Μην παραμυθιάζεστε!

Μην παραμυθιάζεστε!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αήττητη και εντυπωσιακή πορεία του και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον συνδυασμό που μπορεί να τον «σκοτώσει»

Τεράστια ιστορική ευκαιρία έχασε στο ΣΕΦ ο Προμηθέας για να πάρει ένα ανεπανάληπτο διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό. Πριν από λίγο καιρό στην θέση της ομάδας της Πάτρας, ήταν η Κύμη, η οποία και αυτά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Αν οι δύο ομάδες ήταν λίγο πιο τυχερές, ή ο Ολυμπιακός λίγο πιο… άτυχος, τότε θα συζητάγαμε άλλα πράγματα. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά το τι κάνουν οι «πράσινοι». Και εξηγούμαστε. 

Ολυμπιακός για… λύπηση
Η εικόνα του Ολυμπιακού είναι για… λύπηση. Δεδομένο αυτό. Ο Προμηθεάς παίζει μπασκετάρα την στιγμή που ο Ολυμπιακός παραπαίει. Φταίνε οι παίκτες, φταίει ο Σφαιρόπουλος, φταίει η διοίκηση, φταίνε τα… οικογενειακά τους, μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Το θέμα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» σέρνονται στα… παρκέ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει τεράστια αισιοδοξίας στους… κύκλους της ομάδας πως σε περίπτωση που ξεπεραστεί το εμπόδιο της ομάδας του Μάκη Γιατρά, τότε θα παρουσιάσουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στους τελικούς.

Χαώδης διαφορά

Και στον Παναθηναϊκό αυτό πρέπει να σκέφτονται. Καλά τα… κλισέ του στυλ «δεν έχουμε προκριθεί ακόμα», αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο μέτριος και χαλαρός Παναθηναϊκός απέναντι στον καλό ΠΑΟΚ η διαφορά είναι.. χαώδης. Η λογική λέει πως οι παίκτες του «τριφυλλιού» την Τρίτη στην Πυλαία θα κάνουν αυτό που πρέπει και θα φτάσουν το αήττητο σερί τους στον αριθμό 31. 26 νίκες στην κανονική περίοδο και 5 στα playoffs.

Το τελευταίος τους χαρτί

Αυτό βέβαια για να είμαστε σωστοί δεν έχει καμία σημασία. Ούτε έχει σημασία ότι ο Παναθηναϊκός παίζει κανονικό μπάσκετ και ο Ολυμπιακός… ξυλίκι. Στους τελικούς τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του θα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Θα παίζουν για την επιβίωσή τους. Και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να κερδίσουν.

Έχει δει τα σημάδια

Το μυαλό των παικτών του «τριφυλλιού» θα πρέπει να είναι στη θέση του. Το είπε μέσες… άκρες και ο Πασκουάλ στην συνέντευξη Τύπου, όταν αναφέρθηκε σε μια πνευματική χαλάρωση των παικτών του. Την οποία και δικαιολόγησε λέγοντας πως είναι φυσιολογικό μιας και είναι άνθρωποι. Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Πως ο Καταλανός έχει δει τα σημάδια και μπορεί να προλάβει την οποιαδήποτε… περίεργη κατάσταση η οποία μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα.

Το μυαλό στον κανονικό Ολυμπιακό

Ούτε η ομάδα, αλλά ούτε και ο κόσμος πρέπει να παραμυθιαστεί με την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει το χρέος του την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, να κάνει το 3-0 και να πάρει την πρόκριση στους τελικούς και ακολούθως να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Τον κανονικό Ολυμπιακό. Όχι αυτόν που περιφέρεται σαν τελειωμένος από εδώ και από εκεί….

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved