Γιασικεβίτσιους: «Δεν νιώθω πίεση» - Τι είπε για την αλλαγή Καλάθη και Σατοράνσκι
INTIME.GR

Γιασικεβίτσιους: «Δεν νιώθω πίεση» - Τι είπε για την αλλαγή Καλάθη και Σατοράνσκι

Την δική του απάντηση σε πολλά θέματα έδωσε σε συνέντευξη του ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Αναλυτικά όσα είπε μιλώντας στην «AS»:

Για την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα και τα νέα πρόσωπα: «Είναι δύσκολο να πούμε αν είμαστε έτοιμοι, αλλά θα πρέπει να είμαστε. Κανείς δεν θα κάνει τα πράγματα εύκολα για εμάς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που έχουν νέους παίκτες, οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από το Eurobasket. Όμως, αυτή είναι η κατάσταση και πολλές ομάδες βρίσκονται στην ίδια. Είναι ωραίο που έχουμε νέους παίκτες και διεθνείς, αλλά είναι και δύσκολο στο ξεκίνημα. Το σημαντικό είναι πως μιλάμε για έμπειρους ανθρώπους, που έχουν γνωρίσει διαφορετικούς προπονητές και διαφορετικές καταστάσεις. Θα πρέπει να προσαρμοστούν πιο γρήγορα».

Για το αν του αρέσει περισσότερο η φετινή ομάδα: «Θα δούμε. Νομίζω πως έχουμε βελτιωθεί σε κάποια κομμάτια. Σε άλλα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Ήρθαν παίκτες που έχουν κερδίσει πράγματα και αυτό είναι σημαντικό. Όλοι όσοι ήρθαν, με εξαίρεση τον Ντα Σίλβα που είναι πιο νέος, έχουν συνεργαστεί με πολύ καλούς προπονητές, έχουν αναπτύξει καλές συνήθειες και είναι έτοιμοι για πολλές συνθήκες. Θεωρητικά, αυτό αφαιρεί δουλειά από εμάς. Όμως, κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του. Σίγουρα, οι παίκτες μας έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν γρήγορα».

Για το αν η ομάδα του θα αλλάξει αρκετά με τον Τόμας Σατοράνσκι στη θέση «1» αντί του Νικ Καλάθη: «Σε κάποιες λεπτομέρειες, ναι. Αν θα αλλάξει πολύ, δεν το ξέρω. Πάντα θα προσπαθούμε να βρίσκουμε το καλύτερο δυνατό σουτ στην επίθεση. Ο Σατοράνσκι έχει και καλύτερα και χειρότερα στοιχεία από τον Καλάθη. Πιστεύω πως θα μας δώσει πολλά».

Για το αν η «Μπάρτσα» θα επιτίθεται πιο γρήγορα: «Λένε πως η "Μπάρτσα" είναι μια ομάδα του συστήματος ή ότι είναι πολύ αργή. Όμως, ήμασταν μία από τις ομάδες με τις περισσότερες κατοχές σε όλη την Euroleague. Σε θεωρητικό επίπεδο, ο Σατοράνσκι πρέπει να μας βοηθήσει σε αυτό».

Για τον νέο κανονισμό της ACB με την πιο γρήγορη επαναφορά: «Θα... υποφέρουμε από αυτόν τον κανονισμό, όταν παίζουμε στην Euroleague. Είναι δύσκολη η προσαρμογή, όμως για εμάς γίνεται πιο εύκολη γιατί έχουμε έμπειρους παίκτες. Το βιώσαμε στο Σούπερ Καπ. Από την άλλη, αν για παράδειγμα έχουμε μια διπλή αγωνιστική και παίξουμε δυο ματς της Euroleague σε 48 ώρες, μπορεί να το ξεχάσουμε. Πάντως, μου αρέσει. Κάνει το μπάσκετ πιο γρήγορο. Μιλήσαμε στη συνάντηση των προπονητών της ACB και συμφωνήσαμε πως κάποιες φορές μπορεί να αποτελέσει... μπέρδεμα, ακόμα και για το κοινό, αλλά πρέπει να δοκιμάσουμε αυτόν τον κανονισμό. Κάνει το μπάσκετ πιο δυναμικό, πιο γρήγορο. Επομένως, ο κόσμος θα βαριέται λιγότερο».

Για τον αν η Μπαρτσελόνα πρέπει να κερδίσει όλους τους τίτλους: «Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τίτλους, να φτάσουμε σε τελικούς. Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μπροστά μας, αλλά θα πρέπει να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στους εαυτούς μας. Ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε».

Για το αν χρόνο με τον χρόνο νιώθει μεγαλύτερη πίεση για την κατάκτηση της Euroleague: «Δεν με ενδιαφέρει η πίεση. Ξέρω πως αυτό είναι το όραμα της ομάδας και του κόσμου μας, αλλά προς το παρόν απέχει πολύ. Δεν το σκέφτομαι. Είναι ένα όνειρο, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να φτάσει εκεί. Ελπίζω να παίξουμε στο Final Four. Μετά όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα εκεί».

Για τους λόγους που οδήγησαν στις περσινές ήττες στα κρίσιμα παιχνίδια: «Για να πούμε την αλήθεια, δεν φτάσαμε στην τελική ευθεία της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχαμε μια εξαιρετική σεζόν, που δεν την τελειώσαμε σωστά. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι κάναμε σωστά, αλλά η Μπαρτσελόνα πρέπει να κερδίζει τίτλους. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια».

Για την αποθεραπεία του Νίκολα Μίροτιτς: «Ο "Νίκο" ακολουθεί το πρόγραμμά του. Πάνω - κάτω η αποθεραπεία του πηγαίνει όπως περιμέναμε και θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μαζί του. Δεν έχουμε θέσει ημερομηνία για την επιστροφή του».

Για την αποδέσμευση του Πάμπλο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μου φάνηκε παράξενο. Δεν θέλω να λέω πολλά, γιατί είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα και αυτό θα περιπλέξει τα πάντα. Όμως, μου φάνηκε περίεργο αυτό που έγινε. Καλύτερα να το αφήσουμε εκεί».



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved