Ενας ΠΑΟΚ ελκυστικός, φερέγγυος και πολλά υποσχόμενος

Ενας ΠΑΟΚ ελκυστικός, φερέγγυος και πολλά υποσχόμενος

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά πράγματα του ΠΑΟΚ, στην πορεία του χρόνου, τα πρώτα δείγματα γραφής ωστόσο είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Στους λίγους μήνες παρουσίας του ομογενή επιχειρηματία στο τιμόνι της διοίκησης του «Δικεφάλου του Βορρά» έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα, όσα δεν έγιναν μέσα σε χρόνια και το πιο σημαντικό είναι πως αυτά αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, μόλις την απαρχή μιας διαδικασίας αλλαγών που έχει ως απώτερο σκοπό να φέρει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη γραμμή της ανταγωνιστικότητας.

Σε μια εποχή που η κρίση ταλαιπωρεί ευρύτερα το ποδόσφαιρο όχι μόνο στη δική μας χώρα, αλλά στον κόσμο γενικότερα, το μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα έχει επίκεντρο τον ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος έχει στο στόχαστρό του μισή... ντουζίνα παίκτες με προοπτική άμεσης μεταγραφής, εξετάζει άλλους τόσους είτε για τώρα είτε για τη μεταγραφική περίοδο του Ιουνίου, ενώ το τηλέφωνο και το φαξ του δεν σταματούν να χτυπούν.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι πια μια ομάδα ελκυστική για να παίξει κανείς σ’ αυτήν ποδόσφαιρο και οι μάνατζερ κάνουν... παρέλαση, προκειμένου να διαλαλήσουν την ...πραμάτεια τους γιατί γνωρίζουν παράλληλα ότι εκτός από ελκυστικός είναι πλέον και φερέγγυος.

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν είναι φήμη ή αλήθεια το ενδιαφέρον του υπερ-κολοσσού που ακούει στο όνομα Gazprom να μπει στο σύλλογο με τη μορφή χορηγού, είναι ωστόσο παραπάνω από βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να «φτιάξει» το όνομά του ως ο σύλλογος που θέλει και μπορεί να κάνει μεταγραφικές κινήσεις και παράλληλα να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Και το γεγονός αυτό για μια ομάδα που πέρυσι τέτοιο καιρό προσπαθούσε απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» τα «βαριά» συμβόλαιά της για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της δεν είναι λίγο.

Η έλευση Σαββίδη και ο επαγγελματισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει την επένδυσή του, τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον ίδιο για να στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ, οι «άκρες» που διαθέτουν και η βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, είναι πράγματα που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Η «πιάτσα» γνωρίζει και η «πιάτσα» μιλάει και αυτή τη στιγμή τα όσα λέει για τον ΠΑΟΚ μόνο θετικά είναι.

Δεδομένης, μάλιστα, της αδυναμίας του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων που πρεσβεύει το τεράστιο μέγεθος της ιστορίας τους και το ειδικό βάρος της φανέλας τους, ο ΠΑΟΚ τείνει να γίνει το «αντίπαλον δέος» του Ολυμπιακού σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο.

«Χτυπάει» παίκτες που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους και των «ερυθρόλευκων», ενίοτε δε με περισσότερες πιθανότητες απόκτησής τους (π.χ. Λούκας), ενώ αγωνιστικά είναι η μόνη ομάδα που αισθάνονται οι «ερυθρόλευκοι» ως απειλή.

Ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον παρορμητισμό («ενθουσιώδη» τον χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης στη μεγάλη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου) και την αυστηρότητα και είναι βέβαιο ότι θα βρει τη χρυσή τομή, έχει άλλωστε φροντίσει ο ίδιος να έχει τις «ασφαλιστικές του δικλείδες» που δεν είναι άλλες από τους έμπειρους συνεργάτες του.

Εχει σίγουρα πολλά ακόμα να μάθει για τις «ιδιαιτερότητες» και τις «στρεβλώσεις» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι αποδεδειγμένο πια ότι μαθαίνει γρήγορα είναι αποφασιστικός και δεν το βάζει κάτω.

Είναι διατεθειμένος να «προστατέψει» την επένδυσή του, δείχνει με πράξεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά και συναίσθημα, καθώς γι’ αυτόν μετρούν πολύ και οι ποντιακοί δεσμοί που τον συνδέουν με το σύλλογο και οι υποσχέσεις που δίνει είναι απτές και άμεσα υλοποιήσιμες και όχι... μεσομακροπρόθεσμες.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι η ομάδα που έρχεται. Και ίσως τελικά αυτή η αίσθηση να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved