Καρατζάς: «Πρωταγωνιστής και στη Γ’ ο Σπόρτιγκ»

Καρατζάς: «Πρωταγωνιστής και στη Γ’ ο Σπόρτιγκ»

Στις εθνικές κατηγορίες επέστρεψε ο Σπόρτιγκ μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ.

Ο κόουτς Αλέξης Καρατζάς, εκτός από την άνοδο, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που έχει όλα τα στοιχεία της παρέας και παράλληλα πέτυχε να συσπειρώσει και πάλι τους Πατησιώτες φιλάθλους. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε στη φετινή πορεία τους στην Α’ ΕΣΚΑ, ενώ δεν έκρυψε τις υψηλές βλέψεις που πάντα υπάρχουν στο Σπόρτιγκ ανεξαρτήτου κατηγορίας, εν όψει της νέας σεζόν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ: «Να ανεβαίνεις κατηγορία είναι η επιβράβευση των κόπων μιας χρονιάς. Όταν, όμως, αυτό συμβαίνει σε ένα τέτοιο σωματείο, σε μια τέτοια γειτονιά που είσαι και γέννημα θρέμμα της, είναι ένα όνειρο που δεν θες να τελειώσει πότε. Η χαρά είναι τεράστια και ακόμα και σήμερα καθημερινά μιλάμε όλοι όσοι συμβάλλαμε σε αυτήν την επιτυχία για τις στιγμές που ζήσαμε».

Για την επιστροφή του Σπόρτιγκ στις εθνικές κατηγορίες: «Η επιστροφή του Σπόρτιγκ ήταν επιβεβλημένη. Την είχε ανάγκη και ο σύλλογος, αλλά και το μπάσκετ γενικότερα. Δεν έχει την πολυτέλεια το ελληνικό μπάσκετ να χαροπαλεύουν σωματεία σαν το Σπόρτιγκ κι αυτή η άνοδος έφερε πάλι τον κόσμο στο κλειστό μας, έκανε το Σπόρτιγκ πρώτο θέμα στην ευρύτερη περιοχή και ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν. Η εικόνα του κλειστού μας στο τελευταίο ματς, οπότε παίζαμε όλη την κατηγορία, θα πείσει κάθε δύσπιστο ότι ο Σπόρτιγκ επιστρέφει».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μέχρι να ανέβει, ο Σπόριτγκ: «Περάσαμε από πολλά κύματα για να γίνει ό,τι έγινε. Πολλή δουλειά με ρομαντισμό στο 100% και τρέλα για να πετύχουμε. Τα παιδιά ήταν άψογοι επαγγελματίες χωρίς ή με ελάχιστες αποδοχές. Δεν θυμάμαι ποτέ να έγινε προπόνηση χωρίς να ήμασταν δέκα παιδιά στο γήπεδο. Επίσης, το «Sporting club» έκανε τα πάντα να μας παρέχει ότι μπορούσε και ό,τι έταξε το έκανε στο απόλυτο. Όταν ήρθε η αγωνιστική κοιλιά ήρθαν και οι ατυχίες με τραυματισμούς, ισορροπήσαμε τότε σε τεντωμένο σκοινί. Λίγο το πείσμα, λίγο ένα τρίποντο του Ένεζλη από τη σέντρα σε έναν αγώνα στους Αγίους Αναργύρους που μας κράτησε εντός τροχιάς ανόδου, συνεχίσαμε να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και στο τέλος αποδείξαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι».

Για τη νέα σεζόν και τα πλάνα που γίνονται: «Ήδη έχουμε μπει στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Η χημεία υπάρχει. Θα γίνει προσπάθεια να μείνουν όσο περισσότερα παιδιά από τη φετινή ομάδα και να ενταχθούν 2-3 παίκτες, με κριτήριο πέρα από την ικανότητα και το χαρακτήρα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι δύσκολες. Ανήκουν στο παρελθόν τα ρόστερ που στήνονταν με βάση το χρήμα. Πλέον, τη διαφορά την κάνουν οι καλές παρέες που στην πορεία γίνονται καλές ομάδες. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα πρωταγωνιστήσει και στη Γ’ Εθνική. Εξάλλου, σε αυτόν το σύλλογο είσαι υποχρεωμένος να σκέφτεσαι και να κάνεις τα πλάνα σου κοιτώντας προς τα πάνω».



Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved