Καταστρέψτε ολόκληρο τον αθλητισμό!

Καταστρέψτε ολόκληρο τον αθλητισμό!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το σκηνικό απόλυτης καταστροφής που επιμένουν να στήσουν κάποιοι.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, με τον κορονοϊό, την καραντίνα και τα υπόλοιπα που μας έχει υποχρεώσει να βιώνουμε η πανδημία, προέκυψε ένα αβίαστο και ταυτόχρονα απόλυτα ξεκάθαρο συμπέρασμα: Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. 

Όσο περνάει ο καιρός, αυτό μοιάζει να πηγαίνει παραπίσω από κάποιους στο βωμό της ματαιοδοξίας κλπ. Μου φαίνεται πραγματικά εξοργιστικό ότι εν μέσω πανδημίας υπάρχουν φωνές που επιμένουν να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν με κάθε τρόπο! Και μου φαίνεται, είναι εξοργιστικό διότι πέρα από τυχοδιωκτισμό φανερώνει και απόλυτη έλλειψη σεβασμού στον άνθρωπο. Και εν συνεχεία στο ίδιο το άθλημα και γενικότερα στον αθλητισμό. Από την UEFA και τη FIFA μέχρι τους… εδώ υπέρμαχους αυτής της άποψης, περνούν το μήνυμα στον κόσμο ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και το χρήμα που θα πάρουν είτε από τις υπάρχουσες χορηγίες, είτε από την έξοδο στο Champions League είναι εν τέλει ο μοναδικός σκοπός τους. Ακόμη και αν με αυτή την τραγική εμμονή τους, καταστραφεί ολόκληρο το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. 

Και εξηγούμαι: Να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Όλα τα πρωταθλήματα. Παντού. Με ποιους αθλητές; Αυτούς που εδώ και ένα μήνα είναι σε απόλυτη απραξία. Αυτούς που ο πιο άπειρος γυμναστής θα σου πει ότι για μια μέρα καθισιού θέλεις τρεις μέρες προπόνησης; Κάντε τους υπολογισμούς και θα διαπιστώσετε πόσο θέλει για να ξαναμπεί λοιπόν στο γήπεδο ένας αθλητής χωρίς να κινδυνεύσει… Ακόμη και αν μπει για προπόνηση στις 27 Απριλίου πρωί-πρωί! Μιλάμε για εγκληματική αμέλεια! 

Πάμε παρακάτω: Προφανώς και όλοι αυτοί που φωνάζουν να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα, έχουν κάνει… συμβόλαιο με τον κορονοϊό ότι δεν θα υπάρξει κανένα κρούσμα από την στιγμή που θα μπουν για προπόνηση και μετά οι ομάδες. Γιατί αν έστω και ένας αθλητής «κολλήσει» η ομάδα μπαίνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Μάλλον σε αυτό το 14ήμερο θα βάλουν να παίξουν οι… θυγατρικές! 

Αλλά έχει κι άλλο και μάλιστα αυτό που βάζει βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού. Όλου του αθλητισμού, καθώς οι έχοντες την ευθύνη παρά τις αποφάσεις για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος όπως αυτή του ΕΣΑΚΕ, συνεχίζουν να πετάνε χαρταετό και να μην τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα τα όποια σενάρια: Προφανώς οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα που θα ξαναρχίσουν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Εκτός από την απόλυτη καραντίνα που ζητάει τώρα το Κράτος και ανταποκρίνεται ο κόσμος, πάμε στην απόλυτη ελευθερία μετακινήσεων, συναθροίσεων κλπ. Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε τόσο ανόητοι για να το πράξουμε. Όλοι οι αγώνες λοιπόν θα γίνουν για τον κόσμο (όπως επικαλούνται όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι) χωρίς τον κόσμο. Άρα και με μηδενικά έσοδα για τις ομάδες, των οποίων οι υποχρεώσεις φυσικά θα συνεχίσουν να τρέχουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Μιλάμε για φωστήρες.

Κι  όλα αυτά φυσικά εν όψει της… επόμενης σεζόν που προβλέπεται ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ από θέμα εσόδων (βλ. χορηγίες, εισιτήρια κλπ.). Τι κάνεις; Απλά οδηγείς ΟΛΕΣ τις ομάδες, σε ΟΛΑ τα αθλήματα, με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Εκτός και αν κάποιος θεωρεί ότι έπειτα από δέκα χρόνια μνημονίου και με τη φορολογία μέχρι πρότινος στα ύψη, υπάρχει ακόμη το… λεφτόδεντρο που θα θρέψει τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν υπάρχει. Και δεν μαράθηκε απλά, κάηκε… Και τώρα η φωτιά που έχει ανάψει λόγω κορονοϊού, οφείλουμε να μην την μετατρέψουμε σε λαίλαπα που θα μετατρέψει ολόκληρο τον αθλητισμό σε παρανάλωμα του πυρός. 

Για να τελειώνουμε: Το έγραψα και τις προάλλες, το επαναλαμβάνω και τώρα: Όποιος αυτή την στιγμή επιμένει να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα για να τελειώσουν με κάθε τίμημα και κόστος, είναι απλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. Και απέναντι στους αθλητές και απέναντι στους φιλάθλους αλλά και απέναντι στον ίδιο τον αθλητισμό. Αν υπάρχει μία ελπίδα να υπάρξουν ξανά κανονικά πρωταθλήματα με τη νέα σεζόν φυσικά, είναι με το να τραβήξουμε μια γραμμή σε αυτή που την «ακύρωσε» ούτως ή άλλως η ίδια η ζωή… Να δώσουμε τον χρόνο και στους αθλητές και στις ομάδες να προετοιμαστούν για μία ούτως ή άλλως δύσκολη σεζόν που θα έχουν μπροστά τους. Και φυσικά να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Αυτή που κάποιοι φαίνεται να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. 

Όλα τα υπόλοιπα «σενάρια» είναι σαχλαμάρες και μάλιστα επικίνδυνες. Από κάθε άποψη. 

Υγ. Όπως διαπιστώσατε δεν έχω βάλει πουθενά στην εξίσωση το θέμα των «χαρτοπρωταθλητών» όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός Α.Ο. για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των όσων υποστηρίζει. 

Γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι είναι… ύβρις προς όλους αυτούς που παλεύουν για τη ζωή τους τούτες τις ώρες, να συζητάμε για πρωταθλητές, ομάδες που πέφτουν, ανεβαίνουν κλπ. Τραγικό.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved