Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-71: Στον τελικό με «μαέστρο» Σαντ-Ρος (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-71: Στον τελικό με «μαέστρο» Σαντ-Ρος (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο: Με έναν μαγικό Χάουαρντ Σαντ-Ρος και επιθετική πολυφωνία η ομάδα του Όντεντ Κάτας έκανε επίδειξη δύναμης και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ερχόμενη Κυριακή (9/5) απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, σαρώνοντας το Λαύριο στο ΟΑΚΑ με 108-71, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, αλλά και μια γενικότερη άψογη επιθετική εικόνα.

Ο Κουβανός γκαρντ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας 18 πόντους με 5/7 τρίποντα, αλλά και 12 ασίστ.

Είχε ωστόσο και αρκετούς άξιους συμπαραστάτες στην επιθετική παράσταση του Παναθηναϊκού. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπεν Μπέντιλ με 19 πόντους (6/6 δίποντα και 1/1 τρίποντο), ακολούθησε ο Ντίνος Μήτογλου με 16 πόντους, ο Άαρον Ουάιτ με 15 (5/7 τρίποντα), ενώ ο Μάριο Χεζόνια είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα!

Από το Λαύριο ξεχώρισε ο Ντιαλό (26 πόντους), που σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε να παλεύει μόνος του, ενώ βοήθειες πρόσφερε και ο Κάρτερ (16 πόντους και 4 ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να είναι στη 12άδα αλλά να μην αγωνίζεται, έκανε επίδειξη δύναμης από το ξεκίνημα του αγώνα. Απέναντι σε μια αξιόλογη και καλή ομάδα. Επιθετικά ήταν άριστος, με εξαιρετική κυκλοφορία και δημιουργία (αξίζει να σημειωθεί πως ο Μακ είχε 6 πόντους, αλλά και 8 ασίστ). Αμυντικά είχε κάποια διαστήματα με λάθη και κακή αξιοποίηση των φάουλ, ωστόσο ίσως έχει αφήσει το... τέλειο για τον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ.

H διακύμανση του αγώνα

Μετά από πολύ καιρό ο Όντεντ Κάτας είχε στην πεντάδα τον Χεζόνια, μαζί με τους «συνήθεις ύποπτους», Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Παπαγιάννη. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση, έβγαλε ελεύθερα σουτ, τα οποία δεν μπήκαν στις πρώτες επιθέσεις, με αποτέλεσμα το Λαύριο να προηγηθεί με 2-6. Ωστόσο, στη συνέχεια οι «πράσινοι» άρχισαν να βρίσκουν στόχο απέναντι σε διάφορες άμυνες του Λαυρίου (ακόμα και ζώνη), με τον Ουάιτ να πετυχαίνει 9 πόντους και να οδηγεί τους «πράσινους» σε διψήφιες διαφορές. Ο Ντιαλό από την άλλη έμοιαζε απελπιστικά μόνος, έχοντας 10 από τους 16 πόντους της ομάδας του στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το πόδι στο... γκάζι επιθετικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας άλλους 26 πόντους. Με εξαιρετική δημιουργία και τους Σαντ Ρος και Μακ να οργανώνουν άριστα το παιχνίδι (5 και 4 ασίστ αντίστοιχα, στο πρώτο 20λεπτο) συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά. Κι αυτό παρότι αμυντικά σε αρκετές περιπτώσεις παρουσίασαν σημάδια χαλάρωσης, με τον Κάρτερ να παίρνει τη... σκυτάλη της μοναξιάς από τον Ντιαλό στη δεύτερη περίοδο και να πετυχαίνει και τα μοναδικά δύο τρίποντα του Λαυρίου στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε παροιμοιώδη πολυφωνία και πάλι, με τους Σαντ Ρος (9 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ), Μπέντιλ (9 από τους 10 πόντους του ημιχρόνου στη δεύτερη περίοδο) και Παπαπέτρου (10π., 3 ασ., 3ρ.) να «διαδέχονται» τον Ουάιτ (12π.). Η διαφορά έφτασε και το +19 για τον Παναθηναϊκό και εν τέλει έκλεισε στο 53-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακά καρφώματα των Παπαγιάννη και Χεζόνια, αλλά κι ένα ακόμα τρίποντο από τον Ουάιτ έφτασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (60-39). Ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική με το Λαύριο να υπενθυμίζει γιατί είναι η φετινή ευχάριστη έκπληξη. Έπαιξε πιεστική άμυνα, οδήγησε σε λάθη και τραβηγμένες επιθέσεις τους «πράσινους» και χτύπησε στο ανοιχτό γήπεδο, κάνοντας σερί 10-0 με 3 εντυπωσιακά καρφώματα.

Μετά το τάιμ άουτ του Κάτας ο Παναθηναϊκός απάντησε αρχικά με ένα σερί 4-0, αλλά συνέχισε να είναι κάπως προβληματικός στην επίθεση. Βελτίωσε ωστόσο την άμυνά του και με... μαέστρο τον καταπληκτικό Σαντ Ρος έφτασε στο 74-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Μήτογλου και Μπέντιλ να «οργιάζουν» κοντά στο καλάθι, αλλά και μακριά από αυτό και να εκτοξεύουν τη διαφορά σε επίπεδο 30 πόντων και τον Σέλβιν Μακ να υπογράφει με ένα τρίποντο την 100άρα, πριν το παιχνίδι κλείσει στο τελικό 108-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 53-37, 74-56, 108-71

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:



Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved