Ο πιστός (στο πλάνο του) Γιώργος Βόβορας και η αντίστροφη μέτρηση

Ο πιστός (στο πλάνο του) Γιώργος Βόβορας και η αντίστροφη μέτρηση

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην βάση του και ο Γιάννης Κουβόπουλος κάνει ένα μίνι ταμείο των πεπραγμένων σε Κάουνας και Βίλνιους

Έπειτα από παραμονή πέντε ημερών επι Λιθουανικού εδάφους η αποστολή του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην βάση της. Η… ταλαιπωρία βέβαια δεν… τελειώνει, αφού λόγω των νέων δεδομένων (ελέω κορονοϊού) υπάρχουν και τα απαραίτητα τεστ και η αναμονή για τα αποτελέσματά τους. Κάτι που θα συμβαίνει σε κάθε ταξίδι.

Πέντε μέρες, λοιπόν, έμεινε ο Παναθηναϊκός στην Λιθουανία και η αλήθεια είναι πως «κέρδισε» πολλά. Τόσο από τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο πλαίσιο του τουρνουά «We are back» της Euroleague, κόντρα σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Άλμπα Βερολίνου, όσο και στο παιχνίδι που έγινε χθες στο Βίλνιους με αντίπαλο την Ρίτας. Παιχνίδια με διαφορετικούς στόχους, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά «θέλω» για τον Έλληνα προπονητή, αλλά τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του ήταν εξίσου σημαντικά.

Τα περισσότερα, για τα παιχνίδια του Κάουνας, έχουν ειπωθεί, έχουν γραφτεί, έχουν αναλυθεί. Και από αυτήν την… γωνιά σημειώσαμε τι είδαμε λεπτομερώς απέναντι σε Λιθουανούς και Γερμανούς. Αυτό που έχει αξία να σημειώσουμε είναι το τι έγινε στο χθεσινό ματς με την Ρίτας. Σε ένα παιχνίδι που ο Έλληνας προπονητής είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως θα ξεκούραζε παίκτες που το είχαν ανάγκη (είναι χαρακτηριστικό πως άφησε εκτός αποστολής τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος) και θα τεστάρει παίκτες που δεν είχαν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο Κάουνας.

Τους τέσταρε στα δύσκολα

Όπερ και εγένετο. Και μια ματιά στο φύλλο της στατιστικής είναι αρκετή για να καταλάβετε τι εννοούμε. Ο Μποχωρίδης αγωνίστηκε για 18:37, ο Κασελάκης για 25:44, ο Καλαϊτζάκης για 19:33, ενώ χρόνος συμμετοχής πήραν και οι Δίπλαρος και Περσίδης. Ο πρώτος πάτησε παρκέ για 5:53 λεπτά, ενώ ο δεύτερος για 3:43. Το θέμα, όμως, δεν είναι ότι πήραν χρόνο συμμετοχής οι παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο. Το θέμα είναι ότι ο Βόβορας παρέμεινε απόλυτα πιστός στο πλάνο του ακόμα και όταν το ματς άρχισε να στραβώνει και τους άφησε μέσα να… βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Οι 19 πόντοι με τους οποίους ήταν μπροστά ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, προς το τέλος της… εξανεμίστηκαν, αλλά ο κόουτς του «τριφυλλιού» δεν έκανε κίνηση για να ρίξει το… βαρύ πυροβολικό. Και πολύ καλά έκανε. Άφησε τους παίκτες να δει την αντίδρασή τους και την ετοιμότητά τους. Άλλωστε γι αυτόν τον λόγο γίνονται αυτά τα ματς. Και οι παίκτες τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Πλέον ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για την εκκίνηση των επίσημων υποχρεώσεών του. Δύο φιλικά (προπονητικού χαρακτήρα) έχουν μείνει στο πρόγραμμα και από εκεί και έπειτα ο πρώτος ημιτελικός της χρονιάς. Ιωνικός την Παρασκευή και ΆΕΚ το Σάββατο και.. τέλος. Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο του Σούπερ Καπ και από εκεί και έπειτα Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να… φορτσάρει αυτές τις ημέρες, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του.

ΥΓ1: Άκρως ενθαρρυντική η εικόνα του κόσμου στα γήπεδα της Λιθουανίας. Μπορεί κάθε χώρα να μην βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και να μην αντιμετωπίζει την ίδια… απειλή, αλλά το γεγονός ότι σε παιχνίδια μπάσκετ είδαμε και πάλι τον κόσμο να παίρνει την θέση του στις εξέδρες είναι πολύ όμορφο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved