Χρήσιμος σαν επενδυτής όχι ως φίλος του Μπέου

Χρήσιμος σαν επενδυτής όχι ως φίλος του Μπέου

Χαίρετε κύριοι,

Το σκάνδαλο που βγήκε στην επιφάνεια είναι η τελευταία ευκαιρία του ποδοσφαίρου μας.

Στο παρελθόν καταφέραμε να μην εκμεταλλευτούμε καθόλου το Euro και φυσικά δεν άλλαξε τίποτα μετά τις αποκαλύψεις για την προηγούμενη παράγκα. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές.

Τα σκάνδαλα που έχουν βγει στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν κανένα προηγούμενο, δεν μιλάμε πλέον για παράνομες ηχογραφήσεις ούτε για κασέτες λαϊκής κάποιου άγνωστου υποκλοπέα.

Αυτή την φορά είναι μια υπόθεση που την έβγαλαν στην επιφάνεια όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αφού πρώτα κατάφεραν να την δέσουν από όλες τις μεριές. Υπάρχουν φάκελοι με στοιχεία από την ΟΥΕΦΑ, τον ΟΠΑΠ τον ΣΔΟΕ και την ΕΥΠ. Με στοιχεία ατράνταχτα από συζητήσεις που πρακτικά αποδεικνύουν την ενοχή των εμπλεκομένων. Το σύστημα πιάστηκε από την αλαζονεία του.

Κανένας άνθρωπος που ασχολείται με τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν έπεσε από τα σύννεφα. Όλοι μας υποθέταμε πως υπάρχουν τέτοιες συναλλαγές πριν από τα παιχνίδια.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ο κόσμος είχε γυρίσει την πλάτη σε ένα τόσο όμορφο τόσο λαοφιλές άθλημα. Πέρα από το παράδοξο που ο Μπουρούσης αποδείχτηκε τόσο αφελής και ζήταγε από τον Μάκη την βιταμίνη του, όλοι οι διάλογοι του Ψωμιάδη του Μπέου και του Τσακογιάννη που βγήκαν στην δημοσιότητα ήταν πάνω κάτω στα όρια όσων υποψιαζόμασταν.

Και για να μην είμαστε υποκριτές, οι συζητήσεις που βγήκαν στην επιφάνεια του Μενδρινού και του Αβρααμ δεν σοκάρουν. Δεν έχει βγει προς το παρόν συνομιλία κανενός διεθνή ή ποδοσφαιριστή Σουπερ Λιγκ να έχει στήσει παιχνίδι εις βάρος της ομάδας του.

Με αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα και οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να κατηγορηθούν για παράνομο στοιχηματισμό, αλλά θα πρέπει και να αθωωθούν λόγω βλακείας. Οι άνθρωποι έγκλημα δεν διέπραξαν ίσα ίσα το ότι είναι χαμένοι από τον τζόγο και έπαιζαν κόρνερ και σέντρες για να ρεφάρουν, είναι μια ένδειξη τιμιότητας.

Από όλο τον χαμό έχει γίνει φανερό πως το ελληνικό ποδόσφαιρο στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ υπήρχαν δύο ομάδες, οι οποίες λειτουργούσαν σαν συμμορίες και πούλαγαν προστασία  ήταν ανεξάρτητη η μία από την άλλη, αλλά λειτουργούσαν με τις ίδιες λογικές.

Εξασφάλιζαν ευνοϊκές διαιτησίες έταζαν σε ομάδες την παραμονή τους στην κατηγορία και το εκμεταλλευόντουσαν τόσο με άμεσο τρόπο (λεφτά σε λογαριασμό) όσο και με υπέρογκο στοιχηματισμό σε παιχνίδια που ήταν πραγματικά σίγουρα.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν από τον Ιανουάριο του 2011 σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε χρήμα, οπότε οι μπράβοι ήταν φυσιολογικό να πουλήσουν προστασία στον Μαρινάκη.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω και θυμηθούμε πως ο Πατέρας είχε προτείνει πέρυσι τέτοια εποχή τον Κανελλόπουλο για αντιπρόεδρο στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να συμπεράνουμε πως την προστασία τους απολάμβανε πέρσι ο Παναθηναϊκός.

Όλα αυτό, λοιπόν,είναι για το άρρωστο ποδόσφαιρό μας αναμενόμενα. Το μοναδικό πράγμα που δεν περίμενα είναι ο Μαρινάκης να αποδειχτεί τόσο επιπόλαιος και να είναι ο ίδιος  άμεσος συνομιλητής τους. Δεν επιτρέπεται ένας τόσο επιτυχημένος άνθρωπος στον χώρο του να φτάνει στο ίδιο επίπεδο με τους εκβιαστές του.

Με αυτούς που έχουν καταδικαστεί αρκετές φορές και λειτουργούσαν στον χώρο του ποδοσφαίρου σαν μπράβοι. Δέχομαι πως το όραμά του για τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι κοντόφθαλμο να μην ενδιαφέρεται δηλαδή για μια ισχυρή καθαρή λίγκα που μέσα από τον ανταγωνισμό θα φέρει έσοδα και στην ομάδα του.

Όπως, άλλωστε, οι πολυμετοχικοί μπήκαν στον Παναθηναικό και το όραμά τους ήταν το πρωτάθλημα έτσι και ο Μαρινάκης ήθελε να έχει εξασφαλισμένο το εικοσάρικο για να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα απόσβεση των χρημάτων του.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βρήκε, ο Μπέος το πρωτάθλημα το εξασφαλίζει πιο εύκολα από ό,τι ο Ριέρα, ο Μιραλάς και ο Βαλβέρδε.

Όλα λοιπόν είναι κατανοητά και μπορούν να εξηγηθούν. Ατό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που δεν προστάτεψε τον εαυτό του και εκτέθηκε ο ίδιος τόσο πολύ. Έπρεπε να γνωρίζει πως οι δουλειές δεν γίνονται έτσι.

Στο Καλτσιόπολις για παράδειγμα ο Μότζι ήταν αυτός που λειτουργούσε υπέρ της Γιουβέντους και δεν γινότανε να σηκώσει πότε τηλέφωνο ο Ανιέλι.

Ακόμα και στη χώρα μας στις συνομιλίες που βγήκαν στην επιφάνεια επί παράγκας σε καμία δεν υπήρχε απευθείας συνομιλία του Κόκκαλη. Για λογαριασμό του θείου λειτουργούσαν άλλοι.

Ο Κόκκαλης ήξερε το τρόπο  για να λειτουργήσει το κύκλωμα υπέρ των συμφερόντων του είχε όμως και την ευφυΐα ώστε να μην βρεθεί ποτέ ο ίδιος άμεσα εκτεθειμένος.

Ο κάθε Κόκαλης ο κάθε Μαρινάκης δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά και τον σύλλογο που διοικεί. Ο Κούγιας έχει δίκιο να πιστεύει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ανθρώπους όπως ο Μαρινάκης όμως για να είναι χρήσιμοι θα πρέπει να το σεβαστούν όπως σέβονται και τις επιχειρήσεις τους. Πλέον, ο χώρος του ποδοσφαίρου έπιασε πάτο και είναι υποχρεωτικό να υπάρξει κάθαρση. Την επόμενη μέρα το ποδόσφαιρο χρειάζεται επενδυτές  του βεληνεκούς του Μαρινάκη.

Ανθρώπους, όμως, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας τους και θα βοηθήσουν για μια πιο ανταγωνιστική λίγκα.

Ο Μαρινάκης πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αντιληφθεί πως έχει σκεφτεί τα πράγματα με λάθος τρόπο, ένας χρόνος άλλωστε εμπλοκής του στα διοικητικά του Ολυμπιακού έφτασε ώστε να του απαγορευτεί η έξοδος του από την χώρα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τον θέλει για επενδυτή και όχι για φίλο του Μπέου.Παραδοχή λάθους στην τοποθέτηση γραμμών απ' την ΚΕΔ!
Παραδοχή λάθους στην τοποθέτηση γραμμών απ' την ΚΕΔ!
Super Cup, Περιστέρι-Ολυμπιακός 64-84: Χωρίς να ιδρώσει στον τελικό
Super Cup, Περιστέρι-Ολυμπιακός 64-84: Χωρίς να ιδρώσει στον τελικό
U2: Δύο χρόνια μετά επιστρέφουν με νέο τραγούδι
U2: Δύο χρόνια μετά επιστρέφουν με νέο τραγούδι
Συγκλονιστικοί Ντέμης-Αραούχο για την οπαδική βία και τις δολοφονίες
Συγκλονιστικοί Ντέμης-Αραούχο για την οπαδική βία και τις δολοφονίες
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved