Ζήτημα ηθικό, ερώτημα αγωνιστικό

Ζήτημα ηθικό, ερώτημα αγωνιστικό

Τώρα που πέρασε το Μεσοπρόθεσμο, αρχίζει να ξεφουσκώνει σιγά – σιγά η υπόθεση της νεοπαράγκας και των στημένων. Εφτασε πάντως μέχρι και τη δική μας αυλή. Η συνομιλία Αδαμίδη – Ψωμιάδη γεννά μείζον ηθικό θέμα. Θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά ερωτήματα που προκύπτουν για το μέλλον, βάσει των ως τώρα κινήσεων…

Ας ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής κάτι σημαντικό. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά, νύξη, υποψία συμμετοχής ή εμπλοκής «κιτρινόμαυρου» στην βρωμερή υπόθεση της παράγκας. Και αυτό είναι σπουδαίο, διότι είναι πλέον ελάχιστοι αυτοί που δεν μπήκαν στον πειρασμό να γλύψουν λίγο από το μέλι που δινόταν από το σύστημα. Και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον Αδαμίδη, που παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που έχει στη διάρκεια της θητείας του, έχει δείξει πως έχει εντιμότητα. Ακόμα και οι σκιές που έπεσαν στις δύο μεγαλύτερες ξεφτίλες που γνώρισε πέρυσι η ΑΕΚ, δεν αγγίζουν κανέναν. Και υπάρχει δέσμευση, πως αν υπάρξουν εμπλεκόμενοι από τη πλευρά της Ενωσης, θα πάνε πακέτο στην εισαγγελία και εκτός ομάδας.

Ωστόσο, η συνομιλία Αδαμίδη – Ψωμιάδη γεννά ζητήματα εντός της ΑΕΚ. Ζήτημα ηθικό, που βαραίνει τον Αδαμίδη. Διότι δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, που έφαγε πολλές ώρες από τη ζωή του αναμένοντας στα δικαστήρια πότε θα υγιάνει από την αιμόπτυση ο Χαρίλαος (ο ευθυτενής), που ξέρει πόσο πόνεσε την εταιρεία και τον κόσμο της η παρουσία της οικογένειας και είδε την ΑΕΚ να καταδιώκεται από το σύστημα, να εμφανίζεται συνομιλών με τον κύριο Μάκη. Να εμφανίζεται πως δέχεται τις συμβουλές του, για θέματα «διαχείρισης» των οπαδών, με βολές μάλιστα και κατά του Νικολαϊδη.

Το θέμα δεν είναι πόσες φορές μίλησε ο Αδαμίδης με τον Ψωμιάδη. Αν ήταν 2-3 ή παραπάνω. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η συνομιλία. Ως πρόεδρος της ΑΕΚ, ο Αδαμίδης όφειλε να κλείσει το τηλέφωνο, να μην απαντήσει ή ακόμα και να βρίσει τον συγκεκριμένο κύριο. Διότι εμφανίζεται να είναι και στεναχωρημένος για την ΑΕΚ. Και ας της κάνει τη ζωή κόλαση κάθε φορά που ανεβαίνει στη Καβάλα. Και ας τρώει τα κοχίμπα του μέχρι να πάρει τη νίκη. Ετσι, για να δείχνει πως είναι πιο δυνατός από τις αδύναμες διοικήσεις των τελευταίων ετών.

Ο Ψωμιάδης είναι ένας κοινός κακοποιός του ποινικού δικαίου και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όχι να φιλοξενείται ως κύριος στα επίσημα του ΟΑΚΑ και να χτυπάει τις χάντρες του κομπολογιού και να πίνει κερασμένα καφεδάκια (άραγε, είναι από αυτούς που είχε αγοράσει στην ΑΕΚ με ένα σκασμό λεφτά;). Είναι τεράστιο λάθος του προέδρου της ΑΕΚ που καταδέχτηκε να μιλήσει μαζί του. Γιατί μπορεί να μην ακολούθησε τις υποδείξεις του, μπορεί να παρασύρθηκε εν τη ρύμη του λόγου σε κάποιες αναφορές, αλλά το μείζον θέμα είναι ηθικό και η ευθύνη τον βαραίνει σε απόλυτο βαθμό.

Ο Αδαμίδης έχει δείξει στην ως τώρα θητεία του πως ξέρει να ελίσσεται και μαθαίνει από τα λάθη του. Για το καλό της ΑΕΚ, θα πρέπει να έχει μάθει ήδη πως υπάρχουν κανόνες που δεν επιτρέπουν επαφές με συγκεκριμένους τύπους. Και βέβαια, να αποδείξει στην πράξη πως αυτή η συζήτηση με τον υπόδικο δεν θα επαναληφθεί, αλλά ως διοίκηση της ΑΕΚ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον βάλει επιτέλους στη θέση που του αξίζει και διαφεύγει εδώ και χρόνια.

Εκτιμώ πως τις τελευταίες ώρες δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά για το αγωνιστικό κομμάτι. Το ισοζύγιο ως τώρα, φαντάζει στα μάτια μου ελλειμματικό σαν το ελληνικό χρέος. Με μείον Σκόκο, Σάχα, Μπλάνκο, Γιάχιτς και στην πόρτα τους Μανωλά, Νταντόμο, Γκερέιρο (εσχάτως επανέφεραν και τον Μάκο), μετρά κάποιος στα συν τους Κάλα, Χοσέ, Μπέλεκ, Κοντοέ, Σιαλμά και Μπουγαϊδη. Υπάρχουν ακόμα 20 μέρες ως την προετοιμασία και δεδομένα ζητούνται ακόμα τερματοφύλακας, στόπερ και επιθετικός, αλλά ένα ζήτημα με την ποιότητα εκτιμώ πως υπάρχει.

Εχω αναφέρει και στο παρελθόν, πως η ΑΕΚ (και κάθε ποδοσφαιρική ομάδα) δεν μπορεί να λειτουργεί με λογική μιας απλής εταιρείας. Μαζί με τα οικονομικά, πρέπει να πηγαίνουν καλά και τα αγωνιστικά. Είναι θετική για την ΑΕΚ η ανυπαρξία των υπολοίπων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πανάκεια. Η κρίση είναι ευκαιρία για υπέρβαση. Αρκεί να τη δει κάποιος σοβαρά και να κάνει τις σωστές κινήσεις. Και ακόμα αυτές δεν έχουν γίνει από την ΑΕΚ.

Υ.Γ.: Το μέγα θέμα της ΑΕΚ ήταν και παραμένει ιδιοκτησιακό. Προσέξτε τι συμβαίνει και θα καταλάβετε: οι οφειλές που πρέπει να καλυφθούν ως τις 30/6 είναι 5,6 εκατ. ευρώ. Κάποια μαζεύτηκαν από τη μεταγραφή του Σκόκο, κάποια από άλλα έσοδα της ΠΑΕ. Ηδη, ζητήθηκε από τους Ελληνες παίκτες να πάρουν και πάλι μέρος των οφειλομένων τους (περίπου 60%) και τα υπόλοιπα ως τον Οκτώβριο. Οι μεγάλοι μέτοχοι λένε πως θα κάνουν το…χρέος τους και θα βάλουν κάποια χρήματα. Ωστόσο, θέλουν με αυτή τη πατέντα να ξεφορτωθούν μια και καλή τις μετοχές τους και να τις κάνουν πάσα στους Supporters. Που μαζεύουν, μαζεύουν και όλο στις 600.000 (πλην χρημάτων Παππά και Μπρουσιάνου) μένουν. Τέτοια ανευθυνότητα, δεν έχει υπάρξει σε κανένα άλλο σύλλογο ανά την επικράτεια.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved