Γκεραρντίνι στο Onsports: «Ο Λούντζης μού θυμίζει Διαμαντίδη!» (photos+video)

Γκεραρντίνι στο Onsports: «Ο Λούντζης μού θυμίζει Διαμαντίδη!» (photos+video)

Ο εκ των διοργανωτών του Adidas Eurocamp, στο οποίο λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Μικέλε Γκεραρντίνι, μιλάει στο Onsports για το ανερχόμενο αστέρι του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Λούντζη, και πιστεύει και αυτός ότι ο νεαρός μοιάζει στον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο Μικέλε Γκεραρντίνι είναι ο γιος του περίφημου Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ανέλαβε γενικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έχει περάσει και από ομάδες του ΝΒΑ, όπως οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, Τορόντο Ράπτορς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Μαζί «τρέχουν» το Adidas Eurocamp, ο Μικέλε είναι Ανώτερος Συντονιστής του Αθλητικού Μάρκετινγκ της Adidas Basketball και διοργανώνει το τουρνουά μαζί με την μάνατζερ, Jelena Soce, ενώ ο Μαουρίτσιο είναι ο διευθυντής που τους βοηθάει μαζί με τον διευθυντή προπονητών, Μπιλ Μπάινο.

Ο Λούντζης συμμετείχε με επιτυχία στο τουρνουά πριν ανακοινωθεί η μετακόμισή του στους «πράσινους» και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος από τον Μικέλε Γκεραρντίνι για να αναφερθεί στα χαρακτηριστικά του καινούριου παίκτη των «πρασίνων», τις δυνατότητες και την αξία του.

Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε τον Λούντζη ως μια μελλοντική προοπτική. Πιστεύετε ότι ο 15χρονος έχει όλες τις δυνατότητες να διαδραματίσει βασικό ρόλο στον Παναθηναϊκό στο μέλλον και πού βασίζετε τη γνώμη σας;

«Κάθε παίκτης του ταλέντου και των δεξιοτήτων του, έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μονοπάτι που απαιτεί πολλή προσπάθεια και προπόνηση».

Ο Λούντζης έλαβε μέρος στο Adidas Eurocamp του Τρεβίζο, στο οποίο εσείς είστε ένας από τους διοργανωτές. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τον τρόπο που έπαιξε εκεί; Τι έκανε στο τουρνουά;

«Το παιδί είναι πολλά υποσχόμενο και μου άρεσε πολύ. Προπονούταν για 3 ημέρες (δύο φορές την ημέρα) με 13 άλλα παιδιά της επόμενης γενιάς. Είχε εξαιρετική στάστη και αυτοπεποίθηση μέσα στο παρκέ».

Είναι πόιντ γκαρντ με ύψος 1.95 μέτρα, αλλά είναι ακόμα 15 ετών. Νομίζετε ότι μπορεί να ψηλώσει και άλλο; Πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τη θέση του; Θα τον δούμε μια μέρα να γίνεται φόργουορντ αν κερδίσει ύψος;

«Πιστεύω ότι θα πάρει ακόμη μερικά εκατοστά, αλλά δε νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει τη θέση του στο γήπεδο. Για την άμυνα πιθανότατα να είναι σε θέση να μαρκάρει παίκτες στις θέσεις 1-2-3, αλλά στο επιθετικό κομμάτι νομίζω ότι θα μπορεί να χειρίζεται την μπάλα».

Ο Λούντζης είναι ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Κ-16. Τι σημαίνει αυτό για έναν νεαρό παίκτη να θεωρείται ότι έχει τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη σε μια τόσο νεαρή ηλικία;

«Του δίνει κίνητρο για να συνεχίσει να προσπαθεί ώστε να παραμείνει εκεί. Επιπλέον, χτίζει την προσωπικότητά του για να εμπνέει τους συμπαίκτες του και να οδηγεί τις ομάδες για τις οποίες παίζει, στην καλύτερη δυνατή απόδοση».

Με ποιον μεγάλο παίκτη του κόσμου θα συγκρίνατε τον Μιχάλη Λούντζη; Ίσως με κάποιον πρώην ή νυν παίκτη του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, ακόμη και αν μου θυμίζει λίγο τον Διαμαντίδη. Το παιδί έδειξε πολύ καλές δεξιότητες και φαίνεται επίσης να είναι έξυπνος. Εφόσον προπονείται σκληρά θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο πλέι μέικερ».

Τι μπορεί να κάνει καλύτερα μέσα στο γήπεδο; Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη του;

«Είναι πολύ καλός στο διάβασμα της άμυνας και μπορεί να διεισδύσει τόσο στη δεξιά όσο και την αριστερή πλευρά. Το ύψος του τον βοηθάει πολύ, ειδικά σε αυτή την ηλικία».

Ο Διαμαντίδης είναι 34 ετών και όλοι αναζητούν τον επόμενο παίκτη που θα κάνει τα ίδια πράγματα με αυτόν. Πιστεύετε ότι ο Λούντζης θα είναι σε θέση να του μοιάσει μετά από μερικά χρόνια;

«Ο Λούντζης έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σημαντικός παίκτης, αλλά είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να τον ονομάσουμε ως το επόμενο Διαμαντίδη, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες που έχουν υπάρξει!»

Τι έχετε να πείτε για τους άλλους Έλληνες παίκτες που έλαβαν μέρος στην Adidas Eurocamp, τον Γιάννη Παπαπέτρου του Ολυμπιακού και τον Λευτέρη Μποχωρίδη του Άρη; Μπορούν να γίνουν παίκτες - αστέρια στο μέλλον για την ελληνική εθνική ομάδα και τους συλλόγους τους και γιατί;

«Νομίζω ότι ο Παπαπέτρου έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, έχοντας εμπειρία και από την Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν. Ο Μποχωρίδης είναι ένας παίκτης με πολύ καλές δεξιότητες και αναμένεται να οδηγήσει την ελληνική εθνική ομάδα Κ-20 στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πραγματικά πιστεύω ότι και οι δύο είναι το άμεσο μέλλον της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Γνωρίζετε κάτι για τον άλλο νεαρό παίκτη που υπέγραψε ο Παναθηναϊκός, τον 17χρονο Γιώργο Παπαγιάννη;

«Ο Παπαγιάννης είναι ένας πολύ ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος σέντερ, ο οποίος, παρά την ηλικία του, δείχνει μια πολύ ώριμη παρουσί στο παρκέ. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους από άποψη προοπτικής παίκτες της ηλικίας του στην Ευρώπη και θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο στην μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».  

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να φέρει ταλαντούχους νέους Έλληνες παίκτες στην ομάδα του, προκειμένου να «χτίσει» μια ομάδα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Πιστεύετε ότι Λούντζης και Παπαγιάννης είναι καλές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση;

«Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί έναν δρόμο που εξασφαλίζει μακροχρόνια. Επενδύοντας στην επόμενη γενιά κάνει τα θεμέλια του συλλόγου ισχυρότερα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Και οι δύο παίκτες είναι μια σαφής κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση και μαζί με παίκτες όπως ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Διαμαντάκος, οι οποίοι είναι ήδη εκεί, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί το μέλλον του σωματείου».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Λούντζη:

Γκεραρντίνι στο Onsports: «Ο Λούντζης μού θυμίζει Διαμαντίδη!» (photos+video)



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved