Πέρκινς στο Onsports: «Δε χρειάζεται προπονητή ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Πέρκινς στο Onsports: «Δε χρειάζεται προπονητή ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν της Λαμποράλ Κούτσα, Ντορόν Πέρκινς, εξηγεί στο Onsports, με την «επιστροφή» του στο ΣΕΦ, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ανάγκη να αποκτήσουν νέο κόουτς και μιλάει για τη σχέση του με Γιώργο Μπαρτζώκα και Μίλαν Τόμιτς.

Ο 31χρονος Αμερικανός άσος των Βάσκων έπαιξε στο λιμάνι στα τέλη της χρονιάς 2012/13, αλλά δεν μπόρεσε να βρει χώρο στους Πειραιώτες και δεν κρύβει στο Onsports ότι αυτό είναι κάτι που τον πεισμώνει ώστε να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο.

Οι εντυπώσεις του από τα όσα έζησε στους «ερυθρόλευκους» είναι θετικές, όμως παραδέχεται ότι δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε. Παρόλα αυτά, έχει την καλύτερη άποψη τόσο για τον μέχρι πρότινος τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, όσο και για τον σημερινό, Μίλαν Τόμιτς.

Η γνώμη του είναι ότι οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης διαθέτουν μια έτοιμη ομάδα που ίσως να είναι ρίσκο αν θελήσουν να δώσουν το «τιμόνι» της σε έναν καινούριο προπονητή που θα φέρει νέα φιλοσοφία και ίσως θελήσει να αλλάξει κάποια πράγματα.

Αντιμετωπίζεις την πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά αφότου αποχώρησες ενάμιση χρόνο πριν. Πώς ήταν η παραμονή σου στην Ελλάδα;

«Ήταν εξαιρετικά. Δεν έπαιζα πολύ, δεν μπορώ να πω πολλά για την εμπειρία μου μέσα στο παρκέ, αλλά το να αγωνιστώ με αυτά τα παιδιά κατακτώντας το πρωτάθλημα (Ευρώπης) ήταν ωραίο».

Γιατί αποχώρησες;

«Πήγα απλά για να βοηθήσω στο τέλος της χρονιάς και μετά από αυτό δε με χρειάζονταν άλλο. Πήραμε την Ευρωλίγκα και έπειτα έφυγα, όπως ήταν οι όροι της συμφωνίας».

Θεωρείς ότι δε βρήκες το ρόλο σου στην ομάδα;

«Είναι πάντα πολύ δύσκολο να βρίσκεις το ρόλο σου πόσω μάλλον σε μια ομάδα που έχει ήδη ένα πρωτάθλημα Ευρώπης σαν κάτοχος. Εγώ προσπάθησα να ταιριάξω, αλλά δε μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Δε με χρειάζονταν όμως, αφού πήραν τον τίτλο».

Άκουσες ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι πια στον Ολυμπιακό;

«Ναι, το άκουσα. Δεν είναι ευχάριστο αυτό, αλλά δεν ξέρω τι συνέβη. Άκουσα ότι έφυγε, χωρίς να γνωρίζω περισσότερα. Είχε καλή πορεία εκεί πάντως».

Η συνεργασία σου μαζί του πώς ήταν;

«Ήταν καλή. Όχι και τόσο βέβαια, επειδή δεν έπαιζα πολύ. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο για να χτίσουμε μια σχέση. Τον σέβομαι σαν προπονητή και ελπίζω πιθανώς και εκείνος σαν παίκτη».

Αυτές τις μέρες, ο Ολυμπιακός ψάχνει για νέο προπονητή. Γνωρίζοντας την ομάδα από την περίοδο που ήσουν εκεί, τι είδους κόουτς πιστεύεις ότι χρειάζεται;

«Έχουν μια πολύ καλή χημεία με τον αρχηγό Μπίλι. Παίζουν αρκετό καιρό μαζί. Δε χρειάζονται προπονητή να έρθει να αλλάξει πράγματα και να κάνει κάτι διαφορετικό. Καλύτερα να χτίσουν σε αυτό που έχουν ήδη, επειδή γίνεται σκληρή δουλειά. Ο καθένας παίζει για τον άλλον και έχουν και τον ηγέτη Σπανούλη. Δε χρειάζονται προπονητή».

Στα τελευταία παιχνίδια, προπονητής είναι ο Μίλαν Τόμιτς. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν;

«Είναι καλή. Δεν τον ξέρω πολύ καλά ούτε αυτόν, αλλά μιλούσαμε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και γνωρίζει καλά το άθλημα. Ξέρει αυτούς τους παίκτες, ίσως περισσότερο από τον πρώτο προπονητή, αφού τους μιλούσε περισσότερο. Μπορεί να είναι σπουδαία επιλογή, δεν ξέρω, όμως είναι εξαιρετικός τύπος».

Εσύ έχεις μια προσωπική αίσθηση εκδίκησης αυτή την εβδομάδα;

«Φυσικά. Αρχικά, θέλω να τους κερδίσω επειδή είναι αντίπαλοι και ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω πολύ χρόνο εναντίον τους, γιατί εκεί δεν είχα αυτή τη δυνατότητα. Έχω μια προσωπική αίσθηση εκδίκησης, αλλά περισσότερο για να δείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο. Θα είναι ένα δύσκολο ματς».

Ο Ολυμπιακός διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με δύο ήττες σε τέσσερα ματς και μάλιστα σε παιχνίδια που θεωρητικά ήταν το φαβορί για να κερδίσει. Εσείς θα προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την κατάσταση;

«Ναι, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε. Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε για αυτό, επειδή έχουμε τη δική μας ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα τους βρούμε σε κακή μέρα».

Ποιοι παίκτες του αντιπάλου σας θεωρείς ότι απαιτούν τη μεγαλύτερη προσοχή από εσάς;

«Πρώτα από όλα οι γκαρντ στις θέσεις 1-2 που ελέγχουν πολύ την μπάλα και φτιάχνουν το παιχνίδι για την υπόλοιπη ομάδα. Αν τους σταματήσουμε θα είναι καλό επειδή αυτοί δημιουργούν καταστάσεις για τους άλλους».

Η Λαμποράλ και ο Ολυμπιακός προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας απέναντι σε Νεπτούνας και Βαλένθια, αντίστοιχα. Πιστεύεις ότι αυτές οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρώτη θέση του ομίλου;

«Εγώ προσωπικά, ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με τη Λαμποράλ. Δεν ξέρω για τον Ολυμπιακό, αλλά εμείς θέλουμε να προκριθούμε στο Τοπ 16 από το γκρουπ μας. Οπότε, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο. Όποιος το πάρει θα βρίσκεται σε μια πολύ καλή θέση».

Εκτός από τον Ολυμπιακό και η Λαμποράλ είναι σε μια περίεργη κατάσταση, αφού μπορεί να κέρδισε την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αλλά έχει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στην Ισπανία. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

«Παίξαμε με καλές ομάδες στην Ισπανία και ακόμη μαθαίνουμε πολλά μαζί. Η ομάδα μαζεύτηκε αργά και μαθαίνουμε ακόμη ο ένας τον άλλο. Προσπαθούμε να δέσουμε, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα. Για αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε, διότι έχουμε μια ομάδα με πολύ ταλέντο».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε όλες τις διοργανώσεις;

«Να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Ο δικός μου στόχος είναι να κερδίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς. Ένα παιχνίδι τη φορά, αφού όλα ξεκινούν από ένα ματς. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στον Ολυμπιακό και μετά στο πρωτάθλημα».

Εσύ είσαι καινούριος στη Λαμποράλ, καθώς αποκτήθηκες αυτό το καλοκαίρι. Πώς πήρες αυτή την απόφαση;

«Ήταν μια απόφαση που βασίστηκε σε πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον. Ένιωσα ότι υπογράφοντας στην ομάδα έχουμε πολλές δυνατότητες και ελπίζω να βοηθήσω διότι υπάρχει πολλή ταλέντο. Ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα και να δείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Ντορόν Πέρκινς:

Πέρκινς στο Onsports: «Δε χρειάζεται προπονητή ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved