Πώς ο Λεμπρόν επηρέασε τον Σιλβέν Φρανσίσκο – Τι είπε ο Γάλλος για την αποχώρηση από τη Βιλερμμπάν

Αποκαλυπτικός ο γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR για όσα έγιναν πριν πάρει το δρόμο προς το «τριφύλλι», όταν ήταν ανάμεσα σε Βιλερμπάν και ΝΒΑ. 

Πώς ο Λεμπρόν επηρέασε τον Σιλβέν Φρανσίσκο – Τι είπε ο Γάλλος για την αποχώρηση από τη Βιλερμμπάν

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ενισχύοντας τα γκαρντ του «τριφυλλιού», με τον κορυφαίο στη θέση του στην περασμένη EuroLeague. Ο Γάλλος είχε ένα περίεργο καλοκαίρι, καθώς έφυγε από την Ζαλγκίρις για να υπογράψει στην Βιλερμπάν, περιμένοντας το ΝΒΑ, αλλά στο τέλος φόρεσε τα πράσινα του «τριφυλλιού»!

Στο περιθώριο του φιλικού της Γαλλίας με τη Σερβία στην πόλη Ορλεάν, ο «Σίσκο» ρωτήθηκε για το τι συνέβη με την Βιλερμπάν και την προοπτική του ΝΒΑ που ανοίχτηκε μπροστά του. Με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να είναι αποκαλυπτικός για τα όσα έγιναν.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Δεν ήταν ευθύνη μου η κατάσταση της συμφωνίας με την Βιλερμπάν. Άφησα κυρίως τους εκπροσώπους μου να το χειριστούν. Ας πούμε πως ήταν δύσκολο. Όταν τα αρμόδια όργανα ενεπλάκησαν και υπήρξε ζήτημα, έγινε δύσκολο. Το πρότζεκτ είχε ενδιαφέρον. Με την ομάδα που θα υπήρχε, ίσως να μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι απ’ την πρώτη σεζόν. Και μετά να γίνει μια ομάδα κορυφής, ικανή να φτάσει στα πλέι οφ και στο Final Four.

Όταν μάθαμε πως η Βιλερμπάν θα πάρει χρόνο για να οριστικοποιηθεί το μπάτζετ, είπα στους εκπροσώπους μου “πρέπει να φύγουμε”. Νομίζω πως υπήρξε μια καλή συζήτηση με τον Τόνι (Πάρκερ), ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το θέμα. Δουλεύει σκληρά, θέλει να το ξεπεράσει, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Η διαδικασία πήρε περισσότερο χρόνο και αποφάσισε πως ήταν η ώρα να φύγω».

Για το όνειρο του ΝΒΑ: «Υπήρχε η προοπτική του ΝΒΑ, τουλάχιστον πέντε ή έξι ομάδες, κάποιες με εγγυημένο διετές συμβόλαιο. Είχα την ευκαιρία με τους Σικάγο Μπουλς, όμως η ανταλλαγή που ήθελαν να κάνουν μπλόκαρε τα πάντα, γιατί στο ΝΒΑ όλοι περίμεναν την απόφαση του Λεμπρόν. Η προθεσμία που είχα έληγε 20 Ιουλίου και ο Λεμπρόν υπέγραψε τέσσερις μέρες μετά. Τότε άρχισαν οι ομάδες να κάνουν ανταλλαγές, να υπογράφουν παίκτες. Ενοχλήθηκα λίγο, όμως ήταν κάτι που δεν μπορούσα να ελέγξω. Στο τέλος μπορεί να είναι μια ευλογία. Έμεινα στην Ευρώπη».

COMMENTS