Λος Άντζελες Λέικερς: Περισσότερο… αμυντικός ο Κόμπι

Λος Άντζελες Λέικερς: Περισσότερο… αμυντικός ο Κόμπι

Περιμένοντας τον Πάου Γκασόλ, ο Μάικ Ντ’ Αντόνι συνεχίζει τις αλλαγές, οι οποίες θα συνδυαστούν με την επιστροφή του Ισπανού φόργουορντ/σέντερ και θα επηρεάσουν τον Κόμπι Μπράιαντ.

Το δεδομένο είναι πως ο Γκασόλ θα απουσιάσει από το σημερινό ματς (16/01, 05:30) με τους Μιλγουόκι Μπακς στο «Staples Center». Ο 32χρονος Ισπανός, άλλωστε, δεν έχει ξεπεράσει διάσειση. Πάντως θα επανεξεταστεί αύριο (16/01) από την αρμόδια επιτροπή του NBA, ώστε να καθοριστεί η τύχη του ενόψει της αναμέτρησης (18/01, 05:30) με τους Μαϊάμι Χιτ. Το δεδομένο είναι πως θα αναλάβει διαφορετικό ρόλο γυρνώντας στα παρκέ.

Μάλιστα οι διαφοροποιήσεις του Ντ’ Αντόνι δεν θα περιοριστούν στον πρώην σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, αλλά θα επεκταθούν στον Μπράιαντ. Στο εξής, σύμφωνα με τον κόουτς των «λιμνάνθρωπων», ο «μπλακ μάμπα» θα αναλάβει τις «επικίνδυνες» αποστολές αναφορικά με το μαρκάρισμα των αντιπάλων. Προφανώς θα απαιτείται αρκετή ενέργεια, ώστε να περιορίσει νεότερους και κοντύτερους, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιπάλους, οπότε αναμένεται να σμικρυνθεί η επιθετική παραγωγή του 34χρονου γκαρντ. Φαίνεται, δηλαδή, πως ο Μπράιαντ θα κληθεί να αποδείξει πως είναι ικανός για προσαρμογή στα συστήματα του εκάστοτε προπονητή, κάτι που έχει ζητήσει πολλάκις από τον Γκασόλ με άκομψο τρόπο.

Τραυματίες είναι επίσης οι Στιβ Μπλέικ και Τζόρνταν Χιλ. Ο πρώτος είναι μεν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δύσκολα θα υπολογιστεί πριν από τον Φεβρουάριο. Από την πλευρά του, ο Χιλ θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι μήνες αποθεραπείας και οι Λέικερς προτίθενται να χρησιμοποιήσουν όρο του καταστατικού της λίγκας, που αφορά ανενεργούς παίκτες, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου φόργουορντ/σέντερ. Έτσι θα μειώσουν κατά 1.8 εκατομμύρια δολάρια το salary cap τους και θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε μεταγραφή free agent.

Αντίθετα, ο Ντουάιτ Χάουαρντ γύρισε μετά από απουσία τριών παιχνιδιών και είναι διαθέσιμος απόψε. Επίσης, ο Ερλ Κλαρκ κέρδισε θέση στο rotation με τις θετικές εμφανίσεις του, ιδιότητα που θα κρατήσει και μετά την επιστροφή του Γκασόλ, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί, αν προστεθεί κάποιος άλλος φόργουορντ στο ρόστερ.

Από την πλευρά τους, οι Μπακς δεν έχουν προβλήματα τραυματισμού. Μάλιστα υποβίβασαν τον Ντόρον Λαμπ στους Φορτ Ουέιν Μαντ Αντς της D-League, ώστε ο rookie γκαρντ να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, αν και ο πρώην παίκτης του Κεντάκι έχει 23 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα του NBA.

Ακόμα, ο Τζιμ Μπόιλαν, προσωρινός κόουτς των «ελαφιών» μέχρι το τέλος της σεζόν, ξεκαθάρισε πως ο Ερσάν Ιλιασόβα θα διατηρήσει θέση βασικού, όπως και ο Τζον Χένσον σημαντικό ρόλο στο rotation. Πρόκειται για τις δύο σημαντικότερες αλλαγές στον σύλλογο του Ουισκόνσιν μετά την αποχώρηση του Σκοτ Σκάιλς.

Τέλος, το ESPN.com ανέφερε πως ο Μπράντον Τζένινγκς δύσκολα θα ανταλλαχθεί εντός της τρέχουσας σεζόν. Ο φορμαρισμένος και πολύτιμος πλέι-μέικερ θα γίνει restricted free agent το καλοκαίρι, αλλά οι Μπακς προτίθενται να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε προσφορά προκύψει και σε καμιά περίπτωση δεν θα προχωρήσουν σε προγενέστερη παραχώρησή του.



Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved