ΕΠΣΠ: Ελπιδοφόρα συνάντηση με τη νέα Γ.Γ.Α., Κυριακή Γιαννακίδου

ΕΠΣΠ: Ελπιδοφόρα συνάντηση με τη νέα Γ.Γ.Α., Κυριακή Γιαννακίδου

Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με την Γ.Γ.Α., πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση της συνάντηση στην έδρα της, την Δευτέρα 29.10.2012 αντιπροσωπείας της Ε.Π.Σ.Π. με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Πρόεδρος, ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Β΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής, ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ταμίας και Πρόεδρος των Επιτροπών Υποδομών και Μικτών ομάδων, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ Αναπλ. Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος των Επιτροπών Παρατηρητών και για Θέματα Ασφάλειας & Πρόληψης της Βίας.

Στην κα Γενική Γραμματέα Αθλητισμού είχε ήδη αποσταλεί την Παρασκευή 26.10.2012 για την ενημέρωση της συνοπτική επιστολή των αιτημάτων των πειραϊκών σωματείων που αναφέρεται στα θέματα: α) των οικονομικών επιχορηγήσεων τους β) των γηπεδικών διεκδικήσεων στην περιφέρεια του Πειραιά, με προτεραιότητα την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ και γ)της ετήσιας προληπτικής ιατρικής δωρεάν εξέτασης των ποδοσφαιριστών των σωματείων μας.

Η Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. για την έγκαιρη ενημέρωση και αποστολή αυτού του συνοπτικού σημειώματος, ώστε να έχει γνώση των αιτημάτων για την σημερινή συνάντηση με την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η συνάντηση διήρκησε 1½ ώρα και στην κα Γεν.Γραμματέα έγινε πλήρης αναλυτική ενημέρωση όλων των ανωτέρω αιτημάτων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. τόνισε, εκτός των άλλων, την ανάγκη, το δικαίωμα και την προσδοκία των σωματείων μελών μας για να γίνει τουλάχιστον!, ένα γήπεδο ακαδημιών ήπιας μορφής στην παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Πειραιά, που από το 2004 και μέχρι σήμερα παραπέμπεται «από σχεδιασμό σε σχεδιασμό», χωρίς να γίνεται επί της ουσίας τίποτα και να παραμένουν τα 300 στρέμματα του παραλιακού μετώπου της Αττικής ανενεργά, σκοτεινά, χωρίς καμία πολιτιστική δραστηριότητα υπέρ του αθλητισμού, των τοπικών σωματείων, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και των δραστηριοτήτων των κατοίκων της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του ευρύτερου παραλιακού Πειραιά.

«Θέλουμε να πιστεύουμε κα Γεν. Γραμματέα, τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π., ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει από την 40χρονη συμμετοχή σας στους στίβους θα παρέμβετε αποφασιστικά, ώστε να λυθούν τα διαδικαστικά απαιτούμενα και για τη δημιουργία ενός τέτοιου γηπέδου ήπιας μορφής στην παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Πειραιά, αλλά! και στο θέμα που μας πονάει, μας στενοχωρεί και απογοητεύει τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά και το οποίο είναι: η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, στο οποίο προπονούνται και αθλούνται τα 13 εκ των 24 σωματείων μελών μας του κεντρικού ποδοσφαιρικού Πειραιά.

Είναι λυπηρό μετά από επανειλημμένες δημόσιες, προφορικές και γραπτές, εξαγγελίες-τα τελευταία 4 χρόνια-να εξακολουθούν να «σακατεύουν» τα πόδια τους τα παιδιά των ποδοσφαιρικών σωματείων μας σ΄ αυτό το ποδοσφαιρικό γήπεδο που εξ’ ανάγκης και ελλείψει άλλου υποχρεωνόμαστε να το χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα.

Όλα τα αιτήματα που σας καταθέτουμε είναι δίκαια αιτήματα των σωματείων μας και των ανθρώπων τους, που «τραβάνε καθημερινά κουπί» και «ματώνουν» από τις τσέπες τους για να μείνουν ανοικτά τα σωματεία και να παραχθεί ποδοσφαιρική υποδομή.

Σας παρακαλούμε! να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο σας, κάθε δυνατότητα σας, κάθε έλεγχο σας, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία, αυτή η ανακατασκευή που αντιλαμβάνεσθε ότι θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα και θα ξαναγεννήσει την ελπίδα! σε όλους τους συμμετέχοντες του ποδοσφαιρικού Πειραιά ότι κάτι επιτέλους κινείται.

Σας καταθέτουμε δε, για πλήρη ενημέρωση σας και το τελευταίο έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ, που εστάλη πρόσφατα και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προκειμένου να αξιοποιηθεί και το ποσό των 350.00,00 €, που υφίσταται στο πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Αττικής για την απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση και μπορεί να διατεθεί, όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του κόστους της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που χρειάζεται για να υλοποιηθεί.»

Η Γεν.Γραμματέας Αθλητισμού κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ απεδέχθη με θέρμη, σεβασμό και προσοχή τα αιτήματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά που κατέθεσε ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. και υποσχέθηκε να εξαντλήσει κάθε διοικητική οργανωτική συντονιστική αρμοδιότητα της για την προώθηση και υλοποίηση, τουλάχιστον, της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ.

Παράλληλα θα εξετάσει, σε άμεση επικοινωνία με τη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., το ευαίσθητο θέμα της προληπτικής ιατρικής για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, όπως τέθηκε αναλυτικά και εξηγήθηκε στην ανωτέρω συνάντηση.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ε.Π.ΣΠΕΙΡΑΙΑ παρέδωσε στην κα Γεν.Γραμματέα Αθλητισμού το σήμα – λάβαρο της Ένωσης και την κάλεσε να παραβρεθεί στην μεγάλη γιορτή του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου, που οργανώνεται να πραγματοποιηθεί στις 28.1.2013 στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Σ.Ε.Φ. και να είναι εκείνη που θα βραβεύσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των σωματείων μας που εισήχθησαν το 2012 σε Α.Ε.Ι.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ συνεχίζοντας την εργασία της θα εξακολουθήσει με μέθοδο, σοβαρότητα, ενημέρωση και εξάντληση κάθε δυνατότητας να διεκδικεί αποτελεσματικά και προς κάθε κατεύθυνση, τα κύρια θέματα των οικονομικών , γηπεδικών, ιατρικών θεμάτων πρόληψης ως και αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών των σωματείων μας, στοχεύοντας εργαζόμενοι στην πρόοδο, στην ποιότητα και στην εξέλιξη του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου, όλων των σωματείων μας, ως και όλων των συμμετεχόντων σε αυτές.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved