Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παίζει μπάσκετ με το Νίκο Οικονόμου!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παίζει μπάσκετ με το Νίκο Οικονόμου!

Σπουδαία πρωταβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού σε συνεργασία με τον Νίκο Οικονόμου με την διεξαγωγή ενός καμπ σε εξι πόλεις

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το καλοκαιρινό καμπ μπάσκετ που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με συμπαίκτη τον σπουδαίο αθλητή του παρελθόντος και νυν προπονητή του Ερμή Σχηματαρίου Νίκο Οικονόμου.

Το «Μπάσκετ στην Περιφέρεια» είναι μία διοργάνωση με Basketball Camp σε έξι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και υποστηρίζεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους και είναι δωρεάν για παιδιά 6-16 ετών.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια δράση που δεν τη συναντάς εύκολα και πλέον υπάρχει η όρεξη και η διάθεση για να γίνει θεσμός στη Στερεά Ελλάδα, πάντα με την αρωγή του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ηλία Μπουρμά.

Όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία ενός ισχυρού συμπαίκτη όπως είναι ο Νίκος Οικονόμου. Ένας σπουδαίος αθλητής που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο μπάσκετ γράφοντας την δική του ιστορία, ο οποίος πλέον από τον ρόλο του προπονητή-δασκάλου θέλει να μεταδώσει τις γνώσεις του στα νέα παιδιά.

Πρόκειται για μια αθλητική δράση στην οποία επιτελείται σπουδαίο κοινωνικό έργο, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε πολλά παιδιά να συμμετάσχουν δωρεάν και να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ από έναν από τους κορυφαίους αθλητές του παρελθόντος και νυν προπονητή.

Τελευταίος σταθμός του φετινού καλοκαιρινού Camp είναι η Χαλκίδα. Το πρόγραμμα ξεκινάει την Δευτέρα (1/8) και η λήξη όλου του προγράμματος θα γίνει το Σάββατο (6/8) στο γήπεδο της Κανήθου.

Το Μπάσκετ στην Περιφέρεια είναι μία διοργάνωση με Basketball Camp σε έξι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και υποστηρίζεται από τις Περιφέρειες και Δήμους:

• Άμφισσα /Περιφέρεια Φωκίδας
(4 Ιουλίου - 9 Ιουλίου)
•Λιβαδειά (πρωϊνό τμήμα) & Θήβα (απογευματινό τμήμα) /Περιφέρεια Βοιωτίας
(11 Ιουλίου- 16 Ιουλίου)
•Λαμία /Περιφέρεια Φθιώτιδας
(18 Ιουλίου-23 Ιουλίου)
•Καρπενήσι /Περιφέρεια Ευρυτανίας
(25 Ιουλίου-30 Ιουλίου)
•Χαλκίδα /Περιφέρεια Εύβοιας
(1 Αυγούστου - 6 Αυγούστου)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για παιδιά ηλικίας 6-16 και οι εγγραφές γίνονται μέσω της πλατφόρμας https://pste.gov.gr/basket-stin-perifereia-2022-new

Οι γονείς ενημερώνονται με μήνυμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Camp για το τμήμα (πρωϊνό/απογευματινό) που θα συμμετέχουν και το γήπεδο που θα γίνει η διοργάνωση στην περιοχή τους.

Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου αποτελείται από τους προπονητές Κωνσταντίνο Σίσκο, Γιώργο Λάππα, Μαρία Σαββίδου, τον γυμναστή Δημήτρη Μπρισιμιτζή και την υπεύθυνη επικοινωνίας Χαρά Κυριαζή. Οι προπονητές με πάνω από 200 ώρες συνολικά, εντατικών προπονήσεων καθημερινά, σε πρωϊνό και απογευματινό τμήμα, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αγαπήσουν τα παιδιά, το Μπάσκετ και να ανακαλύψουν τον υγιή αθλητισμό μέσα από αυτό το άθλημα.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν και τοπικοί προπονητές από κάθε Περιφερειακή ενότητα, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις σύγχρονες τεχνικές Μπάσκετ που μαθαίνουν τα παιδιά από την ομάδα του Νίκου Οικονόμου:
✔️ Χρήστος Μωραίτης και Νίκος Παπούλιας στην Φωκίδα.
✔️ Λουκάς Ζαρονικόλας και Φώτης Πιτσιλιώνης στην Φθιώτιδα.
✔️ Αποστόλης Αναστασίου, Σωτήρης Γερμανός, Θανάσης Παππάς στην Βοιωτία
✔️ Κατερίνα Μπαλωμένου και Δήμητρα Τσούμα, στην Ευρυτανία.
✔️ Παναγιώτης Μιχαήλ, στην Εύβοια

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης προσφέρονται στα παιδιά κολατσιό που προσφέρει ο κάθε Δήμος, νερά Avra από την 3Ε και στην λήξη της διοργάνωσης τα παιδιά παίρνουν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

Στην πρώτη διοργάνωση που έγινε το καλοκαίρι του 2021, συμμετείχαν πάνω από 700 παιδιά συνολικά. Τα σχόλια των γονέων και ο ενθουσιασμός των παιδιών από την επιτυχημένη διοργάνωση, δέσμευσε Περιφέρεια και Νίκο Οικονόμου, να το διοργανώσουν πάλι φέτος. Η συμμετοχή φέτος είναι πολύ μεγαλύτερη στις περισσότερες περιοχές και τα παιδιά χαίρονται όχι μόνο την επαφή με το Μπάσκετ, αλλά και τις αξίες του αθλητισμού που τους μεταφέρει ο Νίκος Οικονόμου.

Τα γήπεδα διεξαγωγής του Μπάσκετ στην Περιφέρεια

Άμφισσα
Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Άμφισσας "Χριστολιάς Καμπεράκης"

Λειβαδιά
Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Λειβαδιά

Θήβα
Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας
"Ανδρέας-Ερρίκος Χατζόπουλος"

Λαμία
Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ανθέων

Καρπενήσι
Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου

Χαλκίδα
Κλειστό Γυμναστηρίο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης».

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved