Κύπελλο του... Λιόλιου! Ο «καμικάζι» Φούφης κι η παρέα του χάλασαν τη γιορτή κι έστεψαν τον ΟΣΦΠ

Κύπελλο του... Λιόλιου! Ο «καμικάζι» Φούφης κι η παρέα του χάλασαν τη γιορτή κι έστεψαν τον ΟΣΦΠ

Η νέα εποχή της ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου ξεκίνησε με την πιο «αλήτικη» διαιτησία της ιστορίας, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον φανταστικό για 30 λεπτά, Παναθηναϊκό (73-81), με MVP τον Φούφη και συμπαραστάτες Τσαρούχα και Κορομηλά.

Ηράκλειο, αποστολή: Ηλίας Λαλιώτης

Η νέα εποχή που οραματιζόταν ο Βαγγέλης Λιόλος ξεκίνησε έτσι όπως ΟΛΟΙ περίμεναν!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ, πάτησε τον αντίπαλό του για 30 λεπτά παρά τα αίσχη που δεν τους άφησαν να πάρουν διαφορά 20 πόντων, αλλά στο τέλος λύγισε.

Η πιο αλήτικη διαιτησία της ιστορίας, με ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ τον Ιωάννη Φούφη, γύρισε τούμπα ένα ματς που έδειχνε να εξελίσσεται σε περίπατο, λύγισε τους πράσινους, που δεν πέτυχαν καλάθι εντός πεδιάς για όλη την 4η περίοδο λόγω του ξύλου που δέχονταν και έδωσε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό (73-81).

Κι όλ αυτά, ενώ το παιχνίδι σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν υπέροχο, αντάξιο των ονομάτων και της ποιότητας των δύο ομάδων, ενώ και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία με κόσμο και από τις δύο ομάδες να φωναζει συνθήματα χωρίς ύβρεις καθόλη τη διάρκεια.

Ωστόσο, όλα χάλασαν επειδή προφανώς η ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου, η ΚΕΔ του Νίκου Πιτσίλκα και όλο το σύστημα ΕΠΡΕΠΕ να αναδείξουν συγκεκριμένη ομάδα Κυπελλούχο.  

Η εξέλιξη του αγώνα

Η επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη να ξεκινήσει με Μποχωρίδη, Νέντοβιτς, Σαντ Ρος, Ουάιτ και Παπαγιάννη αποδείχθηκε ιδανική στο ξεκίνημα του αγώνα. Με άμυνα που «δάγκωνε» και τρομερή αποφασιστικότητα στην επίθεση, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 7-0 σερί και ανάγκασαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ, μετά από μόλις 2:30 λεπτά αγώνα.

Αυτός όμως που άλλαξε το μομέντουμ και ισορρόπησε το ματς ήταν άλλος! Ο διαιτητής Ιωάννης Φούφης (κατά κύριο λόγο) ανέλαβε δράση και με απίστευτες αποφάσεις βοήθησε στο «ερυθρόλευκο» 0-7.

Αρχικά ακριβώς μπροστά του δεν έδωσε το καταφανέστατο φάουλ από τον Σλούκα στον Σαντ Ρος σε προσπάθεια τριών πόντων (6:43), ενώ εν συνεχεία η Τσαρούχα χρέωσε με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ τον Μποχωρίδη και ο Φούφης ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, μετά από μόλις 4 λεπτά αγώνα χρέωσε με τεχνική ποινή τον Πρίφτη που διαμαρτυρήθηκε (6:17)!

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με το τρίτο φάουλ του Μποχωρίδη μετά από μολις 5 λεπτά αγώνα, ενώ Φούφης, Τσαρούχα και Κορομηλάς έδιναν φάουλ εναντίον των «πράσινων» σε κάθε «εεεε» που έκαναν οι ερυθρόλευκοι!

Πλέον, το παιχνίδι είχε έρθει στα ίσα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πολύ καλό θέαμα. Και να στηρίζονται στα δύο μεγάλα τους αστέρια.

Ο μεν Παναθηναϊκός στον Νεμάνια Νέντοβιτς, που έκλεισε το ημίχρονο με 19 πόντους (4/8 τρίποντα), με τον Πρίφτη να τον κρατάει στο παρκέ για σχεδόν 13 λεπτά συνεχόμενα και συνολικά 17,5 από τα 20. Ο δε Ολυμπιακός στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος επίσης έμεινε για 17 σερί λεπτά στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα και πέτυχε 14 πόντους με 2/2 τρίποντα.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 17-21. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά στο 17' με δύο συνεχόμενες τρομερές τρίποντες βόμβες του Νέντοβιτς (37-34), ο ΜακΚίσικ έκανε το 37-37 με καλάθι και φάουλ, αλλά το τριφύλλι έκλεισε το ημίχρονο με σερί 8-2 με τους Οκάρο και Μέικον να αναλαμβάνουν δράση(45-39).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνημε τρίποντο του Ντάριλ Μέικον για το +9 του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός πήρε την... μπαγκέτα από τον Νέντοβιτς και με τη βοήθεια των τρομερών Ουάιτ, Παπαγιάννη και Έβανς έστειλαν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +12 στο 25' (59-47).

Κάπου εκεί ξεκίνησε η πριονοκορδέλα από τον Φούφη και πάλι που ανακάλυψε τρίτο φάουλ του Παπαγιάννη σε τρομερή τάπα στον Φαλ! Η διαιτητική τριάδα έκανε ότι μπορούσε για να μην ξεφύγει η διαφορά στους 20 πόντους, γιατί για εκεί ήταν με το τρομερό μπάσκετ που έπαιζε ο Παναθηναϊκός και τα κατάφερε έχοντας 6-1 φάουλ στο δεκάλεπτο (το δεύτερο του Ολυμπιακού δόθηκε 4,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος).

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι με το φτωχό βάσει εικόνας 67-58 και στο τέταρτο δεκάλεπτο το έργο του Φούφη έπιασε τόπο. Ο Ολυμπιακός έριχνε ξύλο στην άμυνα, φάουλ δεν δινόταν, οι κατοχές δινόντουσαν ανάποδα από τον Φούφη ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς πόντο για 7:30 λεπτά και οι ερυθρόλευκοι με σερί 15-0 πήραν το προβάδισμα 67-73 και πλέον έχοντας και ψυχολογία έφτασαν στη νίκη με MVP τον Φούφη και την παρέα του, με... βοήθειες από Ουόκαπ, Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ.

Τα Δεκάλεπτα: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Λύγισε» στο φινάλε ο Βεζένκοφ (video+photos)

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Λύγισε» στο φινάλε ο Βεζένκοφ (video+photos)

Κυπελλούχος για 10η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος για 10η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός

Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved