ΕΟΕ: Ξεπέρασαν τους 400.000 οι επισκέπτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο

ΕΟΕ: Ξεπέρασαν τους 400.000 οι επισκέπτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα που ξεκίνησε η ΕΟΕ για την ξενάγηση τουριστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο στο οποίο έχει ξεπεράσει τους 400.000 επισκέπτες.

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσέλευση των επισκεπτών στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πριν από λίγες ημέρες ξεπέρασε το ορόσημο των 400.000, έχοντας φτάσει ήδη στα 401.143 άτομα, εκ των οποίων οι 295.237 είναι απλοί επισκέπτες και 105.909 μαθητές σχολείων!

Το Παναθηναϊκό Στάδιο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 15 Απριλίου του 2010, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία και το λειτουργεί.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2014, η επισκεψιμότητά του τους πρώτους πέντε μήνες έχει μία αύξηση του 50%.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ η πλούσια ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 ως την επιτυχία του 2004. Το Στάδιο παραμένει ανοικτό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, με γενική είσοδο 3 ευρώ, το μειωμένο κοστίζει 1,5 ευρώ ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για μαθητές σχολείων και τους συνοδούς τους.

Κατά την είσοδό τους στο χώρο, οι επισκέπτες λαμβάνουν, πλέον του ενημερωτικού εντύπου, μία συσκευή ατομικής ακουστικής ξενάγησης, διαθέσιμη σε 10 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Κινεζικά και Ιαπωνικά).

Η ξενάγηση πληροφορεί τους επισκέπτες σχετικά με την πλούσια ιστορία του Σταδίου, την αρχιτεκτονική και την τοποθεσία του, το ιστορικό της κατασκευής, αλλά και της αναστήλωσής του, καθώς και το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε πολλές, σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους οποίους το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι στενά συνδεδεμένο, αφού φιλοξένησε, τόσο τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά την αναβίωσή τους το 1896, όσο και το άθλημα της τοξοβολίας και τον τερματισμό του Μαραθωνίου δρόμου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην είσοδο του Καλλιμάρμαρου λειτουργεί πωλητήριο με αναμνηστικά είδη.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved