NCAA: Αναβολή λόγω… βρεγμένου παρκέ
Με εμπόδια ξεκίνησε το κολεγιακό πρωτάθλημα την Παρασκευή (09/11), αφού διακόπηκε ένα παιχνίδι στο ημίχρονο, ένα ακυρώθηκε και ένα αναβλήθηκε για την Κυριακή (11/11).
Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν το «Φλόριντα-Τζορτζτάουν». Οι Γκέιτορς ήταν μπροστά με 27-23 στο ημίχρονο, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η ακύρωση της αναμέτρησης εξαιτίας βρεγμένου παρκέ. Διαγράφηκε και το «Οχάιο Στέιτ-Μαρκέτ», που δεν ξεκίνησε. Αμφότερα τα ματς δεν θα καταμετρηθούν στη βαθμολογία. Αντίθετα το «Σίρακιουζ-Σαν Ντιέγκο Στέιτ» μεταφέρθηκε για την Κυριακή (11/11). Όλα τα ματς επρόκειτο να διεξαχθούν σε αεροπλανοφόρα.
Από τους αγώνες που έγιναν ξεχώρισε η δύσκολη νίκη του Κεντάκι με 72-69 επί του Μάριλαντ. Το UCLA κέρδισε με 86-59 το Ιντιάνα Στέιτ, αν και το NCAA απαγόρευσε τη συμμετοχή του Σάμπαζ Μουχάμαντ, του οποίου η εγγραφή είναι και επίσημα στον… αέρα. Νικηφόρα ξεκίνησε και το Κονέκτικατ, το Κάνσας, το Ντιουκ και το Ιντιάνα. Οι Χούζιερς του Κόντι Ζέλερ (18 πόντους, 10 ριμπάουντ) επιβεβαίωσαν, μάλιστα, τον τίτλο του φαβορί με μεγάλη νίκη εναντίον του Μπράιαντ. Τέλος, ο Κόρι Τζέφερσον σημείωσε 26 πόντους και 13 ριμπάουντ για το Μπέιλορ καταγράφοντας τη σημαντικότερη παραγωγική επίδοση της βραδιάς.
Παρακάτω τα σημαντικότερα αποτελέσματα της Παρασκευής (09/11):
Ιντιάνα-Μπράιαντ 97-54
Κεντάκι-Μάριλαντ 72-69
Μίσιγκαν-Σλίπερι Ροκ 100-62
Νορθ Καρολάινα Στέιτ-Μαϊάμι 97-59
Κάνσας-Σαουθίστ Μιζούρι Στέιτ 74-55
Ντιουκ-Τζιόρτζια Στέιτ 74-55
Νορθ Καρολάινα-Γκάρντνερ-Ουεμπ 76-59
UCLA-Ιντιάνα Στέιτ 86-59
Κονέκτικατ-Μίσιγκαν Στέιτ 66-62
Κρέιτον-Νορθ Τέξας 71-51
Μπέιλορ-Λεχάι 99-77
Γκονζάγκα-Σάουδερν Γιούτα 103-65
Σάουθ Αλαμπάμα-Φλόριντα Στέιτ 76-71