Το μπάσκετ και η κωλοτούμπα το εθνικό μας σπορ!

Το μπάσκετ και η κωλοτούμπα το εθνικό μας σπορ!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας και όσους προσπάθησαν να απαξιώσουν τα παιδιά του Κώστα Μίσσα

Αν υπάρχει κάτι που δημιουργεί αίσθημα ανάτασης στον Έλληνα, αυτό είναι το μπάσκετ, το άθλημα με τις τεράστιες επιτυχίες και ειδικά η Εθνική ομάδα που έχει γράψει «χρυσές» σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας και απολαμβάνει τον σεβασμό όλου του κόσμου.

Μάλλον, όχι όλων, καθώς στην χώρα της ισοπέδωσης και της απαξίωσης, όπου η απομυθοποίηση σπουδαίων ανθρώπων αποτελεί εργολαβία μηχανισμών, η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο.

Από την πρώτη κιόλας φάση του Ευρωμπάσκετ στο μακρινό Ελσίνκι, τα social media πήραν «φωτιά» και η κριτική που ξεκίνησε με στόχο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (τυχαίο άραγε;) έφτασε επειδή το μέτρο λείπει, μέχρι τους παίκτες που ματώνουν την φανέλα και είναι εκεί τα καλοκαίρια για να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν.

Ειπώθηκαν τα πάντα, πολύ περισσότερα, τα οποία τώρα οι εκφραστές τους τα βλέπουν να «σκάνε» στα μούτρα τους, καθώς ο Κώστας Μίσσας και οι παίκτες του δεν τους έκαναν την χάρη να αποκλειστούν από την Λιθουανία για να βγουν ξανά στα… κεραμίδια και να κράζουν. Ξέρετε, αυτή την τέχνη της εύκολης κριτικής που γίνεται αβίαστα για κάθε τι. Τώρα πρέπει να περιμένουν την επόμενη στραβή, αλλά όπως φάνηκε με την Λιθουανία, οι διεθνείς έχουν πεισμώσει πολύ και δεν θα τους κάνουν την χάρη.

Το είπε άλλωστε και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης που ήταν μετά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ίσως εκείνος που άκουσε τα περισσότερα μέχρι το παιχνίδι με την Λιθουανία. «Ακούσαμε πολλά, αλλά θέλουμε να βάλουμε ξανά την Εθνική ομάδα στην ελίτ» είπε ο «κάπτεν» της επίσημης αγαπημένης», που θα παραμείνει «επίσημη αγαπημένη» στην συνείδηση και το μυαλό του έλληνα, όσα «ποσταρίσματα» και αν γίνουν στο facebook, το twitter και οπουδήποτε αλλού.

Η Εθνική ομάδα δείχνει με την εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι σε μια τεράστια σχολή μπάσκετ, όπως είναι η Λιθουανία, να έχει αφήσει πίσω όλα όσα πλήγωσαν τον εγωϊσμό της και να ετοιμάζεται για άλλη μια μεγάλη βραδιά, την επόμενη Τετάρτη (13/9, 6.45μ.μ.) με αντίπαλο την Κροατία η την Ρωσία. Τι σημασία έχει, η ελληνική ψυχή μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο…

Όσο για την ΕΟΚ, συνεχίζει το… καταστροφικό της έργο στο ελληνικό μπάσκετ. Με απολογισμό ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, το προηγούμενο διάστημα, με φουρνιές που θα αφήσουν το δικό τους στίγμα (αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι στο τουρνουά Φιλίας Παμπαίδων η Ελλάδα κατάπιε στο Μεσολόγγι τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας;) και την Εθνική στους «8» του Ευρωμπάσκετ, πράγματι έχουν αποτύχει. Και χρειάζονται… νέα μυαλά με μπόλικο αέρα για να την οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια. Έλεος πια…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved