.

Προφανώς και το να μην δηλώνεις ΑΜΕΣΑ τα κρούσματα σου είναι ανεύθυνο και άκρως επικίνδυνο. Πόσο μάλλον δε αν αληθεύει η φημολογία ότι έγινε με το σκεπτικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ακραία επικίνδυνο αν μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Αν είναι αλήθεια όσα ακούγονται.

Όπως και ακραία βλακώδες, λίγες μέρες πριν να καταψηφίζεις το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω κρουσμάτων COVID-19. Και μάλιστα με στόμφο: «Παρακαλώ να καταγραφεί ότι εγώ είπα όχι». Είπες όχι αλλά η ζωή είναι τόσο… περίεργη που θα σε κάνει να εκτεθείς και να μετανιώσεις πικρά για αυτό το όχι. Πριν καν περάσει μια εβδομάδα...

Για να τελειώνουμε: Μαθαίνω ότι η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ θα ανοίξουν φάκελο για το θέμα και θα τον στείλουν στις αρμόδιες αρχές.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής:

Πότε παρουσιάστηκαν τα κρούσματα στον Προμηθέα;

Γιατί δεν ενημέρωσαν ούτε την ΕΟΚ αλλά ούτε και τον ΠΑΟΚ;

Τι μέτρα έλαβαν στη συνέχεια ώστε να προφυλάξουν τα μέλη της αποστολής τους, τους αντιπάλους και όλους τους εμπλεκόμενους στο ματς;

Τήρησαν το Πρωτόκολλο;

Πόσα τεστ έκαναν στον Προμηθέα πριν το ματς με τον Κολοσσό και μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ;

Ο Προμηθέας δεν οφείλει απλά, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να απαντήσει σε όλα, άμεσα, εδώ και τώρα ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα τόσο το Κύπελλο, όσο και το Πρωτάθλημα. Και καλό θα ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης να παρέμβει άμεσα. Και να φτάσει το θέμα μέχρι τέλους. Με τον κορωνοϊό δεν παίζει κανείς... ΚΑΝΕΙΣ!

Υγ. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που βράζει για αυτό το θέμα. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μπάσκετ, τίτλους, Κύπελλα και εκλογές. Μιλάμε για δημόσια υγεία και ανθρώπινες ζωές.

Υγ2. Αν κάποιος από τον Προμηθέα θέλει ας πει δημόσια τι έλεγε ο κόουτς Γιατράς στους παίκτες του, στη μεσημεριανή συγκέντρωση πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Conference League: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό - Κλειστά σχολεία και άλσος
Conference League: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό - Κλειστά σχολεία και άλσος
Ρεάλ Μαδρίτης: H... LaLiga ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: H... LaLiga ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ
Ιππασία: Eπιτυχίες σε Ουγγαρία και Αγγλία!
Ιππασία: Eπιτυχίες σε Ουγγαρία και Αγγλία!
Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις προσφέρει «γη και ύδωρ» στον Κόντε
Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις προσφέρει «γη και ύδωρ» στον Κόντε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved