Πυρσός Γρεβενών-Ανατολή 2-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)

Πυρσός Γρεβενών-Ανατολή 2-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)

Στα πέναλτι, για δεύτερη φορά, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών η Ανατολή, καθώς απέκλεισε 3-2 τον Πυρσό στα Γρεβενά (1-1 κ.α., παρ.).

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, αλλά η Κυπελλούχος Ηπείρου ισοφάρισε στο τέλος και οδήγησε την πρόκριση στην παράταση και τα πέναλτι. Εκεί αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη, ενώ ήρωας αναδείχτηκε ο τερματοφύλακας Γιαννούσης, που απέκρουσε τρία πέναλτι.

Η Ανατολή ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι και στο 13’ κεφαλιά του Κριτσινούρη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 21’ ο Πυρσός απάντησε με καλό σουτ του Κουτσομήτρου. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Θανάσης έπιασε το σουτ και ο Αθανασόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στο 30’ο Κουτσομήτρος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Γιαννούση σε εντυπωσιακή απόκρουση. Το 36’ ο Μπόζιαρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκαρτζονίκας. Ο Γκέσιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Πυρσός θα πάρει την πρόκριση, στο 86’ η Ανατολή έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπούρμπος εκτέλεσε το φάουλ και ο Θανάσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να σκοράρουν, καθώς είχαν νέο δοκάρι, σε φάουλ του Τσαρτσαρή.

Στο ημίωρο της παράτασης, δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί οι Ηπειρώτες αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμη και με τον Γιαννούση να αποκρούει τρία πέναλτι, πήραν το εισιτήριο για τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν σε ουδέτερη έδρα τον Άρη Ακροποτάμου στις 22/5.

Αναλυτικά τα πέναλτι:

Μπούρμπος 0-1
Γκέτσιος αποκρούει ο Γιαννούσης
Μώκος 0-2
Κοτσαντίσογλου 1-2
Γκαρτζονίκας αποκρούει Αθανασόπουλος
Ρόβας αποκρούει Γιαννούσης
Θανάσης αποκρούει Αθανασόπουλος
Σωτήρης 2-2
Τσιούρης 2-3
Κυριακίδης αποκρούει ο Γιαννούσης

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραγιάννης (82’ Ρόβας),Τσαρτσαρής, Κυριακίδης, Κοτσαντίσογλου, Θεοχαράκης (69’ Παπαδόπουλος Θ.), Γκέτσιος, Τσαρτσιώτης (53’ Σωτήρης), Μπόζιαρης, Κουτσομήτρος, Δούμας

ΑΝΑΤΟΛΗ: Γιαννούσης, Αλεξίου (106’ Χριστοφορίδης), Γκαρτζονίκας, Συμεωνίδης (79’ Λώλος), Τσουρής, Ρομπότας, Τότσικας, Μώκος (46’ Σταματελάτος), Κριτσινούρης, Μπούρμπος, Θανάσης

ΓΡΕΒΕΝΑ: Κώστας Μάρκου



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved