Κλέφτες και παλιάτσοι!

Κλέφτες και παλιάτσοι!

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα… όργανα του Μπερτομέου και τον θιασάρχη Ρέγες ο οποίος καλό θα ήταν επιτέλους να πάει.. σπίτι του!

Δεν υπήρχε καλύτερο παιχνίδι από το αποψινό για τους αντικειμενικούς. Αλλά και για τους Παναθηναϊκούς. Πρώτα θα εξηγηθούμε και μετά θα πούμε και για τα μπασκετικά. Οι αντικειμενικοί εντός των τειχών έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους. Είναι υπερ της Euroleague και σε τέτοιες βραδιές επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά πως δεν ασχολούνται με την διαιτησία. Δεν είναι στην κουλτούρα τους, δεν είναι στην παιδεία τους και το σημαντικότερο; Δεν έχουν επιχειρήματα να απαντήσουν στα όργια των διαιτητών. Απόψε το βράδυ Λοτερμόζερ, Γιόβτσιτς και Πατέρνικο δήλωσαν πλήρη… υποδούλωση στο αφεντικό τους, δικαιολόγησαν τον μισθό τους και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Η οποία ήταν ξεκάθαρη και προφανής. Να «σκοτώσουν» τον Παναθηναϊκό. Να το δείξουν με το «καλησπέρα» πως δεν έχει τύχη στην Μαδρίτη. Να μεταφέρουν το μήνυμα του Μπερτομέου πως τον Παναθηναϊκό «Δεν τον θέλουμε στο Final-4».

Πως το έκαναν αυτό; Μα με τις αποφάσεις τους σε καίρια σημεία. Σε κομβικότατα σημεία. Ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματά του, παρά τα λάθη του, έδειχνε κάτι παραπάνω από ικανός να πάρει το διπλό. Όμως, έχουμε και λέμε… Στο τέλος του ημιχρόνου: γκολ- φάουλ του Καλαθη, δεν «βλέπουν» το φάουλ. Φάουλ στον Πέιν, «βλέπουν» βήματα. Τεχνική στον Τσαβι Πασκουάλ που μπήκε στο γήπεδο, ο Λάσο έχει μπει 10 φορές αλλά δεν τον «είδαν» ποτέ. «Είδαν» και επιθετικό στον Σίνγλετον στο τέλος, το τρίτο προσωπικό και έφτιαξαν τη βραδιά των Μαδριλένων και του αφεντικού τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε (κακώς) με κομμένα τα φτερά και έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλό του. Αν και βρέθηκε με 13 πόντους πίσω, οι «πράσινοι» επέστρεψαν και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν. Με το σκορ στο 64-63, στο 26’, ο Ντένμον πέρασε πάσα στον Γκιστ κάτω από το καλάθι και ο Γιουλ βρήκε την μπάλα και με το πόδι και με το χέρι. Οι τρεις… αετοί δεν είδαν τίποτα, έδωσαν την μπάλα στην Ρεάλ και με δύο τρίποντα του Γιουλ έγινε το 70-63. Αντί να έχει γίνει το 64-65.

Στο τέλος… ασυλία και Άγιος ο Θεός. Ο γνωστός σε όλη την Ευρώπη για το υποκριτικό του ταλέντο, Φελίπε Ρέγες, θύμισε σε όλους ότι μπασκετικά μπορεί να υπήρξε καλός παίκτης αλλά από άποψη προσωπικότητας είναι ένας τεράστιος… παλιάτσος. Όπως οι περισσότεροι Ισπανοί της σειράς του. Και στα βήματά του έχει βάλει και το καλό παιδί, το παιδί.. θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντόντσιτς. Μέχρι να πάει στο ΝΒΑ δεν αποκλείεται να έχει αλλάξει και υπηκοότητα. Όσο για τον Γιουλ και εμείς χαρήκαμε που επέστρεψε. Ειλικρινά. Διαφήμιση για το μπάσκετ είναι ο άνθρωπος. Αλλά φαίνεται πως οι διαιτητές χάρηκαν ακόμα περισσότερο και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να το.. κρύψουν. Το έδειξαν σε όλη την Ευρώπη.

Απόψε οι κλέφτες (διαιτητές) και οι… παλιάτσοι στέρησαν με το έτσι θέλω από τον Παναθηναϊκό το break. Και ας συνεχίσουν κάποιοι να λένε για τον Πασκουάλ και τους παίκτες του. Να συζητήσουμε το αν έπρεπε να αφήσει και πάλι εκτός δωδεκάδας τον Λεκαβίτσιους. Να συζητήσουμε για την επιμονή του να φτιάξει την ψυχολογία στον Ρίβερς. Να συζητήσουμε γιατί ο Παππάς είναι.. αλλού και δεν… επανέρχεται, ή γιατί ο Βουγιούκας έπαιξε ελάχιστα. Και να είστε σίγουροι αυτά θα τα συζητήσει ο προπονητής με τους παίκτες. Και αυτό έχει σημασία. Προχωράμε. Έχει δρόμο ακόμα. Θέλετε, δεν θέλετε…

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός «σκοτωμένος» είναι πιο επικίνδυνος. Και αυτό το ξέρουν «φίλοι» και εχθροί…
ΥΓ2: Εσύ που μια 10ετία έγλειφες τον κορυφαίο, τώρα «μαρτυράς» πως κορυφαίος έγινε λόγω… διαιτησίας; Αλλά το έχει το όνομα…
ΥΓ3: Τρομερά πράγματα… Ανοίγεις internet, διαβάζεις σχόλια, άρθρα και… «ρεπορτάζ» και νομίζεις ότι είσαι στην Μαδρίτη.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved