Τώρα δεν θέλει τσιγκουνιές

Τώρα δεν θέλει τσιγκουνιές

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, πολλά κρίνονται από το τάιμινγκ. Στη περίπτωση της ΑΕΚ, καλά θα κάνουν να συνειδητοποιήσουν όλοι, πως εδώ που έφτασαν δεν χωρούν τσιγκουνιές. Ας πάρουν τον επιθετικό που θέλει ο Χιμένεθ, ας θωρακίσουν την ομάδα όσο γίνεται εν όψει της σεζόν που ξεκινά…

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, για τις 14 προσθήκες (και δύο να βρίσκονται στον προθάλαμο), επιφυλάσσομαι να μιλήσω στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Πάντα εκεί γίνεται το ταμείο και μπαίνει θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Αυτό που φαντάζει αναγκαίο τώρα είναι να υπάρξει η μία (ή και περισσότερες αν αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον προπονητή μου, αν και η άποψη μου είναι αρνητική) προσθήκη στην επιθετική γραμμή.

Είναι ανώφελο να συζητάμε εκ νέου για το ταμείο που είναι μείον, για τους μετόχους που δεν συμμετέχουν, για τα οικονομικά ζητήματα της ΠΑΕ. Πλέον, αυτά τα έχουμε εμπεδώσει όλοι. Αυτό που πολλοί φαίνεται πως λησμονούν είναι πως πέρα από κάθε λογιστική αντίληψη, πάνω από κάθε προϋπολογισμό, υπάρχει η ομάδα και η φιλοδοξία της να είναι πραγματικά ανταγωνιστική στο βάθος της σεζόν. Να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Επειδή το χρειάζεται κι όχι επειδή θα προσθέσει χρήματα στο ταμείο.

Είναι σαφές πως έχουν υπάρξει λάθη. Διαφορετικά, δεν θα είχαν υπάρξει τόσες πολλές μεταγραφές κι ακόμα η ομάδα να εμφανίζει τόσα κενά. Το θέμα είναι να μην προσθέσουν ακόμα ένα. Αν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Νίκολιτς είναι ο παίκτης που θέλουν για την επίθεση, ας τον αποκτήσουν (τα στατιστικά του πάντως εξαιρετικά). Ελεύθερο, δανεικό ή με κάποιο ποσό στην ομάδα του, μικρή σημασία έχει. Να πάρουν τον παίκτη που θα θέλουν και όχι κάποιον που απλά θα είναι πιο φτηνός.

Και βέβαια, περιμένω απ’ όλους να είναι πραγματικά μια ομάδα. Αναφέρομαι στις σχέσεις διοίκησης – προπονητή που φαίνεται πως περνά από διάφορα κύματα. Ο Χιμένεθ ήταν αυτός που είπε πριν από λίγες ημέρες πως πρέπει να πάψει η γκρίνια. Ας το δείξει και στη πράξη. Ηξερε ποια είναι η κατάσταση, ήξερε ποιες θα ήταν οι δυσκολίες. Η ισοπέδωση παικτών πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σεζόν, δεν είναι λύση. Το θέμα είναι να βρει χρήσιμα στοιχεία, ακόμα και από παίκτες που δεν λογίζει ως βασικές επιλογές.

Εκτιμώ, πως με τη προσθήκη ενός επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτούς που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ, η ΑΕΚ φτάνει σε εξαιρετικό βαθμό πληρότητας. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα σε όλες τις γραμμές και επαφίεται στον Χιμένεθ να βρει τρόπο, ώστε να τους κάνει ομάδα και να τους αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό. Κάτι που δεν έχουμε δει ως τώρα, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση.

Υ.Γ.: Απαραίτητο, μαζί με την όποια προσθήκη αποφασιστεί να γίνει είναι και η αποφόρτιση του ρόστερ. Δεν νοείται η ΑΕΚ να έχει στο δυναμικό της 36 ποδοσφαιριστές. Ούτε δουλειά μπορεί να γίνει στις προπονήσεις, ούτε η πρόοδος τους να ελεγχθεί, ούτε να πάρει μια ανάσα το ταμείο της εταιρείας. Στασιμότητα που αποδεικνύει πόσο πίσω είναι η ΑΕΚ σε αυτό τον τομέα. Ας παραδειγματιστούν από τον ΟΣΦΠ, που έχει τροφοδοτήσει τόσες ομάδες της Superleague (καταστρατηγώντας βέβαια κάθε έννοια ισονομίας. Αλλά πρώτη φορά είναι;).

Υ.Γ.1: Οι πολλές και σημαντικές αδυναμίες που εμφάνισαν όλες οι ομάδες που έπαιξαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κάνει ακόμα πιο απαραίτητη την ενίσχυση της ΑΕΚ. Η δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική, που θα μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved