ΝΒΑ: Χαμός στους Σανς - Ο αντιπρόεδρος ζητά την παραίτηση του ιδιοκτήτη
Instagram

ΝΒΑ: Χαμός στους Σανς - Ο αντιπρόεδρος ζητά την παραίτηση του ιδιοκτήτη

Ο αντιπρόεδρος των Φοίνιξ Σανς, Τζαμ Νατζάφι, ο οποίος κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της ομάδας, ζήτησε με ανοικτή επιστολή, την παραίτηση του ιδιοκτήτη, Ρόμπερτ Σάρβερ.

Το ΝΒΑ, απέκλεισε τον Σάρβερ για ένα χρόνο και του επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη μετά από έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες ότι δημιούργησε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο Φοίνιξ. Συγκεκριμένα, η έκθεση του NBA ανέφερε ότι ο Σάρβερ χρησιμοποίησε τη «λέξη Ν (σ.σ. νέγρος)» σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους και φώναζε και έβριζε τους εργαζόμενους.

«Δεν μπορώ με καλή κρίση να κάτσω πίσω και να επιτρέψω στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές των φιλάθλων μας να πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεκτή λόγω του πλούτου και των προνομίων», έγραψε ο Νατζάφι και συνέχισε: «Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη δέσμευσή μου να βοηθήσω στην εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού, σεξισμού και μεροληψίας, ως αντιπρόεδρος των Φοίνιξ Σανς, ζητώ την παραίτηση του Ρόμπερτ Σάρβερ».

Ο Νατζάφι είπε ότι «δεν ενδιαφέρεται» να γίνει ο διαχειριστής του ομίλου ιδιοκτησίας του Φοίνιξ, αλλά «θα εργαστεί ακούραστα για να διασφαλίσει ότι ο επόμενος διαχειριστής της ομάδας θα αντιμετωπίζει όλους τους ενδιαφερόμενους με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και σεβασμό».

Ευχαρίστησε επίσης τους υπαλλήλους και τους παίκτες των Σανς που μίλησαν και συμμετείχαν στην έρευνα του NBA, η οποία προέκυψε μετά από ένα ρεπορτάζ του ESPN πέρυσι που περιέγραφε τους ισχυρισμούς ότι ο Σάρβερ έκανε ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια στους υπαλλήλους της ομάδας στα 18 χρόνια που ήταν ιδιοκτήτης του προνόμιο.

Ο Νατζάφι είναι ένας Ιρανοαμερικανός επιχειρηματίας που έχει συνεργαστεί με τον πρώην κουόρτερμπακ του NFL Κόλιν Κάπερνικ για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης στο παρελθόν.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το ESPN ανέφερε ότι οι Σανς θα διορίσουν τον αντιπρόεδρο και ιδιοκτήτη μειοψηφίας Σαμ Γκάρβιν ως προσωρινό επικεφαλής για τη χρονιά που ο Σάρβερ θα ανασταλεί.



Κανονικά με κόσμο του ντέρμπι της Λεωφόρου
Κανονικά με κόσμο του ντέρμπι της Λεωφόρου
Champions League: Αυλαία στην πρεμιέρα με ντέρμπι σε «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και «Etihad» - Το πρόγραμμα
Champions League: Αυλαία στην πρεμιέρα με ντέρμπι σε «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και «Etihad» - Το πρόγραμμα
Οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Η είσοδος του Παναθηναϊκού με τον ύμνο του "τριφυλλιού"
Η είσοδος του Παναθηναϊκού με τον ύμνο του "τριφυλλιού"
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τυλίγουν το κλειδί του αυτοκινήτου τους με αλουμινόχαρτο