Με 95 πόντους παθητικό και 19 λάθη δεν… κέρδισε κανείς!

Με 95 πόντους παθητικό και 19 λάθη δεν… κέρδισε κανείς!

Ο μαχητικός Παναθηναϊκός των 30 πρώτων λεπτών στην Βαλένθια κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τη λάθος νοοτροπία

Από χθες το βράδυ όταν και τελείωσε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Βαλένθια διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι πήγε στραβά στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμα ήττα (2-5 το ρεκόρ του). Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρήζουν καμίας ιδιαίτερης ανάλυσης.

Χθες, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που έχουμε δει την φετινή σεζόν. Δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που «χτίζει» όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Βόβορας. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν στο παρκέ με μια τελείως λάθος αντιμετώπιση, με μια τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που μας έχουν συνηθίσει φέτος και ηττήθηκαν απολύτως φυσιολογικά.

Ο Παναθηναϊκός χθες δεν έπαιξε άμυνα. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα του Βόβορα πως όλα για τον φετινό Παναθηναϊκό θα ξεκινάνε και θα τελειώνουν από την άμυνα. Όταν όμως δέχεσαι 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 50 στο δεύτερο δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο. Οι «πράσινοι» πήγαν να πάρουν το ματς από την επίθεση αλλά δεν άντεξαν σε αυτόν τον ρυθμό μέχρι τέλους. Ήταν φανερό από τα μισά της τρίτης περιόδου και μετά πως έμεναν από λύσεις και… βενζίνη. Επιθετικά, γιατί αμυντικά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ο Παναθηναϊκός δεν σπατάλησε ιδιαίτερη ενέργεια.

Λάθη επί λαθών

Και την ίδια ώρα η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Λάθη παιδικά. Αβίαστα. Που είχαν ως ξεκάθαρο λόγο την έλλειψη συγκέντρωσης και την έλλειψη «καθαρού» μυαλού. ΟΚ, μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό. Θα συμβεί κάποια βράδια. Αλλά είναι κρίμα να προσπαθείς τόσο πολύ για 30 λεπτά και ξαφνικά να επέρχεται κατάρρευση και… κατηφόρα. Ακόμα και με υποτυπώδη άμυνα ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στο ματς, αλλά πόσο να αντέξει. Όταν δεν παίζεις άμυνα, όταν κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο και δίνεις πόντους στο tranzision σε μια ομάδα όπως είναι η Βαλένθια (μέσα στο γήπεδό της) και όταν εκτελείς με 57% από την γραμμή των βολών, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Όσο και αν παλεύεις. Ακόμα και αν έχεις κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (24-33).

Αδιανόητη σχέση

Η σχέση ασίστ-λαθών του χθεσινού Παναθηναϊκού είναι… αδιανόητη. 19 ασίστ για 19 λάθη, την στιγμή που οι παίκτες της Βαλένθια τελείωσαν το ματς με 28 ασίστ για 11 λάθη. Και κάπου εδώ αποτυπώνεται πλήρως η διαφορά όλου του αγώνα.

Το θετικό της βραδιάς

Κρίμα και για την νέα πολύ καλή εμφάνιση του Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός στο δεύτερο ματς του με το «τριφύλλι» έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το σημαντικότερο είναι ότι έδειξε ότι δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να «δέσει» με τους υπόλοιπους. Φαίνεται πως έχει μπει στο νόημα, έχει κατανοήσει-δεχτεί τον ρόλο που του έχει δώσει ο Γιώργος Βόβορας και μοιάζει σίγουρο πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα παίρνει ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες.

Κεφάλαιο Φόστερ

Ο Μάρκους Φόστερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν αρνητικός για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Ήταν ξεκάθαρα εκτός πνευματικής προσέγγισης του αγώνα, αλλά δεν φταίει μόνο ο Αμερικανός για το αποτέλεσμα. Απλά στεκόμαστε στον Φόστερ γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια με την απουσία του Νέντοβιτς και την χθεσινή εμφάνιση του Σέρβου που ήταν σαφώς επηρεασμένος από την έλλειψη των προπονήσεων, ο Αμερικανός έπρεπε να βγει πιο μπροστά. Και δεν τα κατάφερε.

Κοιτάει μπροστά. Αναγκαστικά

Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν έχει επιλογές. Αφήνει πίσω του την Βαλένθια. Ξεχνάει το ματς με τους Ισπανούς και στρέφει την προσοχή του σε ένα ακόμα πιο δύσκολο ματς. Το αυριανό με τους πρωταθλητές της ACB. Η αποστολή του «τριφυλλιού» υο απόγευμα θα βρίσκεται στην Βιτόρια και αύριο το βράδυ θα κοντραριστεί με την Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Αν το ματς με την Βαλένθια ήταν μια φορά δύσκολο, αυτό με τους Βάσκους είναι… 10 φορές πιο δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, οφείλει να κοιτάξει μπροστά και να κάνει το χρέος του.

ΥΓ1: Σαφέστατα και η διαιτησία δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα αλλά κάποια πράγματα που γίνονται ή που… σφυρίζονται είναι απλά γελοία. Και πλέον πείθεται και ο τελευταίος… άπιστος Θωμάς.

ΥΓ2: Ο Μποχωρίδης ήταν παράδειγμα για όλους.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved