Μπακογιάννης: «Για την παραμονή η Μεσσήνη»

Μπακογιάννης: «Για την παραμονή η Μεσσήνη»

Η σωτηρία είναι ο βασικός στόχος της Μεσσήνης στο νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου του Γ’ Εθνικής, σύμφωνα με το Μιχάλη Μπακογιάννη.

Ο 29χρονος παίκτης και προπονητής των νεοφώτιστων, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθερία», αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ομάδα και τη διπλή ιδιότητά του, ενώ τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν ως επαγγελματίες αν και επί της ουσίας είναι ερασιτέχνες. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την παρουσία του στη Μεσσήνη και την περσινή άνοδο στη Γ’ Εθνική: «Στη Μεσσήνη το περιβάλλον μου άρεσε από την αρχή. Οι απόψεις μου και γενικότερα η φιλοσοφία μου ταίριαξαν με αυτά που ζητούσαν τα μέλη της διοίκησης και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Στις συναντήσεις μας με τους διοικούντες τούς είχα ενημερώσει ότι αγωνιστικά δεν μας έλειπε τίποτα σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους. Τους ζήτησα, όμως, να μην αναφέρουν τη λέξη άνοδος μπροστά στους αθλητές για να μην ανέβει απότομα η πήχης και ο πρωταθλητισμός τους φορτώσει με άγχος».

Για το εάν η Μεσσήνη μπορεί να είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Κάθε σύλλογος από την περιφέρεια όταν βρεθεί σε εθνική κατηγορία χρειάζεται προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις, γιατί το επίπεδο μεγαλώνει κάπως απότομα. Για εμάς είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τελικά θα πέσουν μόνο τρεις ομάδες φέτος και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην είμαστε μέσα σε αυτήν την τριάδα. Φυσικά, για να τα καταφέρουμε θα πρέπει όλοι να δούμε την κατάσταση λίγο πιο επαγγελματικά, να αποκτήσουμε δηλαδή επαγγελματική νοοτροπία αν και ερασιτέχνες».

Για το επερχόμενο ντέρμπι με την Καλαμάτα ’80: «Αν και είναι ακόμα νωρίς όλος ο κόσμος εδώ στη Μεσσήνη σκέφτεται αυτά τα δύο παιχνίδια, που σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά. Εννοείται πως δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αντιπαλότητας με την Καλαμάτα ’80 και μακάρι να υπήρχαν στην ίδια κατηγορία κι άλλες ομάδες από τη Μεσσηνία. Ίσως αυτό να συμβεί στο μέλλον. Νομίζω ότι κερδισμένο από αυτές τις τοπικές μάχες θα βγει το ίδιο το μεσσηνιακό μπάσκετ, η καρδιά του οποίου έχει αρχίσει να χτυπά δυνατά και στη Μεσσήνη. Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα εδώ που μπορούν με σκληρή δουλειά να πάνε ψηλά».

Για τη διπλή ιδιότητά του: «Σίγουρα θα είναι πιο εύκολο για εμένα να παραμείνω μόνο προπονητής, αλλά έχω ακόμα φιλοδοξίες σαν αθλητής και θα ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει την παραμονή τη νέα χρονιά».

Φωτ. από eleftheriaonline.gr



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved