Αλβέρτης: «Υποχρέωση μας η κληρονομιά των Γιαννακόπουλων- Να στηρίξουμε την προσπάθεια»

Αλβέρτης: «Υποχρέωση μας η κληρονομιά των Γιαννακόπουλων- Να στηρίξουμε την προσπάθεια»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στάθηκε στα όσα δημιούργησε στον Παναθηναϊκό η οικογένεια Γιαννακόπουλου και στο γεγονός ότι άπαντες είναι έτοιμοι να στηρίξουν αυτό το πλάνο

Παράλληλα όπως ανέφερε ο «Φράγκι» άπαντες θα πρέπει να δουλέψουν για το μέλλον που έρχεται από πίσω, ενώ θα πρέπει άπαντες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλβέρτης:

«Έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το τραπέζι. Σίγουρα είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια, εκ των οποίων στα 30 ήμουν και είμαι παρών, από τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση, τον κ. Κώστα μέχρι τον Δημήτρη, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο και μοναδικό: κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο, απ' ότι διαπίστωσα στη συνέχεια. Την έννοια της οικογένειας που δουλεύει για τον κοινό στόχο. Τα πράγματα μπορεί να είναι επαγγελματικά, αλλά στο μυαλό όλων είναι η λειτουργία της ομάδας σαν οικογένεια. Η κληρονομιά των Γιαννακόπουλων είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, κι εννοώ την αγάπη του. Θα την στηρίξουμε την ομάδα ακόμη και στις δυσκολίες, όπως αυτές που έρχονται την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα, που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση. Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνεια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς συνέχεια. Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω».

Για τον σχεδιασμό: «Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε με βάση την αξιοπιστία απέναντι στις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι σε αυτούς που θα έρθουν να εκπροσωπήσουν την ομάδα μας. Είναι πολύ σημαντικό, υποχρέωση, υγεία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πάμε. Δεν θα πάμε πιο μακριά από εκεί που μπορούμε».

Για την νέα πυραμίδα της ομάδας: «Τι επιλογές είχαμε; Να αφήσουμε κάτι που ήταν όλη μας η ζωή; Κάνουμε μια προσπάθεια, κρατάμε την ομάδα ζωντανή, με τα δεδομένα που έχουμε και θα έχουμε. Να φτιάξουμε κάτι που θα συντηρείται από μόνο του. Είπαμε πάμε να φτιάξουμε κάτι υγιές. Αν τα δεδομένα με βάση το 5, τα πάμε στο 5,5, θα είναι επιτυχία. Η άλλη επιλογή ποια θα ήταν;»

Για τους ρόλους τους: «Το κεφάλι τους τα παίζουν τα παιδιά που πάνε να σβήσουν φωτιές. Εδώ μιλάμε για μια αθλητική προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο τι ακριβώς γίνεται. Είναι αθλητικός επαγγελματικός χώρος. Θέλουμε να στηρίξουμε και να πετύχουμε. Να δώσουμε ανάσα σε μια δύσκολη στιγμή. Πάντα έτσι σκεφτόμασταν. Ως παίκτης θες το παραπάνω. Από τη στιγμή που σταματάς δεν έχουμε να κυνηγήσουμε κάτι. Μένει η αγάπη και ο σεβασμός σε ένα αθλημα που σε γέμισε. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Είναι υποχρέωσή μας. Έτσι το νιώθουμε. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ το "ξύλο"».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 και αποχώρηση Ηφαίστου και Ρεθύμνου: «Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, είναι δύσκολοι καιροί, σχετικά με την αποχώρηση των δύο ομάδων. Δεν βοηθάει το πρωτάθλημα σίγουρα. Η χρονιά είναι περίεργη. Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επιλογή του. Επηρεάζει το προϊόν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είναι στο χέρι μας κάτι από αυτά».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε το καλύτερο δυνατό με τα δεδομένα που έχουμε. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι. Είναι εύκολο να λες και να βάζεις στόχους στα λόγια. Πρέπει να δουλεύεις και να τους φτάνεις. Παλιά λέγαμε για Φ4 με τον Διαμαντίδη, τον Σάρας και τον Πέκοβιτς. Τώρα είναι άλλη η κατάσταση».

Επίσης σημείωσε: «Δεν είναι λογικό αυτό που είπα πριν; Δεν έχουμε πλήρες ρόστερ. Μπορεί κάτι σε 20 μέρες να είναι καλύτερο. Ο Γιώργος μπορεί να φτιάξει ένα σύνολο που να μην πιστεύουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτή τη στιγμή. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα για το τι είναι "καταδικασμένος" ο ΠΑΟ να κάνει κάθε χρόνο. Απλά, δεν μπορώ να βάλω μια ταμπέλα αυτή τη στιγμή. Τους στόχους θα τους ξέρουμε μέσα μας, καθημερινά. Δεν ξέρει κανένας αν η ομάδα θα είναι για οκτάδα ή για Final Four ή οτιδήποτε. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Η ομάδα είναι ακόμα στη δημιουργία της»

 

 



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved