Νέο ξήλωμα και… τουρισμός ή αποζημιώσεις!

Νέο ξήλωμα και… τουρισμός ή αποζημιώσεις!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports.gr, για την ιστορία που επαναλαμβάνεται στον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Αλαφούζο στο τιμόνι.

Κάθε χρόνο τα ίδια, ή αλλιώς στο ίδιο έργο θεατές είμαστε στον Παναθηναϊκό της διοίκησης Αλαφούζου. Γκρεμίζει ό,τι καλό πάει να χτιστεί και στη συνέχεια κάθε χρόνο διώχνει και παίρνει παίκτες σε ένα απίστευτο αλισβερίσι, που έχει ένα μόνο θύμα. Τον Παναθηναϊκό και φυσικά τον κόσμο του.

Πέρυσι τέτοια εποχή λέγαμε, για τις ευκαιρίες, που θα πάρει ο Μπεχ κάποια στιγμή, φέτος λέμε για τις ευκαιρίες που θα πάρει ο Αγιούμπ από τον Μπόλονι, του χρόνου αν δεν αλλάξει κάτι θα λέμε για τις ευκαιρίες ενός άλλου ξένου-τουρίστα, που έχει έρθει στον Παναθηναϊκό, για να πάρει τα χρήματα, να βάλει κανένα στόρι στο Instagram και να λένε Pao μου και ουσιαστικά να περνάνε… ζάχαρη και ο Παναθηναϊκός να κατρακυλάει.

Δεν βλέπω πως δεν θα πάει σε ένα νέο ξήλωμα της ομάδας ο Αλαφούζος μετά την αποτυχία των περισσότερων μεταγραφών του Ρόκα το καλοκαίρι. Ο Μπόλονι είναι δεδομένο, ότι κάποιους δεν θα τους θέλει, αφού δεν τους επέλεξε αυτός και μέχρι τώρα οι περισσότεροι δεν έχουν δείξει κάτι.

Ο Αντονίτο ήρθε, για να πάρει την θέση του δεξιού μπακ και ακόμα δεν έχει αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα, αφού ταλαιπωρήθηκε από βαριά λοίμωξη αναπνευστικού. Ο Χουάνκαρ ήρθε, αλλά έπαθε τράβηγμα και αυτός δεν πρόλαβε καλά-καλά να παίξει. Ο Αϊτόρ με 400.000 ευρώ συμβόλαιο παίζει, παίζει και μέχρι τώρα θυμόμαστε μία ασίστ στον Μακέντα στο γκολ με την Λάρισα. Ο Σαβιέρ παίζει, παίζει, αλλά καμία διαφορά δεν κάνει.

Ο Βιγιαφάνιες ξέρουμε, τον έχουμε δει, ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά δεν είμαστε σίγουροι, αν θα έχει διάρκεια στην απόδοσή του λόγω των μυϊκών τραυματισμών, που τον ταλαιπωρούν. Ο Μαουρίσιο ναι μπορεί να κάνει την διαφορά και ο Καρλίτος είναι σκόρερ, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να φθάσει η μπάλα στα πόδια του, για να την βάλει στα δίχτυα.

Για τον Αγιούμπ που ήρθε τον Γενάρη δεν περιμένω τίποτα. Τόσους μήνες έχουμε δει έναν παίκτη, που περπατάει στο γήπεδο, όταν παίζει, όταν δεν παίζει και είναι υγιής στραβώνει και εδώ και ένα μήνα έχει πάθει μία θλάση, που τον έχει αφήσει εκτός. Ο συγκεκριμένος παίκτης δεν μπορεί να παίξει, ούτε εξάρι, ούτε οκτάρι, ούτε δεκάρι, ούτε… δωδεκάρι. Αν ήταν τόσο καλός δεν θα τον άφηνε η Φέγενορντ να φύγει. Συμβόλαιο 420.000 ευρώ.

Οσο και να θέλει ο Αλαφούζος να μην πάει σε νέο ξήλωμα της ομάδας, που στήθηκε λάθος το καλοκαίρι θα το κάνει . Και πάλι είτε θα έχουμε αποζημιώσεις σε παίκτες, που ήρθαν τα τσέπωσαν και δεν… ακούμπησαν, είτε θα μείνουν και θα κάνουν τουρισμό, μετέχοντας μόνο στις προπονήσεις επειδή δεν θα τα βρουν με την ομάδα στην αποζημίωση.

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Και μόλις βρεθούν κάποιοι άνθρωποι, που δείχνουν κάτι με συνοπτικές διαδικασίες ο Αλαφούζος τους απολύει. Το 2018 έφυγε ο Ουζουνίδης, που είχε μείνει στην ομάδα, την εποχή, που ο Αλαφούζος είχε σταματήσει ξαφνικά να πληρώνει και ότι μπόρεσε έκανε, για να μην ξεφτιλιστεί αγωνιστικά ο σύλλογος. Το 2020 ο Αλαφούζος με… επιστολή έδιωξε τον Γιώργο Δώνη, που παρουσίασε τη διετία μία ομάδα, που άρεσε στον κόσμο στο μεγαλύτερο διάστημα, που την βελτίωσε, που πέρυσι με μισό μπάτζετ από φέτος (και λάθος μεταγραφές) πήρε άνετα την τέταρτη θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη και φέτος μοιάζει με… θαύμα. Και ο Δώνης ήρθε στον σύλλογο στα πολύ δύσκολα και με την ομάδα να αρχίσει με -6 και απαγόρευση μεταγραφών και έφτιαξε μία ομάδα, που ότι μπορούσε έδινε μέσα στο γήπεδο. Φυσικά αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με κανονικό Παναθηναϊκό, αλλά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να παρουσιάσει με βάση το ρόστερ και το μπάτζετ, που είχε.

Αντίθετα στον Παναθηναϊκό έμειναν καιρό προπονητές τύπου Στραματσόνι, που εκτίναξαν το μπάτζετ στα ύψη και παρουσίασαν μία ομάδα, που δεν βλεπόταν στο γήπεδο. Με αυτή τη νοοτροπία, που δεν αλλάζει δεν υπάρχει ελπίδα.

Εγώ ήμουν από τους πρώτους, που έλεγα, ότι δεν φταίει ο Πογιάτος, δεν ήρθε μόνος του στην ομάδα, ο Αλαφούζος τον έφερε, αφού εμπιστεύτηκε τον Ρόκα. Το κατάλαβε ο Αλαφούζος με καθυστέρηση (η ζημιά της διάλυσης της περσινής ομάδας είχε γίνει), τους έδιωξε και τους δύο και πήρε τον Μπόλονι.

Και τώρα έχουμε απαίτηση από τον Μπόλονι να συμμαζέψει το συνοθύλευμα και να προλάβει και την τετράδα με παίκτες, που δεν ξέρει και δεν τους επέλεξε και ο ίδιος. Και επειδή το βλέπω να έρχεται αν κάτι στραβώσει και άλλο στη συνέχεια για όλα θα φταίει ο Μπόλονι, αφού δεν πρέπει να …..λέμε ότι η ευθύνη είναι ΜΟΝΟ του Αλαφούζου.

Καταλήγουμε, ότι ένα νέο ράβε-ξήλωνε δεν το γλιτώνουμε. Σίγουρα ο Μπόλονι θα θέλει κάποιοι παίκτες να έρθουν και κάποιοι να φύγουν και αν δεν αντέξει ο Μπόλονι και φύγει αυτό θα ζητήσει ο επόμενος προπονητής, ή αν έρθει ο τεχνικός διευθυντής. Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός μας πονάει όλο και περισσότερο και μικραίνει κάθε χρόνο και πιο πολύ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Έπιασε» 13άρι με Χατζηγιοβάνη! (Photos)

Παναθηναϊκός: «Έπιασε» 13άρι με Χατζηγιοβάνη! (Photos)

Παναθηναϊκός: Φουλάρουν Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (photos)

Παναθηναϊκός: Φουλάρουν Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved