Παναθηναϊκός: «Έπιασε» 13άρι με Χατζηγιοβάνη! (Photos)

Παναθηναϊκός: «Έπιασε» 13άρι με Χατζηγιοβάνη! (Photos)

Παναθηναϊκός: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έγινε ο 13ος Έλληνας διεθνής που καλείται στην Εθνική τα τελευταία 7 χρόνια, όταν και άρχισαν οι ασταμάτητες αλλαγές στην ομάδα του «τριφυλλιού»!

Η σεζόν 2013-14 είναι μακράν η πιο επιτυχημένη του Παναθηναϊκού επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου. Λόγω πολλών αποτελεσμάτων και κυρίως λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος. Τίτλου που έμελλε να είναι ο τελευταίος που κατέκτησε το «τριφύλλι».

Το καλοκαίρι του 2013, όμως, σηματοδότησε και μια περίοδο αλλαγών. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία των πλάνων εκμετάλλευσης και ανάδειξης ποδοσφαιριστών απ’ την ακαδημία του «τριφυλλιού». Λόγω οικονομικών δυσκολιών, άρχισε να «πέφτει» βάρος στα νεότερα παιδιά, κυρίως Ελληνόπουλα όπως γίνεται εύκολα κατανοητό.

Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει «στείλει» στην Εθνική Ελλάδος 13 ποδοσφαιριστές. Με τελευταίο παράδειγμα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό με την Κύπρο. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναδείχθηκαν, ανέβασαν τις… μετοχές τους, ή απλά βρήκαν τον εαυτό τους στον Παναθηναϊκό. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν απλά… φωτοβολίδα, καθώς πλέον ίσως να μη θυμάστε που αγωνίζονται οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Η ουσία, πάντως, είναι πως ο Παναθηναϊκός των τελευταίων 7 ετών, έχει δει 13 παίκτες του να καλούνται στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Το Onsports.gr σας θυμίζει ποιοι ήταν…

Στέφανος Καπίνο

Ο νεαρός τότε τερματοφύλακας, είχε αρχίσει να βρίσκεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού πριν το καλοκαίρι του 2013. Ουσιαστικά με την παρουσία του την αγωνιστική σεζόν εκείνη (2013-14) συνέχισε να βρίσκεται ανάμεσα στους 3 γκολκίπερς που είχαν θέση στην Εθνική. Ο μόνος «πράσινος» που ήταν στην Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Νίκος Καρέλης

Είχε μια πολύ καλή σεζόν το 2013-14. Η κλήση του στην Εθνική ομάδα, όμως, καθυστέρησε λίγο. Τον Οκτώβριο του 2014 ήρθε η πρώτη του επιλογή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για το ματς με τη Φιλανδία εκτός έδρας, στις 14-10-14. Μάλιστα έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ για το τελικό 1-1.

Θανάσης Ντίνας

Ίσως πολλοί να μη θυμάστε πως ο Θανάσης Ντίνας την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό, είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Δεν αγωνίστηκε ποτέ, αλλά ήταν στις επιλογές του Νοεμβρίου 2014, εποχή που ήταν απ’ τις χειρότερες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είχε κληθεί για τα ματς με Νησία Φερόε εντός έδρας (0-1) και Σερβία επίσης εντός (0-2). Δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

Τάσος Λαγός

Άλλη μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που κλήθηκε μία φορά στην Εθνική ομάδα των ανδρών, αλλά δεν έκανε συμμετοχή. Έμεινε στον πάγκο. Ο νυν παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, είχε ρόλο στην ομάδα του 2013-14 στον Παναθηναϊκό. Ίσως να ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας του μάλιστα. Παρ’ όλα αυτά ήταν στις επιλογές της Εθνικής ανδρών στις 29 Μαρτίου 2015, για το εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία (0-0), το οποίο παρακολούθησε απ’ τον πάγκο…

Στάθης Ταυλαρίδης

Μέσω των εμφανίσεών του στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στην Εθνική ομάδα των ανδρών στα 35 του χρόνια! Ήταν Ιούνιος 2015 όταν και συμπεριλήφθηκε στις επιλογές για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Νησιά Φερόε (1-2) και το εκτός έδρας φιλικό με την Πολωνία (0-0). Στο δεύτερο ματς με τους Πολωνούς, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο. Στην ντροπιαστική ήττα με τα Φερόε, ήταν στον πάγκο.

Σωτήρης Νίνης

Ως… πιτσιρικάς, μέσω του Παναθηναϊκού είχε κληθεί και είχε αρκετές συμμετοχές στην Εθνική ανδρών, συμμετέχοντας μάλιστα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ακολούθησε μια περίοδος που τα πράγματα στην καριέρα του δεν πήγαν και τόσο καλά. Όταν επέστρεψε στο «τριφύλλι» στα μέσα της σεζόν 2014-15, βρήκε για λίγο καιρό τον εαυτό του. Έτσι, τον Ιούνιο του 2015 κλήθηκε στην Εθνική ανδρών ξανά. Κι αυτός όπως και ο Ταυλαρίδης για τα εκτός έδρας ματς με Νησιά Φερόε (1-2) και Πολωνία (0-0), παίζοντας και στα δύο.

Γιώργος Κουτρουμπής

Έμεινε στον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι το Γενάρη του 2018. Ο Γιώργος Κουτρουμπής σε αυτό το διάστημα κλήθηκε τρεις φορές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, για ισάριθμες αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η πρώτη ήταν για το εντός έδρας ματς με τη Βοσνία (1-1) στις 13 Νοεμβρίου 2016. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών πάντως, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις έμεινε στον πάγκο.

Ζέκα

Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό έξι χρόνια, απ’ το 2011 μέχρι το 2017 όταν και λόγω των οικονομικών του «τριφυλλιού» πωλήθηκε στην Κοπεγχάγη. Ήρθε Πορτογάλος κι έφυγε… Έλληνας! Για μήνες προσπαθούσε και τελικά κατόρθωσε να πάρει Ελληνικό διαβατήριο. Αμέσως κλήθηκε στην Εθνική ανδρών, της οποίας μέλος είναι μέχρι και σήμερα. Η πρώτη του κλήση ήταν στις 25 Μαρτίου 2017, λίγους μήνες πριν φύγε απ’ το «τριφύλλι». Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο εκτός έδρας 1-1 με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τότε σχεδόν πάντα είναι στις κλήσεις της ανδρών, έχοντας ήδη 24 συμμετοχές και 2 γκολ.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Ιανουάριος του 2017, η εποχή που ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμενε να αποκτηθεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης απ’ τον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι κι έγινε. Από τότε είναι βασικότατο μέλλος του «τριφυλλιού» και πλέον αρχηγός του. Μετά από μισή σεζόν στον Παναθηναϊκό, έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας. Η πρώτη του κλήση ήταν στις 9 Ιουνίου 2017, όταν και αγωνίστηκε ένα λεπτό κόντρα στη Βοσνία εκτός έδρας (0-0). Πλέον είναι βασικότατο στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με 21 ματς και 1 γκολ.

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Αν και αγωνιζόταν στην ΑΕΚ πριν αποκτηθεί απ’ τον Παναθηναϊκό, δεν είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι του 2017 και για μια τριετία, έγινε μέλος των «πράσινων». Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 είχε την πρώτη του κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για τις αναμετρήσεις του Nations League με Εσθονία εκτός (1-0) και Ουγγαρία επίσης εκτός (1-2). Συνολικά κλήθηκε σε 6 αναμετρήσεις όλες για το Nations League, χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό.

Δημήτρης Κολοβός

Ήταν 18 Ιουλίου 2019 όταν τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός (πλέον είναι δανεικός στην Σερίφ Τιρασπόλ). Εκείνη την περίοδο ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας, έτσι ως παίκτης των «πράσινων» κλήθηκε για τα ματς των προκριματικών του Euro 2020 που δε διεξήχθη ακόμη… Συγκεκριμένα για τα ματς τον Σεπτέμβρη του 2019, με Φιλανδία εκτός (0-1) και Λιχτενστάιν εντός (1-1). Στην πρώτη αναμέτρηση έπαιξε για 60 λεπτά, ενώ στη δεύτερη ήταν στον πάγκο.

Σωκράτης Διούδης

Ο πιο… φρέσκος «πράσινος» πριν τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας με τις εμφανίσεις του έπεισε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον καλέσει στην ανδρών, στις 12 Οκτώβρη 2019, για τα ματς με Ιταλία εκτός (0-2) και Βοσνία εντός (2-1). Δεν αγωνίστηκε τότε. Παρέμεινε πάντως μέλος της Εθνικής και τελικά έκανε το ντεμπούτο του πριν λίγο καιρό. Στις 7 Οκτωβρίου 2020, στο φιλικό με την Αυστρία εκτός έδρας (1-2), αγωνίστηκε για πρώτη φορά 90 λεπτά με το εθνόσημο!



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved