Ο Μπερτομέου μας περνάει για… Ζουλού!

Ο Μπερτομέου μας περνάει για… Ζουλού!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τις απαντήσεις που ΔΕΝ έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου στα «καυτά» ερωτήματα που έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τον CEO της Euroleague…

Διάβασα προσεκτικά τη συνέντευξη-απάντηση του Τζόρντι Μπερτομέου (όπως ήταν ο τίτλος του gazzetta.gr που τη δημοσίευσε) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κι η αλήθεια είναι ότι έψαξα πολύ σχολαστικά που λέει και μια ψυχή, για να βρω πού ακριβώς και σε ποια ερωτήματα τα οποία έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την περασμένη Τρίτη, απάντησε ο Ισπανός. Και εξηγούμαι.

Από τη μία είχαμε έναν Γιαννακόπουλο που έκανε «πενηνταράκια» τη στάση της Ευρωλίγκα, από τα οικονομικά μέχρι και τη διαιτησία απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Είπε για το περίφημο pool και πώς προκύπτει, για το πώς ακριβώς βγαίνει και σε ποιους οφείλεται το ποσό που μοιράζονται οι ομάδες, για το πώς ακριβώς διαμορφώνονται τα έσοδα της διοργάνωσης, για το γεγονός ότι οι ομάδες μαθαίνουν μόλις 15 μέρες πριν το τζάμπολ πόσα χρήματα θα πάρουν,  για το πότε και πώς ξεκίνησε η εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές, για τις εξοντωτικές ποινές μέχρι και για την… ατάκα «θα κάνετε να δείτε FINAL 4 για δέκα χρόνια» που είχε ειπωθεί από κάποιον…

Αναφέρθηκε στο Champions League της FIBA, μέχρι και στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με το ΝΒΑ, το οποίο… έφυγε τρέχοντας από τον Μπερτομέου!

Μίλησε με αριθμούς, ονόματα και διευθύνσεις… Κάποιος λοιπόν, θα περίμενε ότι στην «απάντηση» του Ισπανού θα υπήρχαν ανάλογα στοιχεία… Αν όχι σε όλα τα ερωτήματα, έστω στα μισά. 

Τι ψέλλισε ο Μπερτομέου; «Τα οικονομικά στοιχεία και όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τους διαγωνισμούς για τη μέτρηση της ανάπτυξης, της προσέλευσης των φιλάθλων, του τηλεοπτικού κοινού ή της ψηφιακής ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Δημήτρη».

Βλέπετε κάποιον αριθμό; Κάποιο στοιχείο; Βλέπετε κάποια μέτρηση; Βλέπετε κάτι που εν πάση περιπτώσει να απαντάει σε όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Τίποτα. Μηδέν. Λάθος.

Το μηδέν είναι αριθμός. Και ο Μπερτομέου στους αριθμούς του Δημήτρη απάντησε με… λόγια. Λόγια, λόγια, λόγια… Ούτε ένα στοιχείο ώστε να αποδείξει ότι ο Δημήτρης είναι λάθος, ότι δεν είναι σωστά αυτά που είπε, ότι βλέπει… φαντάσματα. Ούτε ένας αριθμός. Μόνο λόγια. Αυτή ήταν η… απάντηση του Μπερτομέου στον Γιαννακόπουλο. Στα στοιχεία απάντησε με ένα… ποίημα. Αρνάκι άσπρο και παχύ…

Ή όπως είπε χαρακτηριστικά ένας φίλος, «η συνέντευξη του Μπερτομέου ήταν λες και δεν είχε γίνει καν η συνέντευξη του Γιαννακόπουλου». Το πιο ωραίο που άκουσα…

Για να μην λέμε τα ίδια. Κύριε Μπερτομέου, δεν είμαστε ζουλού… Ή τουλάχιστον κάποιοι δεν είμαστε «αγαπητικοί» σας… Ας μείνει και κανείς στην απ’έξω… Συνειδητά.

Δεν ξέρω τι θα κάνει εν τέλει ο Παναθηναϊκός και πού θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν. Όμως η «απάντηση» του Μπερτομέου, πέραν της καθυστερημένης αντίδρασης (έξι μέρες…) έδειξε για μια ακόμη φορά το πώς αντιμετωπίζει το τριφύλλι ο CEO της Ευρωλίγκα… Κι αν διακρίνει κανείς πραγματικό σεβασμό ας μας το αποδείξει. Έστω και με λόγια. Όχι με στοιχεία…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved