Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Στο ομαδικό πνεύμα στάθηκε ο Σπανούλης, απογοητευμένος ο Λυκογιάννης

Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Στο ομαδικό πνεύμα στάθηκε ο Σπανούλης, απογοητευμένος ο Λυκογιάννης

Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Οι δηλώσεις των Σπανούλη, Λυκογιάννη μετά το ματς Περιστέρι-ΠΑΟΚ.

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την πρόκριση και τη δίκαια νίκη τους. Υπήρχε ένα συγκεκριμένο μομέντουμ που μας επηρέασε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αρχίσαμε με πολλή ενέργεια, κυρίως στην άμυνα, χτίσαμε μια διαφορά, προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε κάποιους βασικούς παίκτες όμως και αντί να τελειώσουμε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ, το κλείσαμε πίσω.

Αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ εγκεφαλικά, χάσαμε το μυαλό μας τελείως και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βασικά μας στελέχη βρέθηκαν σε κακή μέρα, δεν μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στο ματς. Εμείς όταν μπορούσαμε να βάλουμε πίεση, κάναμε λάθη ή βγάζαμε μια κακή άμυνα. Έτσι το Περιστέρι είχε την ψυχολογία και το μομέντουμ μέχρι το τέλος. Τα λεπτά συμμετοχής του Φράνκε έδειξαν ότι δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, όπως και ο Χαντς. Η πίεση έπεσε πολύ πάνω στον Ράιλι, που ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά δεν είχε την ίδια συνέχεια.

Θα περιμέναμε περισσότερη βοήθεια και από κάποια παιδιά από τον πάγκο, αλλά δεν την πήραμε. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, αδικαιολόγητης χαλάρωσης συγκεκριμένων παικτών. Όταν κατεβάζεις την μπάλα και σου κλέβουν την μπάλα τρεις φορές, δεν υπάρχει δικαιολογία. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχαμε αρκετά παιδιά που σήμερα ήταν κάτω του μετρίου. Επιμένω πως ο τρόπος που τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο δεν δικαιολογεί την εικόνα που υπήρχε στο ματς για οκτώ λεπτά και αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ».

Για τη συνέχεια: «Το φετινό πρωτάθλημα έχει μια πολύ άγρια ομορφιά που αποτυπώνεται στο 3-8. Υπάρχουν πολλές ομάδες με μικρές διαφορές, κάποιες δεν ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Για μας υπάρχει ο ξεκάθαρος στόχος του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος στη regular season. Δεν έχουμε καλό πρόγραμμα, αλλά θα παλέψουμε ως το τέλος».

Χρήστος Σαλούστρος (παίκτης ΠΑΟΚ): «Δεν έχω πολλά να σχολιάσω. Ήμασταν κατώτεροι. Το Περιστέρι κέρδισε δίκαια. Θα ανασυνταχθούμε και θα μπούμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με όλες μας τις δυνάμεις. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε το πάνω χέρι, αλλά όταν κάνεις τόσα λάθη απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, σε τιμωρούν. Από ό,τι φάνηκε, το ήθελαν περισσότερο και επικράτησαν δίκαια».

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου): «Είχαμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, με έφεση στο τρίποντο και τον αιφνιδιασμό. Προσπαθήσαμε να εξουδετερώσουμε την περιφέρειά τους. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο, στα επόμενα 35 λεπτά παίξαμε εξαιρετικά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έπαιξαν πολύ προσηλωμένα. Είπα και στα αποδυτήρια, αν εκείνοι δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθάμε.

Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και σήμερα ήταν οι πρωταγωνιστές και έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ξέραμε πως Ράιλι, Χαντς και Φράνκε κάνουν το 80% του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και κάναμε συλλογικά πολύ καλή προσπάθεια. Τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα, έπαιξαν με πάθος και αυταπάρνηση για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Είπα και στα παιδιά πως για μένα δεν έχουν καμία σημασία τα στατιστικά.

Έπαιξα στην καριέρα μου με πολλούς παίκτες, όπως ο Χάινς, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Λο, που δεν είχαν 20 πόντους ή 10 ασίστ μέσο όρο, αλλά έκαναν αυτό που τους ζητούσε η ομάδα και ανταμείφθηκαν με τίτλους. Μπορεί σήμερα ο Φρανσίσκο και ο Κασελάκης να μην είχαν φοβερά στατιστικά, αλλά βοήθησαν πολύ. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας, να θυσιάζονται όλοι για να κερδίζει η ομάδα».

Για το 2-0 που είχε επί του ΠΑΟΚ και το 0-2 απέναντι στην ΑΕΚ: «Πιστεύω πως στα νοκ άουτ παιχνίδια δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Εμείς όταν κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία κάναμε πολύ καλό ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Με την ΑΕΚ ήμασταν μπροστά στο σκορ και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να μην έχουμε νεκρά σημεία. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή προπονητική καθοδήγηση και θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι για 40 λεπτά ώστε να μην έχουμε νεκρά σημεία στο παιχνίδι».

Μάρκους Ντένμον (παίκτης Περιστερίου): «Ένιωσα ότι εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας, ειδικά στην άμυνα. Περιορίσαμε τους σουτέρ τους και το τρανζίσιον. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, αλλά τους περιορίσαμε. Μου αρέσει το μομέντουμ που έχουμε δημιουργήσει, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να συνεχίσουμε αυτά που κάναμε καλά και το Σάββατο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved