Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Να είχα τη… μισή καριέρα του Διαμαντίδη!» (photos+videos)

Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Να είχα τη… μισή καριέρα του Διαμαντίδη!» (photos+videos)

Ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και με αφορμή την αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου με τον Παναθηναϊκό, εκφράζει στο Onsports το θαυμασμό του για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και δεν κρύβει ότι θα ήθελε να του… μοιάσει!

Ο Βόσνιος γκαρντ του γερμανικού συλλόγου που φέτος έχει 9.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα εκμυστηρεύεται στο Onsports ότι αποτελεί στόχο του μια μέρα να αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, όπως ο Παναθηναϊκός και δουλεύει καθημερινά για να το πετύχει.

Ο 23χρονος άσος εύχεται να μπορέσει η Άλμπα να κάνει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ αν και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για αυτήν το ματς και θα παίξει για το γόητρο.

Τονίζει πάντως ότι οι «πράσινοι» έχουν περισσότερες πιθανότητες από την Ουνικάχα Μάλαγα να είναι στα πλέι οφ, καθώς όπως λέει, παίζουν σταθερά καλό μπάσκετ και από τη στιγμή που θα περάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης μπορούν να καταφέρουν να βρεθούν και στο Final 4 του Λονδίνου!

Η Άλμπα δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο Top 16. Πήρε μόλις μία νίκη σε 10 ματς, αυτή εναντίον της Μπάμπεργκ. Ποιος είναι ο λόγος που δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας;

«Αυτή τη σεζόν ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στο Top 16 και είναι ευχαρίστησή μας να παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα ειδικά σε αυτό το γκρουπ που είμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς και παίζουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν κερδίζουμε, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα. Το επόμενο ματς εναντίον του Παναθηναϊκού είναι ένα καλό παιχνίδι. Στον πρώτο αγώνα δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια αυτή την ομάδα και ελπίζω ότι η επόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα είναι καλή για εμάς ειδικά σε αυτή την κατάσταση που είμαστε που δεν έχουμε καλή φόρμα. Ίσως να τους εκπλήξουμε».

Ποιος είναι ο στόχος της Άλμπα Βερολίνου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας όπως κάναμε στο πρώτο ματς. Παίξαμε δυνατή άμυνα και ήμασταν καλοί στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα με καλά χαρακτηριστικά και πολύ καλό σύστημα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε δυνατό μπάσκετ για 40 λεπτά».

Στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο παρουσιαστήκατε πολύ ανταγωνιστικοί. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα στο ΟΑΚΑ;

«Ελπίζω ότι θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και θα κάνουμε το ίδιο παιχνίδι, αλλά με λιγότερα λάθη, καθώς κάθε λάθος με μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός μπορεί να σου στοιχίσει μια ήττα. Ελπίζω πως θα μειώσουμε τα λάθη μας και ότι θα έχουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Στον όμιλο τρεις ομάδες παλεύουν για μια θέση. Η Ουνικάχα Μάλαγα, η Ζαλγκίρις Κάουνας και ο Παναθηναϊκός. Ποια θεωρείς ότι θα πάρει την πρόκριση;

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα γίνει μάχη μέχρι τέλους. Η Ζαλγκίρις έχει προβλήματα και θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση γιατί παίζει σταθερά καλά και πιστεύω ότι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα τα καταφέρει. Η Μάλαγα έχει προβλήματα τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και το ισπανικό πρωτάθλημα και δεν νομίζω αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Νομίζω ότι η βαθμολογία έτσι όπως είναι τώρα θα είναι και στο τέλος και οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις τέσσερις πρώτες θέσεις θα περάσουν στα πλέι οφ».

Ποια είναι η άποψή σου για τον φετινό Παναθηναϊκό; Πόσο μακριά μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάει στην Ευρωλίγκα κατά τη γνώμη σου;

«Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές αλλαγές. Ήταν ένα μεγάλο σοκ η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πολλών παικτών, αλλά πιστεύω ότι έχουν σπουδαία ομάδα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής παίζουν καλά. Όλοι περίμεναν ότι δεν θα γινόταν αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά παίζουν καλά και νομίζω ότι θα περάσουν τον όμιλο και μετά όλα είναι ανοικτά. Θα είναι δύσκολο για αυτούς, αλλά όλα μπορούν να γίνουν».

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού ξεχωρίζεις; Υπάρχει κάποιος, στον οποίο θέλεις να μοιάσεις;

«Το όνειρό μου είναι να παίξω αντίπαλος με τον Διαμαντίδη, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης τα τελευταία χρόνια και θα είναι ευχαρίστησή μου να αγωνιστώ εναντίον του, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό σε κάθε θέση. Στο πρώτο παιχνίδι ο Διαμαντίδης ήταν τραυματίας, αλλά στο δεύτερο θα παίξει και θα είναι χαρά μου να τον αντιμετωπίσω».

Θα ήθελες να γίνεις σαν και αυτόν στο μέλλον;

«Αν μπορούσα να έχω τη μισή καριέρα που έχει ο Διαμαντίδης θα είναι εξαιρετικό, επειδή έχει σπουδαία πορεία και κατέκτησε πολλά τρόπαια. Αν μπορούσα να γίνω σαν και αυτόν θα ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά είμαι μόνο 23 ετών και έχω πολλά χρόνια ακόμη για να δουλέψω. Θα προσπαθήσω να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ για να φτάσω στο επίπεδό του».

Είσαι μόλις 23 ετών, αλλά ήδη έχεις αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ομπραντόιρο, η Ρόμα, η Γαλατάσαραϊ και τώρα η Άλμπα Βερολίνου. Θα μπορούσες να κάνεις έναν απολογισμό της καριέρας σου;

«Ξεκίνησα από τα 16 μου χρόνια και είχα την ευκαιρία να παίξω σε μεγάλες ομάδες με σημαντικούς παίκτες. Φέτος στην Άλμπα έκανα μια νέα αρχή επειδή δεν είμαι πια δανεικός από την Μπαρτσελόνα και ανήκω στην Άλμπα. Έχω αρκετή εμπειρία, αλλά τη φετινή χρονιά, έμαθα πολλά από τον προπονητή μου, Σάσα Ομπράντοβιτς και αυτή η σεζόν με βοηθάει να μεγαλώσω σαν παίκτης».

Ποιο είναι, όμως, το όνειρό σου;

«Δεν κοιτάζω μακριά. Αυτή τη στιγμή βλέπω τη φετινή σεζόν. Θέλω να εξελιχθώ σαν παίκτης, να βελτιώσω το παιχνίδι μου, να παίζω χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτερα και αν μπορέσω, να παίξω για μεγαλύτερες ομάδες με τους καλύτερους παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος μου, να έχω εξέλιξη και να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ μπορώ».

Είσαι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία σου. Θα ήθελες να αγωνιστείς σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας; 

«Φυσικά. Είναι χαρά για όλους τους παίκτες να παίζουν σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όταν λες αυτά τα ονόματα όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη ιστορία κρύβεται πίσω τους. Θα είναι πολύ μεγάλη χαρά αν μπορέσω να αγωνιστώ για αυτές τις ομάδες και δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να το πετύχω. Αν καταφέρω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο θα είναι σημαντική στιγμή για μένα».

Στην Ευρωλίγκα η Άλμπα δεν τα κατάφερε. Ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι της για φέτος;

«Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το Final 4 του γερμανικού Κυπέλλου στο Βερολίνο και παίζουμε με την Μπάγερν Μονάχου το πρώτο παιχνίδι. Αυτός είναι ένας από τους στόχους μας φέτος, να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό, θα προετοιμαστούμε ακόμη και αν έχουμε γεμάτο πρόγραμμα. Αυτή την εβδομάδα έχουμε τέσσερα ματς και την επόμενη εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα.

Αλλά εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και μετά από αυτό θα παίξουμε τους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος, όπου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά τον τίτλο στην ομάδα. Θα είναι δύσκολο γιατί όλες οι γερμανικές ομάδες παίζουν καλά και ειδικά στην έδρα τους. Πρώτα από όλα, στόχος μας είναι το Κύπελλο και μετά οι τελικοί του γερμανικού πρωταθλήματος, όπου ελπίζουμε ότι θα κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Να είχα τη… μισή καριέρα του Διαμαντίδη!» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved