Η δύσκολη ζωή του πρωταθλητή: Αυτά κάνει ένας επαγγελματίας τζογαδόρος

Η δύσκολη ζωή του πρωταθλητή: Αυτά κάνει ένας επαγγελματίας τζογαδόρος

Όποιος έχει ασχοληθεί με τον τζόγο, τουλάχιστον μία φορά μετά από νικηφόρο σερί, μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί τι ωραία που θα ήταν να το έκανε και επάγγελμα… 

Μπορεί το NetBet να υπάρχει στη ζωή σου σε καθημερινό επίπεδο και να είναι σήμερα η καθημερινή σου διασκέδαση το να τζογάρεις διαδικτυακά, όμως πριν μπεις στη διαδικασία να ονειρεύεσαι τη ζωή των εκατομμυριούχων του διεθνούς τζετ σετ, καλό είναι να σκεφτείς πολύ προσεκτικά και αναλυτικά το πώς είναι η ζωή του επαγγελματία τζογαδόρου – τι θυσίες χρειάζεται και πόσο αυτοέλεγχο και συνέπεια απαιτεί.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Για να γίνεις επαγγελματίας τζογαδόρος, να είναι δηλαδή αυτό το επάγγελμά σου, από το οποίο θα ζεις εσύ και η οικογένειά σου, πρέπει να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτό. Κι επειδή πιθανότατα στόχος σου δεν είναι απλώς να επιβιώνεις από τον τζόγο, αλλά το λεγόμενο «να βγάλεις λεφτά», τότε πρέπει να σκεφτείς και το ότι όπως οι πρωταθλητές σε οποιοδήποτε άθλημα, έτσι και στον τζόγο, διάγουν βίο… αν όχι «αβίωτο», πάντως πολύ δύσκολο και με πολλές θυσίες. Η εικόνα που ίσως έχεις εσύ από τους διάσημους παίκτες με τη μυθιστορηματική ζωή, πρέπει να θυμάσαι πως είναι η εξαίρεση: Δεν μπορεί κάθε φτωχόπαιδο που έχει έφεση στον τζόγο να φτάσει από το Ιράν στην κορυφή του κόσμου και να γίνει πολυεκατομμυριούχος – ίσως αυτό συμβεί μία φορά και τέλος…

Αν θέλεις λοιπόν κάποια στιγμή να βιοπορίζεσαι από τον τζόγο, περισσότερο ή λιγότερο άνετα, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις τα εξής:

Επαγγελματίας σημαίνει σοβαρότητα και δέσμευση

Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της αγοράς, έτσι και στον τζόγο, όποιος θέλει να είναι σωστός επαγγελματίας, δεσμεύεται σε αυτό που κάνει: Αφιερώνει χρόνο, μελετάει και εξελίσσεται στο πεδίο του, παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις. Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις επαγγελματίας τζογαδόρος και για παράδειγμα να ασχοληθείς με τα στοιχήματα στον αθλητισμό τότε θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο σε αυτό. Τι σημαίνει το να αφιερώνεις χρόνο; Όχι μόνο να παίζεις στοίχημα, αλλά και να είσαι πάντα «διαβασμένος» για την ιστορία, τις μετεγγραφές, την αθλητική κατάσταση των παικτών, τις γενικότερες συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα που μπορείς, με αυτόν τον τρόπο να προβλέψεις καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για παιχνίδια στρατηγικής, όπως είναι το πόκερ, όπου όποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας οφείλει να μελετήσει την ιστορία, τον τρόπο παιχνιδιού σπουδαίων παικτών, τυχόν νέες τάσεις και γενικά ό,τι μπορεί να τον βοηθήσει.

bet5

Μελέτη όπως… σπουδές

Προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει σχολή ή πανεπιστήμιο από το οποίο να προκύπτουν επαγγελματίες τζογαδόροι, αν και ήδη πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αγγλία, προσφέρουν ειδικά σχετικά μαθήματα περί τζόγου και στοιχήματος, ως κλάδου της οικονομίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο επαγγελματίας τζογαδόρος δεν χρειάζεται να μελετήσει και να εμβαθύνει με όποιον τρόπο μπορεί στο αντικείμενό του. Για τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία και άρθρα, ενώ πρέπει να επισημάνουμε πως όλες οι γενικές γνώσεις περί μαθηματικών πιθανοτήτων και του παράγοντα τύχη που μπορείς να πάρεις, είναι απολύτως βέβαιο πως θα σε βοηθήσουν στο αντικείμενό σου – ακριβώς όπως γίνεται με όλα, ή τα περισσότερα έστω, επαγγέλματα.

Διαλέγεις «κλάδο»

Όπως ο γιατρός διαλέγει ειδικότητα, έτσι περίπου και εσύ ως επαγγελματίας τζογαδόρος πρέπει να επιλέξεις το παιχνίδι στο οποίο θα επικεντρωθείς – σωστός επαγγελματίας «λίγο από όλα», δεν υπάρχει. Αν είσαι του αθλητισμού και έχεις μια κλίση στο θα θυμάσαι ποιος ήταν ο τερματοφύλακας που «έφαγε» τέσσερα σε ένα ημίχρονο του β’ επαγγελματικού πρωταθλήματος Βελγίου την περασμένη εβδομάδα, καλό είναι να εντρυφήσεις εκεί. Αν πάλι το φόρτε σου είναι οι αριθμοί και έπαιζες Memory Games στα «φλιπεράκια» από μικρός, ίσως πρέπει να εστιάσεις σε παιχνίδια όπως το Πόκερ ή το Black Jack. Το να βρεις τι σου αρέσει δεν είναι τόσο δύσκολο – αρκεί να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να δοκιμάσει casino online!

Υπομονή κι επιμονή

Δύο αρετές που πρέπει να έχει κάθε νέος επαγγελματίας, πόσω μάλλον ένας τζογαδόρος που διάλεξε να ακολουθήσει ένα από τα πιο αβέβαια επαγγέλματα. Αν λοιπόν πειστείς πως ο τζόγος είναι το επαγγελματικό σου μονοπάτι, που στο βάθος του έχει τον… επίγειο Παράδεισό σου, τότε πρέπει σαφέστατα να οπλιστείς με υπομονή και επιμονή. Με πολύ απλά λόγια, πρέπει να είσαι όσο υπομονετικός χρειάζεται για να παίζεις σωστά, να έχεις την ικανότητα και την ψυχραιμία να διαχειρίζεσαι τα κέρδη σου σωστά και όσες «αναποδιές» κι αν σου τύχουν να επιμένεις μέχρι να κατακτήσεις τον στόχο σου.

bet6

Ακόμα κι αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τον δύσκολο δρόμο και να δοκιμάσεις την… τύχη σου και ως επαγγελματίας τζογαδόρος, υπάρχει τρόπος, αρκεί να είσαι αποφασισμένος να πετύχεις και να μην το πάρεις καθόλου ελαφρά: Έχοντας πάντα στο μυαλό σου πως είναι άλλο, για παράδειγμα, να παίζεις NetBet Sport για να περνάς καλά κι άλλο επαγγελματικά – χωρίς, φυσικά, το ένα να αποκλείει το άλλο!


Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved