Ο Ιταλός με το… 3D τατουάζ στο Onsports: «Προσκυνάω τον Διαμαντίδη!» (photos+video)

Ο Ιταλός με το… 3D τατουάζ στο Onsports: «Προσκυνάω τον Διαμαντίδη!» (photos+video)

Ο μεγαλύτερος Ιταλός fan του Δημήτρη Διαμαντίδη, Νταβίντε Ντι Σάντε, μιλάει στο Onsports για τον... έρωτά του στον αρχηγό του Παναθηναϊκού που τον «οδήγησε» να τον κάνει τατουάζ στο μπράτσο του και μας εξηγεί γιατί ο 3D είναι καλύτερος από Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο!

Η φήμη του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Παναθηναϊκού δεν έχει σύνορα! Τα κατορθώματά της θρυλικής ομάδας και του αστέρα του Εξάστερου δεν έχουν κάνει μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να… παραληρούν, αλλά ολόκληρο τον κόσμο! Μετά τον Βάσκο θαυμαστή του έμπειρου γκαρντ, ανακαλύφθηκε και Ιταλός!

Πρόκειται για τον Νταβίντε Ντι Σάντε, ο οποίος έγινε οπαδός του Εξάστερου το 2000 λόγω Νάντο Τζεντίλε και από τότε είναι… αιώνια πιστός στο «τριφύλλι»! Μάλιστα, όταν πρωτοείδε τον Διαμαντίδη να παίζει με την πράσινη φανέλα κατάλαβε ότι δεν είναι… φυσιολογικός παίκτης, όπως μας λέει χαρακτηριστικά και μας εκμυστηρεύεται ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να τον συναντήσει και να παρακολουθήσει αγώνα του με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Ο 28χρονος οπαδός, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, αποφάσισε να κάνει το δεύτερό του τατουάζ (αγκαθωτό σύρμα το πρώτο στο δεξί του μπράτσο που το έκανε το 2007) πριν από περίπου έναν μήνα και στην αρχή δεν ήξερε τι να κάνει. Όταν είδε φωτογραφίες του Διαμαντίδη αποφάσισε να τον αποτυπώσει στο σώμα του για… πάντα! Έτσι και έγινε, στο αριστερό του μπράτσο! Μάλιστα, η φωτογραφία που επέλεξε δεν ήταν τυχαία, αφού η στάση του σώματος του 33χρονου γκαρντ του Παναθηναϊκού σε αυτή, είναι ίδια με το σήμα του ΝΒΑ!

Πώς αποφάσισες να κάνεις τατουάζ με τον Διαμαντίδη στο μπράτσο σου; Είναι το πρώτο σου τατουάζ; Είναι ο Διαμαντίδης ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Αποφάσισα να κάνω τατουάζ, το δεύτερό μου, περίπου έναν μήνα πριν, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω. Βλέποντας φωτογραφίες του Διαμαντίδη, είδα μία, για μένα όμορφη, που έμοιαζε με το σήμα του ΝΒΑ. Κάλεσα έναν καλλιτέχνη τατουάζ και του έστειλα τη φωτογραφία και τον ρώτησα αν το τατουάζ γίνεται. Μετά, η ιστορία είναι γνωστή! Ο Διαμαντίδης είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, είναι μια ιδιοφυία, νικητής στο παρκέ και εξαιρετικός άνθρωπος εκτός».

Τι σου αρέσει από αυτά που κάνει ο Διαμαντίδης μέσα στο γήπεδο;

«Μου αρέσει η ικανότητά του να παίρνει τα κρίσιμα σουτ όταν η μπάλα καίει, ότι μπορεί να δημιουργεί μια θαυμάσια φάση με μεγάλη συχνότητα, ειδικά σε δύσκολες στιγμές και η ικανότητα ηγέτη που έχει. Και είναι καθοριστικός τόσο στην επίθεση όσο και την άμυνα».

Πώς έγινες θαυμαστής του Διαμαντίδη και του Παναθηναϊκού;

«Έγινα οπαδός του Παναθηναϊκού το 2000, όταν έπαιζε στους πράσινους ο Νάντο Τζεντίλε. Όταν έφτασε ο Διαμαντίδης το 2004 ήταν ορατό με γυμνό μάτι ότι δεν ήταν ένας… φυσιολογικός παίκτης. Χρόνο με το χρόνο έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Από τα ρεκόρ του Διαμαντίδη ποιο σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο;

«Σε όλα τα τρόπαια που κατέκτησε ήταν καθοριστικός. Ασίστ, πόντοι, κλεψίματα, επίθεση, άμυνα, ηγετική ικανότητα».

Τι ξέρεις για την ιστορία του Παναθηναϊκού και του Διαμαντίδη;

«Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα σε όλα τα σπορ, ειδικά στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Φυσικά, ξέρω όλα τα παλμαρέ του Διαμαντίδη, αλλά είναι πάρα πολλά!»

Είχες ποτέ την ευκαιρία να του μιλήσεις;

«Όχι, τον είδα στη Ρώμη το καλοκαίρι του 2007, όταν η Εθνική Ελλάδας ήταν στην Ιταλία για φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ. Αλλά στις 27 Φεβρουαρίου (2014) θα πάω στο Μιλάνο, περίπου 700 χιλιόμετρα από το σπίτι μου, να δω τον Παναθηναϊκό (στο ματς με την Αρμάνι). Ελπίζω να γνωρίσω και να βγάλω φωτογραφία με τον Δημήτρη (Διαμαντίδη)!»

Έχεις μάθει για αυτή την ιστορία (http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/372544-To-oneiro-toy-Migkel-eihe-kai-Diamantidi-video-photos); Θα ήθελες να είσαι στη θέση αυτού του οπαδού;

«Ναι, ίσως!»

Από τα μεγάλα καλάθια του Διαμαντίδη ποια σου έχουν μείνει περισσότερο στο μυαλό;

«Δύο πρόσφατα καλάθια: Το νικητήριο σουτ εναντίον της Μπαρτσελόνα (παιχνίδια 2 και 3) στα τελευταία play off της Ευρωλίγκας. Δύο φάσεις που περιγράφουν τον Διαμαντίδη σε όλα τα επίπεδα».

Ποια στιγμή του Διαμαντίδη θυμάσαι περισσότερο;

«Την αγκαλιά με τον Ομπράντοβιτς μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011 στη Βαρκελώνη). Ήταν μια αξέχαστη στιγμή».

Φέτος, ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης στις ασίστ από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρωλίγκα. Τον προτιμάς να σκοράρει ή να δημιουργεί καλάθια για τους συμπαίκτες του;

«Όταν δημιουργεί καλάθια για τους συμπαίκτες του είναι μουσική, τέχνη και ποίηση! Μπορεί να σκεφτεί φάσεις με τη φαντασία του και αυτό είναι χαρά να το βλέπεις. Αλλά μου αρέσει εξίσου όταν σκοράρει!»

Ποια είναι η γνώμη σου για την απόφασή του να παίξει για πάντα στον Παναθηναϊκό και ποτέ στο ΝΒΑ;

«Θα ήθελα να δω τον Δημήτρη (Διαμαντίδη) στο ΝΒΑ στο απόγειο της καριέρας του, επειδή έχει όλες τις ικανότητες να παίξει εκεί για πολύ καιρό και για σημαντική ομάδα. Αλλά η καρδιά του είναι ταγμένη να είναι πράσινος για πάντα και αυτό ήταν όμορφο για τους οπαδούς».

Για την απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ελλάδας μετά το 2010 και το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ποια είναι η γνώμη σου;

«Είχε παίξει πολλά χρόνια χειμώνα – καλοκαίρι ασταμάτητα και αυτό είναι πολύ εξαντλητικό σωματικά και πνευματικά. Σέβομαι την απόφασή του επειδή είχε την ταπεινότητα να αναγνωρίσει ότι δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο στην Ελλάδα και να ξοδέψει όλη του την ενέργεια για τον Παναθηναϊκό».

Όταν αποσυρθεί από το μπάσκετ πού τον βλέπεις; Μπορείς να τον δεις σαν προπονητή;

«Είναι ήδη προπονητής σήμερα στο παρκέ! Θεωρώ ότι είναι φυσική του τάση, αλλά έχει τις ικανότητες να κάνει τα πάντα».

Μπορείς να τον συγκρίνεις με τον Βασίλη Σπανούλη; Εδώ στην Ελλάδα ο κόσμος τείνει να το κάνει αυτό και να προσπαθεί να διαπιστώσει ποιος από τους δύο είναι καλύτερος.

«Για μένα, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά ο Σπανούλης μπορεί να παίξει μόνο δύο ρόλους (πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ), ενώ ο Διαμαντίδης μπορεί να είναι πλέι μέικερ, γκαρντ, σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ τακτικής όταν ήταν πιο νέος. Οπότε, προτιμώ τον Δημήτρη (Διαμαντίδη) για αυτούς τους λόγους και όχι τον Σπανούλη και τον Ναβάρο για παράδειγμα, αλλά αναγνωρίζω ότι είναι ανάμεσα στους καλύτερους στην Ευρώπη».

Μια και χθες (Παρασκευή 14/2) ήταν του Αγίου Βαλεντίνου θα έλεγες ότι είσαι… ερωτευμένος αθλητικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

«(Γέλια) Δεν είναι αγάπη! Αλλά προσκύνηση! Τον σέβομαι σαν Θεό!»

Είχες δει τις εντυπωσιακές περιγραφές ενός Ιταλού και ενός Λατινοαμερικανού δημοσιογράφου, με τον δεύτερο να λέει ζωντανά ότι αγαπάει τον Διαμαντίδη; (http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/371741-Diamantidi-I-Love-You-videos)

«Όχι, είπε... τρελό! Για μένα ο Διαμαντίδης είναι ένας πραγματικός Θεός! Η αγάπη είναι μόνο για κορίτσια (γέλια)!. Θα παραμείνω στη δική μου εκδοχή: Προσκύνηση!».

Εκτός από τον Διαμαντίδη και τον Παναθηναϊκό ποιους άλλους παίκτες και ομάδες υποστηρίζεις;

«Στην Ιταλία δεν θαυμάζω με πάθος καμία ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αλλά τους υποστηρίζω όταν παίζουν στην Ευρώπη. Ήμουν οπαδός της ομάδας της πόλης μου, Άτρι, της οποίας ήμουν παίκτης στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, αλλά τώρα η ομάδα έχει εξαφανιστεί. Παρακολουθώ και υποστηρίζω τον σύλλογο που έχω δουλέψει, τη Ροζέτο, που είναι τώρα στην τρίτη κατηγορία, αλλά στο παρελθόν έχει παίξει για πολλά χρόνια στη Σέριε Α. Στο ΝΒΑ είμαι θαυμαστής των Ιταλών παικτών (Μπαρνιάνι, Μπελινέλι, Γκαλινάρι και Ντατόμε) και σεβαστών ομάδων».

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δεις παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ;

«Όχι, δεν έχω έρθει ποτέ στην Αθήνα, αλλά το να πάω στο ΟΑΚΑ είναι η μεγαλύτερη ευχή μου!»

Ποιους άλλους παίκτες του παρελθόντος και του παρόντος του Παναθηναϊκού θαυμάζεις;

«Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι σημαία! Επίσης, ο Νάντο Τζεντίλε, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Νίκολα Πέκοβιτς, ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ο Μάικ Μπατίστ, ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο Γιάκα Λάκοβιτς και ο Ρομέιν Σάτο».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός;

«Ίσως είναι λίγο πιο κάτω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τις δύο καλύτερες ομάδες μέχρι στιγμής, αλλά μπορεί να ανταγωνιστεί τους πάντες. Σε αυτό το Top 16 είναι απαραίτητο να πάρει τη δεύτερη θέση και να μπει στα play off με πλεονέκτημα των 3-5 παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ».

Εδώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουν ο Ολυμπιακός να χάνει κάθε ματς, ακόμη και στην Ευρώπη. Εσύ είσαι έτσι; Είσαι αντι – Ολυμπιακός;

«Αυτή η αντιπαλότητα είναι πάρα πολύ δυνατή! Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά αν χάσει δεν θα στενοχωρηθώ!»

Είσαι μόνο οπαδός του μπάσκετ ή βλέπεις και ποδόσφαιρο επίσης; Για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού τι γνωρίζεις;

«Παρακολουθώ κυρίως μπάσκετ, αλλά θυμάμαι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αλλά παραδέχομαι ότι από την ποδοσφαιρική ομάδα βλέπω μόνο το αποτέλεσμα».

Ποια ομάδα και παίκτη υποστηρίζεις στο ποδόσφαιρο;

«Στην Ιταλία είμαι οπαδός της Μίλαν και ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Πάολο Μαλντίνι».

Έχεις παίξει ποτέ μπάσκετ ή κάποιο άλλο άθλημα επαγγελματικά;

«Ναι, έχω παίξει μπάσκετ σε ακαδημίες κάποια χρόνια πριν, αλλά εξαιτίας σωματικών προβλημάτων δεν συνέχισα. Αλλά συνεχίζω να παίζω 3x3 σε παιδική χαρά!»

Ποια άλλα αθλήματα παρακολουθείς;

«Μου αρέσουν πολλά σπορ, αλλά κυρίως το τένις, η Φόρμουλα 1, το Moto GP και όταν έχει Ολυμπιακούς Αγώνες προσπαθώ να βλέπω τα πάντα».

Είναι αλήθεια ότι είσαι δημοσιογράφος και ότι ψάχνεις για δουλειά;

«Δούλευα σαν στέλεχος Τύπου για τρία χρόνια στη Ροζέτο και έγραφα για κάποιες τοπικές εφημερίδες αυτά τα χρόνια. Τώρα γράφω για μπάσκετ για τοπικό σάιτ στο διαδίκτυο, αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους, δεν είμαι πολύ δημοσιογράφος (δεν είμαι καταχωρημένος στο ιταλικό μητρώο δημοσιογράφων). Παρόλα αυτά, ψάχνω επίσης για δουλειά που θα μου επιτρέπει να κερδίζω περισσότερα χρήματα».

Ποιο είναι το αντικείμενό σου σαν δημοσιογράφος;

«Ειλικρινά δεν έχω κάποια ειδίκευση σαν δημοσιογράφος. Τώρα γράφω για τοπικό μπάσκετ».

Τι έχεις σπουδάσει;

«Ξεκίνησα το πανεπιστήμιο το 2005 (διοίκηση επιχειρήσεων αθλητισμού και οικονομία στο Τέραμο), αλλά δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου. Ίσως σύντομα ή πιο μετά θα μπορούσα να ξεκινήσω ξανά».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Ντι Σάντε και τον Διαμαντίδη:

Ο Ιταλός με το… 3D τατουάζ στο Onsports: «Προσκυνάω τον Διαμαντίδη!» (photos+video)



Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved