Κοσμά στο Onsports: «Δύσκολο να φτάσει άλλος τον Αθηναϊκό»

Κοσμά στο Onsports: «Δύσκολο να φτάσει άλλος τον Αθηναϊκό»

Ο Αθηναϊκός επικράτησε και του Παναθηναϊκού, έφτασε τις 104 συνεχόμενες νίκες στην Ελλάδα και διεύρυνε και άλλο το ρεκόρ Γκίνες, με την Αφροδίτη Κοσμά να μιλάει στο Onsports και να δηλώνει ότι δύσκολα άλλη ομάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το επίτευγμα.

Η 29χρονη φόργουορντ του συλλόγου από τον Βύρωνα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πηγή κινήτρων των νταμπλούχων Ελλάδας, το μυστικό των επιτυχιών τους, το ευρωπαϊκό τους όνειρο και τους αντιπάλους που μπορούν να τους «χτυπήσουν.

Ο Αθηναϊκός μοιάζει ασταμάτητος, νίκησε και τον Παναθηναϊκό που φέτος είναι ικανός να σας κοντράρει και το έδειξε στο μεταξύ σας παιχνίδι. Διευρύνατε ακόμη περισσότερο το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών σας στην Ελλάδα (104) και επομένως το ρεκόρ Γκίνες. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ομάδα;

«Όταν κάνεις ένα τέτοιο ρεκόρ και μάλιστα αποτελεί και ρεκόρ Γκίνες δίνεις μια μεγάλη ικανοποίηση στους ανθρώπους που έχουν μοχθήσει για την ομάδα, που την έχουν ονειρευτεί και σχεδιάσει. Αποτελεί, όμως και μεγάλη τιμή για εμάς τις παίκτριες που το καταφέραμε. Πιστεύω, πως θα μείνει στην ιστορία και θα είναι δύσκολο να το καταρρίψει άλλος σύλλογος».

Ο Αθηναϊκός μονοπωλεί τους τίτλους στο γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο. Από που αντλείτε κίνητρο έτσι ώστε να μην υπάρξει κορεσμός και να φτάσετε στο σημείο να συνεχίζεται το αήττητο σερί σας στις εγχώριες διοργανώσεις;

«Αντίπαλος πάντα υπάρχει. Δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι. Και οι άλλες ομάδες παίζουν μπάσκετ και προσπαθούμε πολύ για να κατακτήσουμε τη νίκη κάθε φορά, δεν μας τη χαρίζουν. Φυσικά και κίνητρό μας είναι να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το ρεκόρ. Όταν μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο από μόνη της η νίκη αποτελεί κίνητρο. Αυτό ισχύει και για εμάς και συνεχίζουμε».

Ο Αθηναϊκός έχει αλλάξει πρόσωπα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, παίκτριες που ξεκίνησαν ουσιαστικά τη μεγάλη πορεία, αλλά συνεχίζει να έχει την ίδια χημεία. Ποιο είναι το μυστικό των επιτυχιών;

«Ο Αθηναϊκός προσπαθεί να έχει το καλύτερο υλικό από τις Ελληνίδες παίκτριες και έχει πάντα τη φιλοσοφία του νικητή. Κάθε καινούριο πρόσωπο το καταλαβαίνει αυτό και δίνει το 100% με αποτέλεσμα η ομάδα να διατηρεί την ταυτότητά της».

Είναι αυτονόητοι οι στόχοι του Αθηναϊκού που και φέτος είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Ωστόσο θα έλεγες πως υπάρχει και ένας άλλος βαθύτερος στόχος πέρα από τη διεύρυνση του ρεκόρ Γκίνες; Ίσως μια καταξίωση και στον ευρωπαϊκό χώρο;

«Στόχος είναι η διατήρηση του αήττητου και η κατάκτηση του νταμπλ. Από εκεί και πέρα, αν υπάρξουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, τότε θα κυνηγήσουμε ξανά την Ευρώπη. Θέλουμε να παίξουμε ξανά στην Ευρώπη, γιατί φέτος λόγω της κρίσης αυτό ήταν οικονομικά αδύνατο. Ελπίζω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα είναι εφικτή η συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Μπορεί ο Αθηναϊκός να επαναλάβει μια ευρωπαϊκή επιτυχία, όπως πριν μερικά χρόνια που κατέκτησε το Eurocup;

«Είναι λίγο δύσκολο, αλλά η άποψή μου είναι ότι ο Αθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά. Πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον στα ημιτελικά, αλλά από εκεί και πέρα παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο για να το καταφέρουμε αυτό. Ο σύλλογος έχει ως στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, είτε αυτό είναι η διεύρυνση του ρεκόρ».

Εσύ επέστρεψες στον Αθηναϊκό μετά από έναν χρόνο απουσίας, όπου έπαιξες στον Παναθηναϊκό. Έχει αλλάξει κάτι για σένα; Η εμπειρία σου από τον Παναθηναϊκό ποια είναι;

«Όχι, εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να παίζω μπάσκετ σε μια υγιή ομάδα και αυτό κάνω όπου και να είμαι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και έχει απίστευτους οπαδούς που τον υποστηρίζουν, κάτι που είναι το μεγάλο του όπλο. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ήταν μεγάλη τιμή που την έζησα πέρσι. Από εκεί και πέρα, τώρα ανήκω στον Αθηναϊκό και σε αυτόν είμαι συγκεντρωμένη».

Είδαμε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σας κοντράρει στα ίσια. Ο Αθηναϊκός τα τελευταία χρόνια μοιάζει να μην έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Ωστόσο φέτος βλέπεις ότι υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να σας απειλήσει σοβαρά στο δρόμο για την κατάκτηση του νταμπλ;

«Ο Παναθηναϊκός, η Τερψιθέα και το Ελληνικό είναι οι πιο δυνατές ομάδες. Όταν, όμως, μπαίνεις στο γήπεδο ο αγώνας ξεκινάει από το 0-0 και οι δύο αντίπαλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Αυτός που είναι καλύτερος, επικρατεί κιόλας και είναι σε θέση να διεκδικήσει τρόπαια».

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και γενικά του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα πως το κρίνεις;

«Από τη στιγμή που αγωνίζεται και μία μόνο ξένη στο πρωτάθλημα έχει πέσει το επίπεδο. Αλλά αυτό προκύπτει και από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Πολλές κοπέλες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό τόσο για ένα καλύτερο μπασκετικό μέλλον όσο και για οικονομικούς λόγους. Οι συνθήκες της εποχής δημιουργούν κίνητρο στις παίκτριες που έρχονται από τις υποδομές να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν και να δημιουργήσουν όνομα στο χώρο. Οπότε τα νέα δεδομένα στο γυναικείο ελληνικό μπάσκετ έχουν και καλό και κακό αντίκτυπο».



Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved