Η Ευρωλίγκα ήταν στο σημείο μηδέν, στις... 9 Ιουνίου! Τώρα είναι απλά κωμωδία...

Η Ευρωλίγκα ήταν στο σημείο μηδέν, στις... 9 Ιουνίου! Τώρα είναι απλά κωμωδία...

«Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Μπερτομέου έχει φτάσει στο σημείο «μηδέν». Κι αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι. Το γεγονός ότι μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος το φωνάζει δεν αλλάζει την πραγματικότητα».

Δεν ξέρω πόσες μέρες ακριβώς πέρασαν από τις 9 Ιουνίου μέχρι σήμερα… Δεν είναι δα και αιώνας. Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην ιστορική από κάθε άποψη συνέντευξη Τύπου, ξεκινούσε να περιγράφει την Ευρωλίγκα, με αυτήν ακριβώς τη φράση. Δεν χρειάστηκε εν τέλει να περάσει και πολύς καιρός για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές. Για μια ακόμη φορά.

Από το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου, η Ευρωλίγκα του Τζόρντι Μπερτομέου είναι και με τη βούλα η πιο κωμική διοργάνωση στην Ιστορία του μπάσκετ. Αν όχι και στην Ιστορία του αθλητισμού. Μια διοργάνωση που… ποινικοποιεί τον covid, μηδενίζοντας την ομάδα με κρούσματα! Μια διοργάνωση που παρά το «μας συγχωρείτε διακοπή» της περσινής σεζόν, ακυρώνει παιχνίδια δυο ώρες πριν το τζάμπολ!

Μια διοργάνωση που στο βωμό του «μην χάσουμε τα φράγκα από τους χορηγούς» έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το μπάσκετ, τους προπονητές, τους αθλητές. Και τους προέδρους βεβαίως-βεβαίως που επιμένουν να πετάνε λεφτά σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Αυτό που έγινε στη Γαλλία με το Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός, αυτά που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ζενίτ-Μπαρτσελόνα, όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα στο… βασίλειο της κωμωδίας του Μπερτομέου, είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον αθλητισμό. Είναι ντροπή γενικώς.

Και φυσικά ευθύνη έχουν και όσοι συμφώνησαν να συμμετέχουν με αυτούς τους όρους σε αυτή την παρωδία. Ό,τι έκανε πέρυσι ο Ισπανός με το Αρμάνι-Ολυμπιακός κάνει και τώρα. Καμία διαφορά, καμία πρόβλεψη, καμία προστασία στο προϊόν και αυτούς που το παράγουν. Τους αθλητές. Η Ευρωλίγκα είναι σε πανικό. Βυθίζεται και παίρνει μαζί της, τις ομάδες. Δυστυχώς. Κι αυτό αποδεικνύεται από όσα… πανικόβλητα γράφουν οι αγαπητικοί του Μπερτομέου σε ελληνικά και ξένα μέσα.

Και δυστυχώς ή ευτυχώς η πρόσφατη διοργάνωση του FINAL 8 του Champions League στην Αθήνα αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης της διοργάνωσης της FIBA στην όλη κατάσταση, δεν δείχνει απλά ποιος είναι σοβαρός και ποιος όχι αλλά πολλά περισσότερα… Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Τη δικαίωση του «τρελού» που στις 9 του περασμένου Ιούνη, έδειχνε τον δρόμο… Απλά κάποιοι, την ώρα που ο Γιαννακόπουλος τους έδειχνε το φεγγάρι αυτοί έβλεπαν το δάχτυλο. Ή τους έλεγαν να κάνουν πως βλέπουν το δάχτυλο!

Πικρή δικαίωση θα μου πεις… Μια ακόμη. Μια από τις πολλές…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved