Εκείνοι που θα κλέψουν την παράσταση!

Εκείνοι που θα κλέψουν την παράσταση!

Το Onsports εκτιμά πως τα «φώτα» της Basket League τη νέα χρονιά θα πέσουν στους Άλστον, Γκάρετ και Γκάντι

Κάθε χρόνο αρκετοί είναι οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα φιλοδοξώντας να κάνουν ένα καλό πρωτάθλημα, προκειμένου να μετακινηθούν σε πιο ανταγωνιστικές Λίγκες!

Το Onsports ξεχωρίζει τρεις περιπτώσεις παικτών, στους οποίους θεωρεί ότι θα πέσουν πάνω τα «φώτα της δημοσιότητας» τη νέα σεζόν στην Basket League!

Εκείνοι που κατά την γνώμη μας θα κλέψουν την παράσταση παίζοντας στα γκαρντ και θα έχουν τα «κλειδιά» στις ομάδες τους είναι ο Σιζ Άλστον Τζούνιορ του Λαυρίου, ο Αμπντούλ Γκάντι του Περιστερίου και ο Ντιάντε Γκάρετ του Προμηθέα Πάτρας.

Σιζ Άλστον Τζούνιορ (24χρ., 1.93)

alstonshizz

Προέρχεται από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Τεμπλ με το οποίο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε σύνολο 129 αγώνων είχε 12.4 πόντους μέσο όρο, 2.6 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ενώ, την τέταρτη χρονιά του (senior season) σε 33 αγώνες ήταν καταπληκτικός με 19.7 πόντους μέσο όρο, 5 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 κλέψιμο.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην G-League με τους Delaware Blue Coats (θυγατρική των Philadelphia 76ers) σε 23 αγώνες είχε Μ.Ο.: 3.7 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ. Ενώ, στις 11 Μαρτίου υπέγραψε συμβόλαιο με την Πολωνική GTK Gliwice, αλλά δεν ξεκίνησε να αγωνίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε τον συγκεκριμένο παίκτη γιατί εκτός από καλός σκόρερ, είναι καλός χειριστής της μπάλας, διαβάζει καλά τις άμυνες και τελειώνει τις φάσεις, είτε με διεισδύσεις, είτε καρφώνοντας!

Θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή, ένας παίκτης που δεν έχει προλάβει να αγωνιστεί στην Ευρώπη και υπό αυτή την έννοια στο Λαύριο, πήραν το ρίσκο και κατά την γνώμη μας, θα τους βγει, όπως και με τόσες άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ο ίδιος έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, αλλά πριν από εκείνον ήρθε και έπαιξε μπάσκετ στην χώρα μας ο πατέρας του Levan Alston Sr., ο οποίος αγωνίστηκε ακόμη στην Κύπρο και την Ιταλία. Και ο ίδιος αποφοίτησε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Τεμπλ.

Ντιάντε Γκάρετ (32χρ., 1.93)

diante garrett tofas προμηθεας 1000x600

Το μεγάλο μειονέκτημα του Αμερικανού γκαρντ είναι η απουσία του από κάθε αγωνιστική δράση, λόγω του τραυματισμού του για έναν χρόνο. Όμως, η ποιότητα του είναι τέτοια, που όταν βρει ρυθμό εκτιμούμε πως θα κάνει την διαφορά για τον Προμηθέα. Ασφαλώς και ο Μάκης Γιατράς πριν εισηγηθεί την απόκτηση του γνώριζε ότι προέρχεται από έναν τραυματισμό (χιαστούς) που του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστική πέρσι, όμως είναι ένας ξένος που έχει όλα τα στοιχεία για να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστικών της Basket League.

Ο Ντιάντε Γκάρετ την σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Τόφας Μπούρσα, με την οποία κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ στο EuroCup είχε 18.4 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ, ενώ σούταρε με 43.5% στα τρίποντα. Πρόκειται για εξαιρετικό δημιουργό και πολύ καλό σκόρερ που θα έχει τα «ηνία» του Προμηθέα σε μια δύσκολη, όσο και απαιτητική χρονιά. Ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο αρχικά, λόγω της απραξίας του, αλλά εκτιμάται πως θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα «όπλα» των Πατρινών.

Αμπντούλ Γκάντι (28χρ., 1.92)

abdul gaddy peristeri

Περπατημένος στα ευρωπαϊκά παρκέ (έπαιξε σε Βίρτους Μπολόνια, Ρίγα και Βίρτζμπουργκ) ο γκαρντ του Περιστερίου είναι ένας αθλητής με προσωπικότητα, που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και είναι σπουδαίος πασέρ. Ο ιδανικός συμπαίκτης για τον Στίβεν Γκρέι προκειμένου να περιμένει την πάσα του και να «οπλίσει».

Παίζει καλή άμυνα και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Basket League. Έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από μια διετία στην G-League με τους Oklahoma City Blue, θυγατρική ομάδα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Την πρώτη χρονιά (2018-2019) είχε σε 49 αγώνες, 9,5 πόντους, 7,4 ασίστ, 3,1 ριμπάουντ, ενώ σούταρε με 44,9% στα τρίποντα.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο σε σύνολο 38 αγώνων είχε 12,3 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 8,2 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με 43,3% στα τρίποντα. Αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αποτελέσει έναν από τους ξένους σημείο-αναφοράς στην Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

 



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved