Ουίμς στο Onsports: «Δεν μπορώ να σταματήσω τον Διαμαντίδη!» (photos+videos)

Ουίμς στο Onsports: «Δεν μπορώ να σταματήσω τον Διαμαντίδη!» (photos+videos)

Ο Σόνι Ουίμς μιλάει στο Onsports για την εξέλιξη των προημιτελικών ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκό και την προσπάθεια που καταβάλει για να περιορίσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά… πέφτει στο κενό λόγω της ηγετικής ικανότητας του αρχηγού του Εξάστερου.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο καλύτερος παίκτης των Ρώσων συνολικά στα τρία πρώτα παιχνίδια της ομάδας του με τους «πράσινους» για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Παρόλο που μοιάζει να έχει την ικανότητα να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του προπονητή του, υπάρχει κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αδυνατεί να το πετύχει ολοκληρωτικά και αυτό δεν είναι άλλο από την αναχαίτιση του Διαμαντίδη. Ο Ετόρε Μεσίνα τον έχει τοποθετήσει αρκετές φορές πάνω στον αστέρα του «τριφυλλιού», αλλά ο 27χρονος άσος των Μοσχοβιτών δεν κρύβει ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο πασέρ όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Στην επίθεση πάντως, τα πηγαίνει πολύ καλά όντας ο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ και στους τρεις αγώνες με τον Παναθηναϊκό, όπου τα έχουμε δει… όλα! Από παράταση, εύκολη νίκη των Ρώσων, μέχρι επικράτηση του Εξάστερου και όλα δείχνουν ότι η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο συγκλονιστική. Ο Ουίμς συμφωνεί με αυτό και θεωρεί ότι δεν είναι έκπληξη ο τρόπος που εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι στιγμής αφού όπως λέει στο Onsports, σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η Ευρωλίγκα αυτό είναι κάτι φυσιολογικό μεταξύ δύο «μεγαθηρίων».

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Παναθηναϊκός να κάνει… comeback και αν γίνει αυτό, με τον τρόπο που έχουν κυλήσει οι καταστάσεις, θα είναι ακόμη πιο όμορφο για τους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν ζήσει ανάλογα μεγάλες στιγμές με την ομάδα τους με απόδειξη το 2002 και προσμένουν με αγωνία ακόμα μία. Άλλωστε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από ένα comeback, βλέποντας κάποιον με όνειρα να αποτυγχάνει και μετά να λαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία», έχει πει η 45χρονη Αυστραλέζα ηθοποιός, Ρέιτσελ Γκρίφιθς με την 60χρονη διάσημη Αμερικανή συγγραφέα, Αν Λάμοτ, να συμφωνεί με δικά της λόγια από το παρελθόν που έχουν μείνει στην ιστορία: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από ένα comeback, όταν είσαι κάτω και έξω, έτοιμος να χάσεις και εκτός χρόνου».

Αυτή η σειρά μοιάζει πολύ παράξενη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο μπρέικ στο πρώτο ματς στη Μόσχα, στο δεύτερο παιχνίδι τον νικήσατε εύκολα και στον τρίτο αγώνα χάσατε στο ΟΑΚΑ. Πώς εξηγείς αυτές τις τόσες πολλές διαφορετικές εναλλαγές και τι περιμένεις στην τέταρτη αναμέτρηση;

«Νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό για σειρά πλέι οφ μεταξύ δύο δυνατών ομάδων. Στο άθλημά μας δεν μπορείς να περιμένεις αποτελέσματα να επαναλαμβάνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν παρακολουθείς ΝΒΑ γνωρίζεις ότι οι Ουόριορς πήραν το πρώτο ματς κόντρα στους Κλίπερς, αλλά οι Κλίπερς πάλεψαν για την επιστροφή και νίκησαν με 40 πόντους διαφορά στο δεύτερο. Οι ομάδες κάνουν τις ρυθμίσεις τους και έχουν έμπειρους παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του παιχνιδιού τους σε δύσκολες καταστάσεις. Όλα μπορούν να συμβούν εδώ που βρισκόμαστε».

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να στείλει τη σειρά σε πέμπτο αγώνα στη Μόσχα αφότου έδειξε ότι μπορεί να σας νικήσει στο ΟΑΚΑ. Ποια είναι η ψυχολογία σας τώρα; Έχει αλλάξει μετά το 2-1 και νιώθετε περισσότερο άγχος να πάρετε τη νίκη στο τέταρτο ματς έτσι ώστε να μην επιστρέψετε στη Μόσχα για ακόμη έναν αγώνα; Φοβάστε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι μπορεί να είναι «επικίνδυνο» για την ομάδα σας ή έχετε τη σκέψη ότι ακόμη και να χάσετε ξανά στο ΟΑΚΑ θα έχετε μια τρίτη ευκαιρία και νιώθετε ήρεμοι;

«Η ψυχολογία μας παραμένει η ίδια. Πρέπει να νικήσουμε και να πάμε στο Final 4. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε ένα μεγάλο ρεκόρ στο τρίτο ματς. Έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα τον προσέξετε περισσότερο τώρα που μπορεί να έχει καλύτερη ψυχολογία μετά το ρεκόρ του και τη νίκη του Παναθηναϊκού εναντίον σας; Ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης που αντιμετωπίσατε στα τρία πρώτα παιχνίδια; Σημαίνει κάτι για την άμυνά σας εναντίον του ότι στον δεύτερο προημιτελικό δεν ήταν τόσο καλός;

«Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα του Διαμαντίδη για χρόνια. Είναι ο ηγέτης, το σημείο αναφοράς. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό την ώρα που τον μαρκάρω, αλλά παρά τη σκληρή δουλειά, δεν μπορείς να τον σταματήσεις πλήρως. Δεν ξέρω πώς τα ρεκόρ αλλάζουν τη ζωή του και τη συμπεριφορά του, αλλά νομίζω ότι προσπαθούσε σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε ξανά, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε όποια κατάσταση προσπαθήσει να μας δώσει ο Παναθηναϊκός».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από όσα έχει κάνει ο Ουίμς στους προημιτελικούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Παναθηναϊκό:

Ουίμς στο Onsports: «Δεν μπορώ να σταματήσω τον Διαμαντίδη!» (photos+videos)



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved