Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 67-86: Ο κατήφορος συνεχίζεται (photos)

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 67-86: Ο κατήφορος συνεχίζεται (photos)

Μια ακόμα ήττα στην Euroleague για τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά με 86-67 από την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ

Η Αναντολού Εφές έκανε μια «χαψιά» τον Ολυμπιακό στο... άδειο ΣΕΦ και πήρε τη νίκη με 86-67 υποχρεώνοντας τους παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα σε μια ακόμα ήττα στην Euroleague.

Οι γηπεδούχοι για μια ακόμα φορά έδειξαν τα πάρα πολλά προβλήματα που έχουν και τα οποία έχουν γίνει από τις αποφάσεις της διοίκησης. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε κατά τύχη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που φέτος έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της όμως δείχνει ότι κόντρα σε ομάδες που ξέρουν τι θέλουν στο παρκέ και έχουν την ποιότητα χάνει και μάλιστα εύκολα.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμα ματς εντός έδρας με την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έχει τον τρόπο της να του κάνει τη ζημιά και να τον βυθίσει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (10π., 13π.) πέρασε δύσκολο βράδυ, δίνοντας σκληρές «μάχες» στη ρακέτα, ο Μπράντον Πολ ευστόχησε σε 4/8 τρίποντα και πέτυχε συνολικά 15 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης. Όμως ο Κέβιν Πάντερ είχε 1/6 τρίποντα, ο Σπανούλης 0/4! Τα 16 λάθη, εκ των οποίων τα 11 στο πρώτο μέρος υποχρέωσαν την ομάδα του Πειραιά σε μία 5η ήττα και δεύτερη διαδοχική από την μεγάλη νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης και φιναλίστ της Euroleague πέρυσι πανηγύρισε την 5η νίκη της.

Τους Τσέρι, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ παρέταξε ο Κεμζούρα στην έναρξη, αλλά ένα λεπτό μετά το τζάμπολ έριξε στο παρκέ τον Κόνιαρη αντί του Τσέρι. Ο νεαρός πόιντ γκαρντ είχε εντολή να μαρκάρει τον Σέρβο γκαρντ της Εφές, Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 7-2, από 4 διαδοχικούς πόντους του Μιλουτίνοβ και τρίποντο του Πολ. Ο Μίτσιτς είχε μπει... αγριεμένος όμως μετά την... κατσάδα από τον Αταμάν για την κακή εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ. Πέτυχε τους 8 επόμενους πόντους (με 2 τρίποντα) της Εφές που προσπέρασε για πρώτη φορά 9-10. Ο Κεμζούρα έκανε τη μία αλλαγή μετά την άλλη, έστελνε βοήθειες στο μαρκάρισμα του Μίτσιτς και οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν μια διαφορά 4 πόντων. Όμως έκαναν πολλά λάθη, δεν έβρισκαν ο ένας τον άλλον στις πάσες και φαινόταν πως αν συνέχιζαν έτσι, ήταν θέμα χρόνου να οικοδομήσει διαφορά η Εφές (24-21 το σκορ του 1ου δεκαλέπτου).

Κι έτσι κι έγινε! Ο Μίτσιτς που είχε πετύχει 10 πόντους στα δέκα πρώτα λεπτά, έφτασε τους 19 μέχρι το ημίχρονο! Όσους παίκτες κι αν του έστειλε ο Κεμζούρα (έβγαζε τους Μιλουτίνοβ και Πρίντεζη ψηλά για να του περιορίσουν την οπτική με τα κορμιά τους). Ο ηγέτης της Εφές, Σέιν Λάρκιν πρόσθεσε 13, ενώ ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μπράιαντ Ντάνστον έδωσε και κέρδισε μάχες στη ρακέτα, πετυχαίνοντας 8 πόντους. Ο Μιλουτίνοβ πάλευε σαν «θηρίο» να σταματήσει τους αθλητικούς ψηλούς της αντιπάλου (6π., 5ρ.), αλλά στο σύνολό της η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε στη 2η περίοδο, ούτε και η επίθεσή του, όπως φαίνεται από το επιμέρους σκορ 11-32. Μετά το 28-29 από τρίποντο του Πάντερ, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πάτησε «γκάζι» και με 7-24 πήγε στα αποδυτήρια στο +18, 35-53. Η ομάδα του Πειραιά μετρούσε 11 λάθη έναντι 4 της Εφές.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε διάθεση να διεκδικήσει το παιχνίδι στην 3η περίοδο, αλλά τα τρίποντα των φιλοξενούμενων (Λάρκιν, Μπομπουά) συντηρούσαν τη διψήφια διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως μείωσαν, 49-61 και 53-64, όταν ο Πάντερ ανέλαβε... προσωπικά το σκοράρισμα. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ για το τελευταίο λεπτό της 3ης περιόδου δίπλα στον Πάντερ και η ομάδα του Πειραιά πέτυχε 5 πόντους! Συγκεκριμένα, ο Ουίλι Ριντ σημείωσε γκολ φάουλ για το 55-67 (άστοχος στη βολή) για να βγάλει ασίστ ο Σπανούλης στον Μπράντον Πολ έξω από τη γραμμή του τριπόντου στην κορυφή της ρακέτας, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει buzzer beater, 58-67 (30ο λεπτό).

Με τρίποντο του Πολ, ξανά, ξεκίνησε η 4η περίοδος και ο Ολυμπιακός είχε πλησιάσει στο -6, 61-67. Λάρκιν και Μίτσιτς φρόντισαν για το +10, 61-71, και 63-73 με 7 λεπτά εναπομείναντα χρόνο. Σε εκείνο το σημείο κι ενώ ο ένας παίκτης της Εφές μετά τον άλλον, έβρισκαν σίδερο έξω από τα 6.75, ο Ολυμπιακός δεν το εκμεταλλεύτηκε. Δεν τέλειωσε τις φάσεις που δημιούργησε, έκανε παιδαριώδη λάθη, με τον Μίτσιτς να ευστοχεί σε ένα τρελό τρίποντο από τα οκτώ μέτρα, 63-76... σαν σε προπόνηση! Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει και όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης, ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε σκορ 67-86.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved