Απεργία ΑΔΕΔΥ: Επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη πορεία της ΑΔΕΔΥ και μαθητικό συλλαλητήριο - Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι σε εξέλιξη η πορεία της ΑΔΕΔΥ και το μαθητικό συλλαλητήριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών που ακολουθούσαν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προκάλεσαν επεισόδια και φθορές, πετώντας μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Ειδικότερα, έχουν προκηρύξει απεργία, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνεται, δε, πως προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για τη στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ
Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ
Φόβος και τρόμος ο Κέντρικ Ναν στην Euroleague - Οι αρχηγοί τον ψήφισαν ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο
Φόβος και τρόμος ο Κέντρικ Ναν στην Euroleague - Οι αρχηγοί τον ψήφισαν ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Θέλει προσοχή ο Φλικ - «Από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες ο αντίπαλός μας»
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Θέλει προσοχή ο Φλικ - «Από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες ο αντίπαλός μας»
Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πρώην σταρ του NFL Νταγκ Μάρτιν
Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πρώην σταρ του NFL Νταγκ Μάρτιν
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved