Κώστας Ιντζόγλου: Τερματοφύλακας με... χειρουργικά γάντια (photos+video)

Κώστας Ιντζόγλου: Τερματοφύλακας με... χειρουργικά γάντια (photos+video)

Η καριέρα του ποδοσφαιριστή είναι δύσκολο να συνδυαστεί με σπουδές και άλλη επαγγελματική πορεία, ωστόσο ο Κώστας Ιντζόγλου, εκτός από τερματοφύλακας είναι και χειρούργος ορθοπαιδικός και μιλά στο Onsports για τα μυστικά της επιτυχίας του.

Ως τερματοφύλακας έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε ομάδες όπως η Αθηναΐδα, η Τριγλία Ραφήνας, ο Απόλλων Σμύρνης, η Πεύκη και ο Αχαρναϊκός. Φέτος αγωνίστηκε στο Κορωπί, βοηθώντας την ομάδα να κάνει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ Ανατολικής Αττικής. Ο Ιντζόγλου μίλησε στο Onsports για τη φετινή σεζόν, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και την ιδιότητά του ως ορθοπεδικός και το πώς τον έχει βοηθήσει στην καριέρα του.

Κώστα, η χρονιά φέτος για σένα ήταν περίεργη, καθώς ταλαιπωρήθηκες από τραυματισμό. Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία σου στο Κορωπί;

«Είναι αλήθεια οτι φέτος ήταν η πιο δύσκολη και άτυχη για μένα χρονιά. Ταλαιπωρήθηκα με ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, που μου στοίχισε -και σε έμενα και στην ομάδα- πολλές απουσίες στη μέση της χρονιάς. «Τέλος καλό, όλα καλά» λένε, αφού ξανααγωνίστηκα στα τελευταία δέκα παιχνίδια και αποτελεί πια παρελθόν - πράγμα που το οφείλω στον προπονητή μου, το μεγάλο Παναγιώτη Κελεσίδη και τον ευχαριστώ.

Από την πορεία μου στο Κορωπί είμαι γενικά ευχαριστημένος. Λαμβάνοντας υπ’όψιν την αποχή μου λόγω της αποθεραπείας από τον τραυματισμό μου και πάντα κρίνοντας αυστηρά, νομίζω οτι το «πρόσημο» είναι τελικά θετικό».

Το Κορωπί έκανε μια καλή πορεία, όντας στην κορυφή ως το τέλος. Σας ικανοποίησε η πορεία της ομάδας;

«Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο την παραμονή. Στην πορεία, χάρη κυρίως στο πολύ καλό έμψυχο δυναμικό της ομάδας, «δέσαμε» και μπορέσαμε μέχρι το τέλος να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Νομίζω όλους μας ικανοποιεί η πορεία αυτή, καθώς μέχρι το τέλος δεν ήμαστε αδιάφοροι».

Τη νέα χρονιά το Κορωπί μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

«Αποδείξαμε οτι αν υπάρχει καλή χημεία μεταξύ καλών ποδοσφαιριστών μέσα στα αποδυτήρια, χωρίς πολλά άλλα εφόδια, δεν υπάρχει «ταβάνι». Αυτό πιστεύω είναι κάτι που έχει αποδειχτεί, καθώς σε όλες τις ομάδες που ήμουν ίσχυε, και το βλέπουμε να συμβαίνει και στο υψηλότερο επίπεδο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Θες να μείνεις στο Κορωπί ή να επιστρέψεις σε υψηλότερο επίπεδο;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι η Football League. Οπότε βασικός μου στόχος είναι να επιστρέψω σε υψηλότερο επίπεδο».

Εκτός από τερματοφύλακας είσαι και χειρουργός ορθοπαιδικός. Πως μπορείς και τα συνδυάζεις;

«Τα ωράρια είναι πολλές φορές εξαντλητικά. Είναι πεποίθησή μου όμως, οτι αν θέλεις κάτι πάντα βρίσκεις χρόνο. Πάντα ήμουν με ανθρώπους που με στήριζαν στις επιλογές μου, ωστέ να μπορώ να ασχολούμαι με πράγματα που αγαπώ. Άρα, οφείλω πολλά στην οικογένεια μου και βέβαια στη γυναίκα μου».

Οι ιατρικές σου γνώσεις σε βοηθούν στο παιχνίδι σου;

«Οι γνώσεις μου από ένα μεταπτυχιακό στην Αθλητιατρική, που κάνω αυτήν την περίοδο, με έχουν βοηθήσει όντως πολύ».

Έχεις υπάρξει γιατρός αγώνα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες Β’ και Γ’ Εθνικής. Εχει χρειαστεί όμως ποτέ να προσφέρεις ιατρική βοήθεια σε συμπαίκτη ή αντίπαλο την ώρα που αγωνίζεσαι;

«Είχε τύχει μια φορά όταν έπαιζα στα Γιάννενα να έχει «γυρίσει η γλώσσα» ενός αντιπάλου. Τότε ήμουν ακόμα φοιτητής ιατρικής και είχα βοηθήσει τον αντίπαλο τοποθετόντας τον αυχένα του στη σωστή θέση».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Θέλω να συνεχίσω να αποκτώ όλο και περισσότερες γνώσεις στην εξειδίκευση με την οποία ασχολούμαι, που είναι οι αθλητές, τα ορθοπαιδικά τους προβλήματα και η χειρουργική ή συντηρητική τους αντιμετώπιση. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, θέλω να παίζω ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικό επίπεδο με ικανούς συμπαίκτες και αντιπάλους και να το ευχαριστιέμαι!».

Κώστας Ιντζόγλου: Τερματοφύλακας με... χειρουργικά γάντια (photos+video)



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved