Εσείς δεν χάσατε, μας αρρωστήσατε…

Εσείς δεν χάσατε, μας αρρωστήσατε…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιλερμπάν.

Δεν είναι όλες οι ήττες ίδιες. Είναι κάποιες που πονάνε περισσότερο. Κάποιες που τις λες «εντός προγράμματος». Και κάποιες σαν τη χθεσινή του Παναθηναϊκού στη Γαλλία που σε αρρωσταίνουν. Ο Παναθηναϊκός αυτό μας έκανε χθες. Μας αρρώστησε. Θέλαμε να σπάσουμε την τηλεόραση. Να την πετάξουμε από το παράθυρο. Κι ας ξέρουμε, ας λέμε πρώτοι απ’ όλους ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη, όπως καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα. Κι ας λέμε πρώτοι από όλους ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις…

Αλλά εδώ δεν ήταν ένα ματς που δεν… έφτανες για να το πάρεις, ακόμη και τώρα, έτσι όπως είσαι αγωνιστικά, ψυχολογικά και ότι άλλο θες να βάλουμε στη  εξίσωση, για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Εδώ ήταν ένα ματς ΟΛΟΔΙΚΟ σου που απλά έπρεπε να μπεις στο γήπεδο στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο τελευταίο πεντάλεπτο, στο τελευταίο λεπτό βρε αδερφέ για να νικήσεις. Ήταν ένα ματς που πολύ απλά από την τεχνική ηγεσία μέχρι τον… τελευταίο παίκτη τα έκανες ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ  στο κρίσιμο και μοιραίο όπως αποδείχτηκε διάστημα με αποτέλεσμα αντί να γυρίσεις με το 2 στα 2 από την Γαλλία να γνωρίσεις μία οδυνηρή (από κάθε άποψη) ήττα. Τόσο… όλα λάθος, που λες «όχι ρε δεν μπορεί να ξανασυμβεί»!

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το γήπεδο στο τέλος. Έφυγε. Δεν ήταν εκεί… Κι αυτό πέρα από ασυγχώρητο είναι και αιτία για να… αρρωστήσει ο κόσμος! Να αρρωστήσουμε όλοι… Δεν χάθηκε ευκαιρία. Χάθηκε ένα ματς που είχε κερδηθεί και το δώσαμε στη Βιλερμπάν. Δώρο. Ήταν ο ορισμός της αυτοχειρίας.

Κι έχουν ευθύνη όλοι σε αυτό. Όλοι. Από τον κόουτς μέχρι τον Καλάθη… Από τον Φριντέτ μέχρι τον Μπεντίλ. Από τον Παπαπέτρου μέχρι τον Παπαγιάννη. Από τον Τζόνσον μέχρι τον Ράις.

Όταν πετάς στα σκουπίδια τη μία κατοχή μετά την άλλη και όταν έχεις πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων 13 από τις 27 βολές που έχεις εκτελέσει, καλά σου κάνει ο θεός και ο διάβολος και σε τιμωρεί… Μπας και μάθεις με αυτόν τον επώδυνο τρόπο ότι τέτοια ματς, ο φετινός Παναθηναϊκός πρέπει να τα βάζει στη βαλίτσα του και να φεύγει.

Σε μία Ευρωλίγκα που ο Ερυθρός Αστέρας καθαρίζει τη Φενέρ σαν αβγό και η Μπάγερν την Αρμάνι, δεν έχεις το δικαίωμα να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες. Κι αν έχανες με κάτω τα χέρια όπως ο Ολυμπιακός πριν μια εβδομάδα, θα λέγαμε «δεν μπορούν τα παλικάρια» ή έστω «δεν μπορούν τώρα τα παλικάρια»… Αλλά να έχεις πάρει, ουσιαστικά, το ματς και μάλιστα περίπατο και να το δίνεις  στο τέλος πίσω στους Γάλλους; Παράνοια…

Πόσο μάλλον δε όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κάνοντας για μία ακόμη χρονιά υπερβάσεις, βάζοντας τσάρτερ για το ματς στο Κάουνας, παλεύοντας με θηρία και τέρατα για να είσαι ανταγωνιστικός στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα των τελευταίων χρόνων… Σε μια Ευρωλίγκα που δεν συγχωρεί ούτε… μονόλεπτο μπλακ άουτ!

Για να τελειώνουμε: Όχι ρε, δεν μπορεί να είσαι επαγγελματίας αθλητής και να μην μπορείς να βάλεις μία γ@μημένη βολή, δεν μπορεί να μην μπορείς να βγάλεις μία άμυνα στο ένας εναντίον ενός, να πάρεις ένα ριμπάουντ, να βάλει το σώμα σου κόντρα στο σώμα του αντιπάλου και να τον νικήσεις, δεν μπορεί να χάνεις τη μπάλα από τα χέρια σου σαν πρωτάρης και φυσικά δεν μπορεί να βλέπεις το παγόβουνο να έρχεται και να μην βαράς έστω τον συναγερμό. Σαν να μην πίστευε κανείς ότι θα χαθεί το παιχνίδι…

Δεν γίνονται αυτά… Πόσο μάλλον να γίνουν όλα μαζί. Γι’ αυτό ελπίζω, πιστεύω, νιώθω ότι δεν θα ξαναγίνουν. Το θεωρώ πρακτικά αδύνατον από το λίγο μπάσκετ που ξέρω αλλά και από τον τρόπο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός…

Τώρα προφανώς και η ομάδα μπήκε σε πίεση. Προφανώς και η νίκη με την Αρμάνι είναι μονόδρομος. Αλλά επίσης προφανώς και αν έκαναν όλοι απλά τα αυτονόητα στα τελευταία λεπτά κόντρα τους Γάλλους η κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη,  ίσως και να αρκούσε για να πάρεις το ροζ φύλλο και απέναντι στους Ιταλούς. Τώρα πρέπει να ξαναπάρεις φόρα… Και ο κόσμος, όσο πικραμένος και αν είναι πρέπει να βοηθήσει. Αυτή είναι επίσης μία και μόνη αλήθεια. 

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved